Sport

Simona Halep, mesaj încrezător la trecerea în noul an: ”2024, abia aștept să te întâlnesc”

Simona Halep așteaptă cu încredere anul 2024, care poate însemna reabilitarea sa și revenirea în circuitul WTA după scandalul de dopaj.
01.01.2024 | 14:18
Simona Halep mesaj increzator la trecerea in noul an 2024 abia astept sa te intalnesc
Simona Halep așteaptă cu încredere anul 2024, care poate însemna reabilitarea sa și revenirea în circuitul WTA după scandalul de dopaj. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam își va susține nevinovăția în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce a primit o suspendare de 4 ani. Cazul său va fi audiat în perioada 7-9 februarie.

Mesajul Simonei Halep în noaptea de Anul Nou

Deși este marcată de tot ce i s-a întâmplat în ultimul an și jumătate, Simona Halep a dovedit încă o dată că rămâne o optimistă convinsă. În mesajul de Anul Nou, fostul lider WTA a mărturisit că așteaptă cu nerăbdare să vadă ce-i oferă 2024.

ADVERTISEMENT

”Am puterea să spun: Mulțumesc 2023!!! Tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv și nu ți se întâmplă ție, ci pentru tine. 2024, abia aștept să te întâlnesc”, a scris Halep într-o postare făcută în limba engleză pe contul de Instagram.

Simona Halep mesaj
Mesajul postat de Simona Halep pe Instagram în noaptea de Anul Nou

În cazul în care pedeapsa de 4 ani va fi menținută, românca va putea reveni pe terenul de tenis abia pe 6 octombrie 2026. Simona Halep a ispășit deja mai bine de un an din pedeapsă, după ce a fost suspendată provizoriu pentru așteptarea unui verdict de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) și de la Tribunalul Sport Resolutions.

ADVERTISEMENT

Halep a fost suspendată atât pentru că a fost testată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022, dar și pentru că româncei i s-au descoperit ”nereguli” în pașaportul biologic. Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al româncei, și-a recunoscut vinovăția pentru contaminarea suplimentului ingerat de sportivă.

Halep vrea să participe la Jocurile Olimpice

După luni bune de incertitudine, Simona Halep a anunțat că a rupt colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou, fiind nemulțumită de faptul că acesta și-a asumat întreaga vină mult prea târziu. Fostul lider mondial a mărturisit că și-a pierdut încrederea în el și echipa lui.

ADVERTISEMENT

Halep a recunoscut cu resemnare că în cazul în care suspendarea de 4 ani va fi menținută și la apelul depus TAS, care reprezintă ultima cale de atac, atunci se poate vorbi în mare măsură de sfârșitul carierei sale.

Totuși, Simona Halep a dezvăluit că visează să joace din nou la Paris. Sportiva își dorește să poată participa la Jocurile Olimpice care se vor organiza în Franța, dar este conștientă că șansele sunt mici în acest moment.

ADVERTISEMENT

”Este visul meu. Știu că nu sunt șanse mari, dar visez, pentru că Parisul este orașul meu de vis. Am câștigat Roland-Garros aici când eram junioară, așa că totul a început foarte devreme și ar fi extraordinar să mă întorc pe teren, indiferent de situație. Tot ce-mi doresc este să fiu pe teren pentru că acolo este locul meu și simt că vreau să o fac din nou”, a declarat ea.

ADVERTISEMENT