Sport

Vești proaste pentru Simona Halep. Ce se întâmplă cu decizia în cazul de dopaj

Simona Halep se află în așteptarea deciziei în cazul său de dopaj, însă verdictul ar putea să întârzie mai mult decât s-a preconizat.
10.07.2023 | 16:22
Vesti proaste pentru Simona Halep Ce se intampla cu decizia in cazul de dopaj
Simona Halep se află în așteptarea deciziei în cazul său de dopaj, însă verdictul ar putea să întârzie mai mult decât s-a preconizat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Londra la finalul lunii iunie de ”Sport Resolutions”, iar verdictul în acest caz extrem de controversat s-a vehiculat că va fi dat în două săptămâni.

Decizia în cazul de dopaj al Simonei Halep ar putea să întârzie

Doar că acest termen s-ar putea prelungi, așa cum a anunțat Gabriela Andreiașu, directorul ANAD, astfel că Simona Halep nu știe cu exactitate momentul în care se va da decizia în cazul său de dopaj.

ADVERTISEMENT

”Tribunalul Sport Resolutions trebuie să emită decizia în 14 zile de la data audierii Simonei, dar există și posibilitatea extinderii acestui termen în condiții excepționale! De ce? Pentru că e un caz care este complex, care are foarte multe probe, în care au fost audiați foarte mulți martori.

Probele aduse de experții ambelor părți, Simona și Agenția de Integritate a Tenisului, impun o documentare profundă și o analiză a documentelor pe care le-au depus părțile, ITIA și Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Nu se fac alte sau noi analize în laboratoare, pur și simplu se examinează și se studiază documentele, se verifică toate probele pe care le-au adus în apărare și, inclusiv, declarațiile pe care le-au dat martorii, foarte mulți de ambele părți, pe parcursul celor două zile de audieri, 28 și 29 iunie”, a declarat Gabriela Andreiașu, pentru prosport.ro.

Halep va avea interdicții dacă va fi găsită vinovată

Directorul Agenției Naționale Anti-Doping a dezvăluit că toate aceste amânări se fac pentru a se lua decizia corectă și a mărturisit că dacă va exista o perioadă de suspendare, Halep va avea anumite interdicții.

ADVERTISEMENT

”Nu este reprezentativ numărul martorilor, cât reprezentative sunt informațiile pe care le-au adus experții în calitate de martori la acest proces. Există posibilitatea extinderii acestui termen. Nu din alte motive ci doar pentru a lua o decizie corectă și motivată.

Acel verdict e posibil să afecteze viața Simonei, atât cariera sportivă, cât și viața personală până la urmă, pentru că sunt anumite interdicții pe care Halep le va avea în perioada de suspendare, dacă va exista o perioadă de suspendare!”, a spus Andreiașu.

ADVERTISEMENT

Fostul mare tenismen Ilie Năstase i-a luat din nou apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj și consideră că fostul număr 1 a avut enorm de pierdut. El a comparat situația și scandalul în care a fost implicat cu Serena Williams și crede că toată acestă tergiversare a cazului e și din cauza avocaților sportivei.

ADVERTISEMENT