Sport

Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6, în turul 1 la WTA Miami 2024. Simona a luptat eroic, dar a cedat în setul decisiv

Simona Halep a pierdut în 3 seturi în fața Paulei Badosa, în turul 1 al WTA Miami 2024. A fost primul joc al româncei după revenirea în circuitul WTA.
20.03.2024 | 00:16
Simona Halep în timpul meciului cu Paula Badosa din primul tur de la Miami Open 2024. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
19-03-2024
22:24

Halep, înfrângere la revenirea în circuitul WTA

Simona Halep a revenit după 19 luni pe terenul de tenis într-un meci oficial, însă a fost învinsă de Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, în turul 1 de la Miami Open 2024.

Fostul lider mondial a început fantastic întâlnirea și și-a adjudecat primul set la pas. În startul actului secund, Simona a ratat foarte ușor o minge de break, iar din acel moment iberica și-a crescut uluitor jocul și s-a impus în final cu 6-4.

Decisivul a avut o serie de 3 break-uri la rând în prima sa parte, dar cea care a ieșit în avantaj a fost tot Badosa. Simona a arătat carențe la pregătirea fizică, iar jucătoarea din Spania a câștigat în cele din urmă decisivul cu 6-3.

19-03-2024
20:06

Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6

Vezi aici cele mai importante momente

6-1, 4-6, 3-6: Halep își pierde din nou serviciul și cedează în 3 seturi.

6-1, 4-6, 3-5: Iberica mai face un pas spre o victorie muncită din greu.

6-1, 4-6, 3-4: Halep își câștigă serviciul la 0 și pune presiune pe adversară.

6-1, 4-6, 2-4: Badosa face un game solid la serviciu și se desprinde.

6-1, 4-6, 2-3: Jucătoarea din Spania pare că are mai multe resurse fizice și face un nou break.

6-1, 4-6, 2-2: Simo găsește forța să lupte în continuare și face rebreak-ul.

6-1, 4-6, 1-2: Românca face un game mai mult decât modest și își pierde serviciul.

6-1, 4-6, 1-1: Badosa răspunde pe măsură și egalează scorul.

6-1, 4-6, 1-0: Halep începe tare setul decisiv și își face serviciul la 0.

6-1, 4-6: Badosa se impune în setul secund după 49 de minute și împinge meciul în decisiv.

6-1, 4-5: Simo rămâne în set după ce salvează o minge de set a adversarei. Halep a cerut intervenția medicului pentru probleme la umărul drept.

6-1, 3-5: Tot mai agresivă, jucătoarea din Spania e la un singur game de a egala situația.

6-1, 3-4: Deși nu joacă la capacitate maximă, românca ține aproape de adversara sa.

6-1, 2-4: Iberica joacă din ce în ce mai solid și este în controlul setului.

6-1, 2-3: Simo face un game solid de serviciu și strânge scorul.

6-1, 1-3: Badosa crește nivelul jocului și se distanțează pe tabelă.

6-1, 1-2: Campioana noastră arată primele semne de slăbiciune la serviciu și îi permite adversarei să facă primul ei break.

6-1, 1-1: Halep ratează o șansă mare de a face break și Badosa întoarce soarta game-ului.

6-1, 1-0: Românca este prima care pune un game pe tabelă în setul secund.

6-1: Halep o domină fără drept de apel pe Badosa și câștigă setul inaugural în 38 mde minute.

5-1: Simo salvează 5 mingi de break și este la un singur game de câștigarea primului set.

4-1: Cel mai echilibrat game vine pe serviciul jucătoare spaniole, dar Halep a pus stăpânire pe teren și mai face un break.

3-1: Halep confirmă break-ul anterior cu un game bine gândit la serviciu.

2-1: Campioana noastră returnează fantastic și face primul break din meci.

1-1: Început cu o dublă greșeală, dar continuat cu un as, primul game de serviciu al Simonei a fost câștigat datorită erorilor făcute de jucătoarea din Spania.

0-1: Halep încă nu a intrat în ritmul jocului și Badosa face primul game la 0.

Start de meci!

Simona Halep revine oficial în circuitul WTA după perioada în care a fost suspendată pentru dopaj. Jucătoarea noastră o întâlnește pe Paula Badosa din Spania, în primul tur la Miami Open 2024. Dubla campioană de Grand Slam a fost întâmpinată cu urale de fanii români prezenți în tribunele terenului central.

În cazul unei victorii, Halep o va întâlni în turul 2 pe bielorusa Aryna Sabalenka, care a avut un prim tur liber. Aflată pe locul 2 WTA, Sabalenka a luat decizia de a rămâne în turneul de la Miami, în ciuda faptului că iubitul său a murit în urmă cu o zi.

Simona Halep – Paula Badosa este primul meci al româncei, după o absență de 19 luni din circuit. Suspendată patru ani pentru dopaj, Halep a reușit să obțină la TAS reducerea suspendării la o perioadă de doar nouă luni. Marți, 19 martie 2024, sportiva din Constanța se întoarce pe teren în cadrul primului tur al WTA Miami 2024.

Simona Halep – Paula Badosa, live video online, în turul 1 la WTA Miami 2024

Meciul Simona Halep – Paula Badosa este, cu siguranță, partida din turul 1 al WTA Miami 2024 care va atrage toate privirile. Revenită după suspendarea pentru dopaj, care i-a fost redusă de TAS la nouă luni, de la patru ani, românca este fost lider WTA. Ea vrea să demonstreze că încă păstrează toate calitățile necesare pentru a reveni în top.

ADVERTISEMENT

Meciul Simonei nu se anunță a fi unul foarte ușor, însă sorții puteau fi și mult mai duri cu ea. Iberica Paula Badosa ocupă doar locul 80 în ierarhia WTA și nu traversează o perioadă prea bună a carierei, fiind recent accidentată la spate.

Chiar și jurnaliștii americani sunt de părere că sorții au fost generoși cu Simona Halep. Aceștia o consideră favorită la calificare în fața Paulei Badosa. Firește, totul va fi decis în teren marți, începând cu ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Paula Badosa

Meciul dintre Simona Halep și iberica Badosa este programat să înceapă de la 22:30 și va fi transmis în direct pe canalul Digisport 1. Meciul se poate urmări în format LIVE STREAM și pe FANATIK.ro.

Meciul Simonei este cel de-al treilea al zilei în care este implicată o sportivă din România. Înaintea partidei lui Halep a fost programat meciul Anei Bogdan, precum și cel al lui Jaqueline Cristian. Ora de start a meciului poate fi modificată, în funcție de ce se întâmplă în celelalte partide.

ADVERTISEMENT

Programul româncelor la WTA Miami 2024

Marți au fost programate primele trei partide ale turneului WTA Miami 2024 care implică sportive din România. Sportivele noastre își știu deja potențialele adversare din turul 2.

Marți, 19 martie

  • ora 19:30 Ana Bogdan – Katerina Siniakova (Digisport 2)
  • ora 21:30 Jaqueline Cristian – Diane Parry (Digisport 2)
  • ora 22:30 Simona Halep – Paula Badosa (Digisport 1)
ADVERTISEMENT

În cazul în care se califică, Ana Bogdan va juca în turul 2 cu Qinwen Zheng (locul 7 WTA), iar Jaqueline Cristian o va înfrunta pe Beatriz Haddad Maia (locul 13 WTA).

În turul 2, Halep ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka. Sportiva din Belarus s-ar putea retrage, însă, după ce iubitul său s-a sinucis chiar la Miami.

Sorana Cîrstea va intra în competiție direct în turul 2, atunci când va înfrunta câștigătoarea meciului dintre neamțoaica Angelique Kerber și americanca Sloane Stephens.

Cote pariuri la meciul Simona Halep – Paula Badosa

Pe lângă jurnaliștii americani, și bookmakerii o dau pe Halep favorită la victorie contra Paulei Badosa. Cota pentru o victorie a româncei este 1,75. Succesul sportivei iberice are cota 2,10.

Cota pentru scor corect la seturi 2-0 este 2,71. Halep are cota 4,10 să câștige meciul cu 2-1 la seturi. O înfrângere cu 0-2 este cotată cu 3,35, în vreme ce succesul cu 2-1 la seturi al spanioloaicei are cota 4,90.

Simona Halep – Paula Badosa, live stream, 22:30, Digisport 1

Românca va avea, cu certitudine, emoții la revenirea pe teren. După o pauză de 19 luni, Halep va avea din nou ocazia să joace tenis într-o partidă oficială, iar ochii tuturor fanilor din România vor fi asupra sa.

O victorie contra Paulei Badosa poate reprezenta un excelent punct de restart pentru româncă. FANATIK.ro vă ține la curent cu tot ce se întâmplă în meciul Simonei Halep din turul 1 al WTA Miami 2024!

ADVERTISEMENT