Fotbal international

Halep nu mai poate fi lider mondial. Ce se întâmplă în clasamentul WTA

LIVE STREAM US OPEN - Vezi aici ONLINE partidele de la Flushing Meadows...
Halep nu mai poate fi lider mondial Ce se intampla in clasamentul WTA

LIVE STREAM US OPEN – Vezi aici ONLINE partidele de la Flushing Meadows

UPDATE: 2 septembrie: Simona Halep nu mai are nicio şansă să devină noul număr 1 mondial. Românca a fost eliminată în turul 1 de Maria Şarapova şi a fost depăşită de Garbine Muguruza în clasamentul “live” WTA. Iberica s-a calificat în optimile de finală şi rămâne în cursa pentru a deveni noul număr 1 mondial. Muguruza se duelează cu Elina Svitolina şi Karolina Pliskova pentru fotoliul de lider în ierarhia WTA. În prezent, lider este jucătoarea din Cehia care are de apărat finala jucată anul trecut de la US Open. Simona Halep, într-un scenariu horror, poate ajunge până pe locul 5 în clasamentul WTA după US Open.

UPDATE: 1 septembrie: Simona Halep are în continuare şanse să devină numărul 1 mondial, deşi a părăsit US Open încă din primul tur. Acest lucru ar putea fi posibil însă numai îndeplinindu-se anumiţi factori şi anume: Garbine Muguruza să piardă meciul din următorul tur cu slovaca Ribarikova. Dacă bate, trece automat peste Halep, prin simpla calificare în optimi. Dacă acest prim şi fundamental criteriu va fi îndeplinit, urmează ca Pliskova să nu câştige turneul, Svitolina să nu ajungă în semifinale, iar Venus Williams sau Wozniacki să nu câştige US Open. O mulţime de condiţionări, care ar fi putut fi evitate dacă Simona nu ieşea din primul tur.

loc1

LIVE STREAM US OPEN – Vezi aici ONLINE partidele de la Flushing Meadows

UPDATE, 29 august, ora 8:25 / Simona Halep a fost învinsă de Maria Şarapova în turul unu la US Open, scor 4-6, 6-4, 6-3, după un adevărat thriller, care a durat aproape trei ore. Chiar dacă a suferit al şaptelea eşec în tot atâtea meciuri contra Mariei Şarapova, Simona Halep şi-a câştigat respectul din partea jurnaliştilor americani.

“Maria Şarapova a câştigat una dintre cele mai tari partide disputate în 2017, în faţa favoritei numărul doi, Simona Halep. Este cel mai bun tur 1 la US Open din istorie!? De fapt, a fost o adevărată finală”, a scris Ben Rotherberg, de la New York Times.

Partida dintre Halep şi Şarapova a fost elogiată şi pe site-ul oficial al US Open. “Trei ore de război pe teren între două rivale aprige. O noapte de deschidere pentru istorie”

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.


Simona Halep LIVE STREAM US OPEN.UPDATE. Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon, a vorbit despre wild card-ul Mariei Şarapova de la US Open. Iberica a declarat că Şarapova ar trebui să revină în circuit prin intermediul forţelor proprii şi nu prin wild-carduri la turnee.

“Presupun că fanii vor ca ea să revină. Va îmbunătăţi turneul. Ce cred despre wild card? Presupun că atunci când o persoană este supendată, acea persoană trebuie să muncească pentru a reveni, să meargă şi să joace în competiţii fără atât de mult ajutor.

Trebuie să munceşti mult şi să meriţi din nou să joci. Aceasta este calea”, a afirmat Muguruza în cadrul unei conferinţe de presă, citată de Tennis World.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pent

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. UPDATE. După ce Karolina Pliskova a declarat că merge pe mâna Simonei Halep în meciul cu Maria Şarapova şi fosta mare glorie a tenisului masculin, suedezul Mats Wilander, câştigător în carieră a şapte Grand-Slam-uri şi fost lider mondial timp de 20 de săptămâni în perioada 1988-89, este în prezent, la 53 de ani, comentator de tenis la Eurosport a  vorbit recent despre şansele Simonei Halep de a câştiga US Open sau de a deveni numărul 1 mondial la feminin pentru Ziarul de Sport.

WILANDER despre şansele Simonei la US Open

“Nu ştiu ce să spun. Mai ales legat de acest US Open. Pot răspunde la modul general, dacă ea poate să câştige la un moment dat un turneu de Mare Şlem? Pentru asta trebuie să fii foarte bun, să nu te dai bătut şi să ai o atitudine potrivită. Ea s-ar fi putut impune şi la Wimbledon, după părerea mea, dar a dat peste o Johanna Konta într-o zi foarte bună. Cred că joacă din ce în ce în ce mai bine şi pare şi mai pregătită din punct de vedere mental, cel puţin aşa se vede din afară. Dar dacă e pregătită acum, pentru US Open? Asta putem spune doar după ce se termină turneul”. 

Despre ce ar trebui să îmbunătăţească Simona în jocul ei

Cred că ar trebui să facă din serviciul ei o armă de temut pentru adversare. Dacă ar fi să spun că ceva anume trebuie îmbunătăţit în jocul ei, aş spune că ea are nevoie ca în anumite momente ale jocului să ştie unde şi cum să servească. Şi cred că are nevoie de un plus de agresivitate, să lovească în plin mingea la serviciu (cu peste o sută la milă eventual), pentru a dicta mersul punctelor. Cam asta ar fi. Îmi amintesc că am jucat alături de ea, de Lleyton Hewitt şi Ivan Lendl şi am simţit că poate lovi mingea foarte bine, dar cred că serviciul sau puterea loviturilor ei ar putea să fie o armă importantă în jocul ei, în special în raliuri.

Despre colaborarea lui Halep cu antrenorul Darren Cahill

Cred că Darren îşi cunoaşte foarte bine meseria, pentru că el a fost alături de câteva nume importante în tenis, a şi câştigat câteva turnee importante cu aceştia. Nu ştiu dacă Halep ar asculta mai atentă dacă lângă ea ar veni cineva care a câştigat câteva turnee de Mare Şlem ca jucător / jucătoare. Îmbunătăţirile se văd în jocul ei, se vede că împreună progresează încet, dar sigur. Cred că merg împreună pe un drum bun. Dar cu un joc precum al ei nu te aştepţi să câştige un turneu de Mare Şlem aşa dintr-o dată, precum a făcut-o Muguruza, care a avut câteva săptămâni foarte bune şi a surprins pe toată lumea la Wimbledon. Ea are nevoie să joace bine şi în mod constant, la care să se adauge şi o atitudine mai agresivă, încă de la intrarea în teren („locker room intimidation”), capitol la care simt că a crescut de asemenea foarte mult în ultima vreme.

Despre ce este mai important: să câştigi un Grand Slam sau să devii numărul 1 mondial

Este o întrebare interesantă, iar răspunsul cred că diferă de la jucător la jucător, depinde de ce îţi doreşti în carieră. De exemplu, poţi să joci foarte bine vreo două luni şi să câştigi un turneu de Mare Şlem şi apoi să nu mai faci nimic toată cariera. Cred că jucătorii care ajung la un moment dat pe locul 1 în lume ştiu în sinea lor că sunt cei mai buni, iar când ajung acolo ei simt că li s-a confirmat valoarea. De asemenea, pentru ca numele tău să rămână pe undeva în istorie, trebuie să câştigi măcar de la două astfel de turnee în sus. Şi eu am fost numărul 1 pentru o scurtă perioadă, am câştigat şi câteva turnee de Mare Şlem, dar m-a făcut asta mai mare decât McEnroe sau Bjorg? Desigur că nu! Este în orice caz o chestiune de perspectivă!

UPDATE. 27 august. Locul 1 WTA, Karolina Pliskova, are deplină încredere în Simona Halep pentru meciul cu Maria Şarapova. Deşi o înfrângere a româncei ar veni ca o mănuşă pentru cehoaică, deoarece aceasta are un avans de numai cinci puncte în fruntea ierarhiei mondiale, Pliskova o creditează pe Halep drept favorită.

“Maria e o profesionistă desăvârşită. E un lucru benefic pentru turneu că se va întâlni cu Simona. Cred că va fi un meci foarte bun şi cu siguranţă îl voi urmări. Nu sunt atât de bună la pariuri. Chiar dacă ‘mi-a,  pierdut casa’ la Paris, rămân şi de această dată cu Simona. Ea a jucat mai multe meciuri în acest an şi are mai multă consistenţă”. 

Aluzia cu pierdutul casei se referă la declaraţia făcută de Pliskova înaintea finalei de la Roland Garros, când a spus că îşi pune casa pe victoria lui Halep, dar, din păcate, Ostapenko avea să întoarcă incredibil o finală ca şi pierdută la 1-0 la seturi şi 3-0 Halep şi 40-0 pe serviciul letonei şi să câştige Openul Franţei.Simona şi Karolina, în ciuda rivalităţii pentru supremaţia mondială, sunt prietene şi chiar s-au antrenat împreună înainte de US Open.

UPDATE. Simona Halep poate deveni lider mondial după US Open, însă 8 jucătoare sunt în cursa pentru primul loc în ierarhia WTA la turneul american.  Karolina Pliskova are un avans de 5 puncte în faţa lui Halep şi foarte multe puncte de apărat, având în vedere că anul trecut a jucat finala de la US Open, pierdută la mare luptă cu Angelique Kerber. 

Simona Halep, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Carolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Johanna Konta, Svetlana Kuzneţova şi Venus Williams, în această ordine, au şanse să ocupe primul loc la finalul US Open. Simona Halepare cele mai multe şanse să devină numărul 1 în lume, având de apărat 430 de puncte, obţinute anul trecut pentru calificarea în sferturi.

2017uso_no1chase_new

Campioana noastră intră în concurs cu 5965 de puncte, scăzând cele 430 obţinute anul trecut şi este virtual lider. Muguruza are cele mai mari şanse să o depăşească pe Halep, dar dacă românca va fi eliminată în acelaşi tur cu sportivele aflate sub ea, va fi lider.

Wozniacki, Konta, Kuzneţova sau Venus Williams au şansa de a urca pe primul loc în lume doar dacă se impun la US Open. Pliskova are şanse la locul 1 WTA doar dacă joacă în semifinală şi finală. Cele mai mari rivale pentru Halep sunt Muguruza şi Svitolina.

1


Simona Halep a ratat a patra şansă de a urca pe prima poziţie a clasamentului WTA dupa ce a pierdut finala de Cincinnati în faţa lui Garbine Muguruza, scor 6-1, 6-0. Românca avea nevoie de o victorie în finala turneului din Statele Unite ale Americii, însă mai are o şansă să urce pe primul loc la US Open.

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. În prezent, diferenţa dintre Karolina Pliskova şi Simona Halep este de doar 5 puncte, sportiva din Cehia are 6390 de puncte, în timp ce românca a adunat 6385 de puncte. Cele două jucătoare de tenis se vor duela la US Open pentru prima poziţie, iar Simona are şanse destul de mari de a obţine cea mai bună clasare a carierei la finalul ultimului turneu de Mare Şlem al anului

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. La ediţia de anul trecut de la US Open, Karolina Pliskova a ajuns până în finala turneului şi are de apărat la această ediţie 1.300 de puncte. Simona Halep a ajuns doar până în faza sferturilor de finală de la turneul US Open de anul trecut, astfel că are de apărat în acest an 430 de puncte. La startul turneului din New York, românca va porni de la 5.965 de puncte, în timp ce Karolina Pliskova va avea 5.100 de puncte.

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. Cele două jucătoare de tenis nu sunt singurele care se vor lupta pentru prima poziţie în clasamentul WTA. Garbine Muguruza, locul 3 WTA, are de apărat doar 70 de puncte, aferente turului 2, performanţă obţinută anul trecut la US Open. Jucătoarea de tenis din Spania porneşte la turneul din New York având 5.800 de puncte, ceea ce o face să fie principala adversară a Simonei pentru primul loc.

Cum putea ajunge pe primul loc încă de săptămâna asta

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. Diferenţa mică dintre Karolina Pliskova şi Simona Halep putea fi remontată încă de din această săptămână. Singura condiţie pe care trebuia să o îndeplinească era să ceară un wild card la unul dintre turneele ITF care au început luni. Scenariul este unul SF, mai ales că în această săptămână nu este organizat niciun astfel de turneu în Statele Unite ale Americii.

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. Dacă ar fi cerut un wild card la turneul ITF de la Artvin din Turcia şi ar fi trecut de primul tur al competiţiei, Simona Halep ar fi câştigat 8 puncte şi astfel ar fi urcat pe primul loc în clasamentul WTA.

Patru şanse ratate la primul loc WTA

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. Prima ocazie în care Simona Halep ar fi putut să urce pe primul loc în clasamentul WTA a fost la finala de la Roland Garros. În cazul în care ar fi învins-o pe Jelena Ostapenko, românca urca pe prima poziţie în ierarhia tenisului feminin. A doua şansă o avea dacă participa şi câştiga turneul de la Bucureşti, însă românca a renunţat şi astfel a ratat ocazia de a deveni noul lider mondial – VEZI DETALII AICI.

Simona Halep LIVE STREAM US OPEN. La Wimbledon, Simona avea nevoie de o victorie în meciul cu Johanna Konta din sferturile de finală pentru a deveni prima jucătoare din România care ajunge pe primul loc din clasamentul WTA. Românca a pierdut în trei seturi, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 4-6, şi a ratat a treia ocazie de urca pe prima poziţie din ierrahia tenisului feminin. A patra ocazie ratată a fost duminică seara, când Halep a fost învinsă în finala de la Cincinnati.