Sporturi

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul live! Cum arată calculele

01.06.2018 | 12:55
Simona Halep ramane pe locul 2 in clasamentul live Cum arata calculele
ADVERTISEMENT

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul live, chiar și după victoria pe care a obținut-o joi, cu Taylor Townsend, și implicit calificarea în turul 3 la Roland Garros. De altfel, românca este obligată să ajungă minimum în semifinalele turneului pentru a putea spera că își poate apăra prima poziție. Dacă Wozniacki ajunge minimum în sferturi, atunci Simona este obligată să joace finala. Iar dacă va obține primul titlu de Grand Slam, atunci Halep va fi sigur lider mondial și din 11 iunie, la actualizarea de după Roland Garros.

Înainte de meciul cu Andrea Petkovic, din turul 3, Simona Halep și-a asigurat 6.100 de puncte în clasament. Ar putea ajunge la maximum 7970 dacă se va impune la Paris. Au fost victorii ieri și pentru două dintre jucătoarele care ar putea să o depășească pe Simona, Garbine Muguruza și Karolina Pliskova. Jucătoarea iberică are 5.900 de puncte în clasamentul live și așteaptă orice eroare a Simonei Halep pentru a încerca să o depășească.

ADVERTISEMENT
Așa arăta lupta pentru locul 1 la începutul turneului. Doar Pliskova a pierdut șansa de a mai ajunge lider după Roland Garros.

Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul live! Cinci jucătoare țintesc prima poziție

Karolina Pliskova, care nu mai poate spera la primul loc, dar încă mai poate trece peste Simona Halep dacă va câștiga turneul. Totuși, în clasamentul live, cehoaica are acum doar 4685 de puncte și este pe locul 6. Pe primul loc în ierarhia live rămâne Caroline Wozniacki, cu 6.635 de puncte. Svitolina, locul 3, 5.205 puncte live, și Caroline Garcia, 4860, speră în continuare că pot ajunge pe primul loc de pe 11 iunie.