Sport

Simona Halep a rupt colaborarea cu Patrick Mouratoglou! „Încrederea mea este un pic zdruncinată”

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au încetat colaborarea în urma scandalului de dopaj care a șocat lumea tenisului. Fostul număr mondial riscă o suspendare de 4 ani.
15.12.2023 | 09:53
Simona Halep a rupt colaborarea cu Patrick Mouratoglou Increderea mea este un pic zdruncinata
Halep a anuntat despartirea de antrenorul ei, Mouratoglou
ADVERTISEMENT

Într-un moment de cotitură pentru tenisul mondial, fostul număr unu mondial, Simona Halep, se pregătește să își apere cazul în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce a fost suspendată pentru patru ani în urma acuzațiilor de dopaj. Fostul număr 1 mondial face lumină în relația ei cu Patrick Mouratoglou, antrenorul care a contribuit decisiv la această suspendare.

Simona Halep nu mai colaborează cu Patrick Mouratoglou

“Am încetat să mai lucrez cu Academia  lui Patrick Mouratoglou de ceva timp. Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată.

ADVERTISEMENT

Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal”, a declarat Simona Halep pentru Euronews.

Declarația vine după o perioadă în care relația dintre Halep și Mouratoglou a fost tensionată. Sportiva a menționat că încrederea ei în antrenor a fost zdruncinată și că decizia de a încheia colaborarea a fost luată în urma scandalului de dopaj de care acesta a fost responsabil.

ADVERTISEMENT

Mouratoglou, la rândul său, a recunoscut faptul că acel colagen a fost administrat de către echipa sa. Antrenorul se apără în acest caz și dă vina pe producătorul acelui produs. Mouratoglou susține că acea contaminare a venit din fabrică și că nu erau modalități de a depista acea substanță.

Simona Halep va afla verdictul final în două luni

Simona Halep a fost audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra. În fața judecătorilor, Halep a susținut cu fermitate nevinovăția ei și a cerut să i se acorde o șansă de a-și demonstra punctul de vedere în acest caz extrem de controversat.

ADVERTISEMENT

Cu o carieră strălucitoare și numeroase trofee la activ, Halep a pledat pentru încrederea fanilor și a comunității tenisului, arătând că sacrificiile și munca ei continuă nu ar putea fi șterse cu ușurință de aceste acuzații. Cu toate acestea, ITIA a anunțat o decizie care a șocat comunitatea tenisului.

Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani. Această veste a cutremurat fanii și a stârnit un val de reacții contradictorii. Susținătorii săi au rămas fideli, argumentând că există motive pentru care Halep merită o a doua șansă. Pe de altă parte, mari sportivi, printre care și Serena Williams, au aprobat decizia de suspendare.

ADVERTISEMENT

Fostul număr 1 mondial a depus un apel la TAS împotriva suspendării sale pentru dopaj. Așteptările sunt ridicate, iar comunitatea tenisului așteaptă cu sufletul la gură verdictul final. TAS a anunțat că audierea va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024

ADVERTISEMENT