Sport

Simona Halep, dezvăluiri uluitoare de la meciul revenirii după dopaj: „4 zile nu am putut să mă mișc”

Simona Halep a făcut dezvăluiri uluitoare de la meciul cu Paula Badosa care a avut loc la Miami Open. A fost prima partidă a fostului lider WTA după aproximativ 2 ani.
10.04.2024 | 18:18
Simona Halep dezvaluiri uluitoare de la meciul revenirii dupa dopaj 4 zile nu am putut sa ma misc
Simona Halep a făcut dezvăluiri despre meciul cu Paula Badosa de la Miami Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după scandalul de dopaj la Miami Open. Pedeapsa româncei a fost redusă de TAS de la 4 ani la doar 9 luni, iar reîntoarcerea fostului lider WTA pe terenul de tenis s-a produs cu efect imediat. Românca a făcut dezvăluiri despre primul meci după aproape 2 ani de pauză.

Simona Halep, dezvăluiri uluitoare de la meciul revenirii după dopaj: „4 zile nu am putut să mă mișc”

La scurt timp după ce a primit verdictul oficial de la TAS, Simona Halep a acceptat wild-card-ul organizatorilor de la Miami Open. Dubla campioană de Grand Slam a întâlnit-o în primul tur în Florida pe Paula Badosa (91 WTA).

ADVERTISEMENT

Deși a câștigat categoric primul set, scor 6-1, iberica a revenit și a profitat de căderea fizică a româncei. Paula Badosa a câștigat următoarele două seturi, scor 6-4, 6-3 și s-a impus după fix două ore. „Simo” a dezvăluit că duelul aprig cu Badosa a lăsat urme.

„Am avut 4 zile în care nu am putut să mă mișc. Niște dureri musculare pe care nu le-am mai întâlnit niciodată înainte. Dar a fost normal. Primele zile după un meci de după aproape doi ani, este greu. Și l-am simțit cu vârf și îndesat”, a declarat Simona Halep, potrivit digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, pregătiri intense pentru Oeiras și Madrid Open: „Îmi revin încet, încet”

Simona Halep se pregătește la București alături de antrenorul Carlos Martinez pentru sezonul de zgură. În perioada următoare, fostul lider WTA va evolua la turneele Oeiras Ladies Open și Madrid Open.

„Simo” a precizat că nivelul de pregătire începe să crească semnificativ. „Prima săptămână a fost una de succes, ne-am antrenat foarte bine și pot să zic că îmi revin, încet – încet.

ADVERTISEMENT

Dar mai am mult până să ajung la nivelul meu”, a mai spus Simona Halep. În prezent, dubla campioană de Grand Slam ocupă locul 1144 în ierarhia WTA. Sportiva născută la Constanța are în continuare nevoie de invitații speciale pentru a fi prezentă pe tablourile principale ale competițiilor WTA.

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din tenis din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului și Tribunalului Sport Resolutions pentru o dublă încălcare a programului anti-doping. Halep a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open 2022, după care româncei i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT

Românca a făcut apel la TAS și a primit un verdict favorabil. Suspendarea i-a fost redusă de la 4 ani la doar 9 luni. Fostul lider WTA a reușit să demonstreze că nu a luat cu bună știință substanțe interzise.

ADVERTISEMENT
Tags: