Sport

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Melbourne Summer Set 1. Posibil duel cu o româncă în turul 2

Simona Halep și celelalte jucătoare din România care vor evolua la turneul Melbourne Summer și-au aflat adversarele din turul inaugural. În turul 2 Halep ar putea înfrunta o româncă.
02.01.2022 | 11:13
Simona Halep sia aflat prima adversara de la Melbourne Summer Set 1 Posibil duel cu o romanca in turul 2
ADVERTISEMENT

Simona Halep, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian vor participa în perioada 4-9 ianuarie la primul turneu al anului din circuitul mondial feminin de tenis.

Fost lider mondial, Halep este favorita numărul 2 la Melbourne Summer Set 1 și va întâlni în primul tur o sportivă venită din calificări.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Naomi Osaka, principalele favorite la Melbourne Summer Set 1

Simona Halep se antrenează în Australia de o săptămână și a confirmat participarea la trei turnee. Primul dintre acestea este Melbourne Summer Set 1.

În întrecerea de 250 de puncte, româna este cotată de organizatori cu a doua șansă la câștigarea trofeului, după japoneza Naomi Osaka.

ADVERTISEMENT

Conform programului stabilit de organizatori, în runda inaugurală Simona Halep va înfrunta o sportivă ajunsă pe tabloul principal din calificări.

Lucrurile vor deveni și mai interesante din turul 2, acolo unde Halep ar putea să o înfrunte pe Gabriela Ruse, dacă aceasta va trece de reprezentanta gazdelor Arina Rodionova.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian este cea de a treia jucătoare română aflată pe tabloul principal. În primul tur ea va juca cu estonianca Kaia Kanepi, iar în turul secund va înfrunta câștigătoarea duelului Tereza Martinkova – Ana Konjuh.

Ce urmează pentru Simona Halep până la Australian Open

Simona Halep pregătește în această perioadă, la Melbourne, participarea la primul Grand Slam al anului, Australian Open.

ADVERTISEMENT

După Melbourne Summer Set 1, Halep a confirmat prezența și la Sydney Tennis Classic WTA, turneu de 500 de puncte, utlimul înaintea celui de Mare Șlem.

Românca și staff-ul ei au decis să-și stabilească baza de pregătire în Australia imediat după Crăciun, iar obiectivul principal pentru acest sezon este revenirea în Top 10.

Simona Halep a încheiat anul 2021 pe poziția a 20-a în clasamentul mondial WTA, cea mai slabă clasare din ultimii 7 ani.

  • 2.675 de dolari vor încasa cele trei jucătoare din România pentru prezența în primul tur la Melbourne Summer Set 1

Sorana Cîrstea, Irina Begu și Irina Bara și-au aflat adversarele de la Melbourne Summer Set 2

Tot începând de luni, va începe și Melbourne Summer Set 2, turneu de categoria WTA 250, la care pe sunt prezente și jucătoarele românce Sorana Cîrstea, Irina Begu și Irina Bara.

Cap de serie numărul 5, Sorana Cîrstea va juca în primul tur contra rusoaicei Varvara Gracheva, iar în caz de victorie o va întâlni apoi pe învingătoarea meciului Alison van Uytvanck – Amanda Anisimova.

Irina Begu va juca împotriva americancei Jessica Pegula, favorita principală a turneului. În caz de victorie, ar urma să dea piept în turul al doilea cu învingătoarea partidei dintre Jasmin Paolini și Anna Schmiedlova.

Irina Bara, în schimb, va juca în primul tur al calificărilor contra favoritei principale, franțuzoaica Oceane Dodin. Pentru a accede pe tabloul principal, Bara trebuie să câștige acest meci și apoi pe cel din turul 2, unde ar putea întâlni pe Anna Kalinskaya sau pe Christina McHale.

  • 2.675 de dolari vor încasa Sorana Cîrstea și Irina Begu pentru prezența în primul tur la Melbourne Summer Set 2

 

ADVERTISEMENT