Sporturi

Simona Halep sau copilul care prefera mingile de tenis în loc de păpuşi: “Când ne săturam, jucam fotbal”

27.09.2018 | 20:00
Simona Halep sau copilul care prefera mingile de tenis in loc de papusi Cand ne saturam jucam fotbal

Simona Halep sau copilul care prefera mingile de tenis în loc de păpuşi. Actualul lider mondial din WTA, acum în vârstă de 27 de ani, a povestit adesea ce făcea pe vremea când era doar un copil cu visuri şi idealuri prea măreţe pentru o fetiţă măruntă, dar energică şi plină de viaţă. Simo declara că împreună cu fratele ei, Nicolae, juca mereu tenis, iar când se săturau, jucau fotbal pe stradă, nicidecum cu păpuşile, aşa cum alte fetiţe de vârsta ei făceau.

“Am avut o copilărie pe terenul de tenis. N-am avut păpuşi sau alte jucării, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din aţă, găuream asfaltul, băgam doi stâlpi şi jucam tenis cu fratele meu. Când ne săturam de tenis, jucam fotbal pe stradă”, afirma Simona. În tot acest timp, Simona a clădit în juru-i o carieră stelară, care va rămâne la loc de cinste pentru totdeauna în istoria sportului alb, iar timpul pe care l-a petrecut cu fratele ei meşterind terenuri de tenis improvizate a răsplătit-o înmiit pentru tot efortul pe care l-a depus încă de pe vremea când era doar un copil.

Simona Halep sau copilul care prefera mingile de tenis în loc de păpuşi

Simona Halep nu a avut păpuşi în copilărie, ea prefera să joace tenis

Pentru Simona, toate grijile de la începutul carierei au luat demult sfârşit, iar acum îşi poate trăi visul evoluând pe cele mai mari scene ale tenisului. Tatăl său, Stere Halep, își amintea într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.RO de câte ori a dormit fata sa în… mașina familiei, un Mercedes care a făcut sute de mii de kilometri la turneele din țară de la începuturile carierei actualului număr 1 mondial: “Acel Mercedes a fost ca un dormitor pentru Simona. Parcurgând distanţe foarte mari, Simona de multe ori dormea acolo, avea perne, pătură, tot ce trebuie, iar când ajungeam la destinaţie era deja pregătită pentru meci sau pentru antrenament. Au fost vremuri grele, dar tare dragi mie…”.

Tags: