News

Sindicatul Europol: Aparatele Drugtest, achiziționate de Poliție din China, ar da rezultate false

Noi acuzații lansate de sindicaliști, în urma tragediei de la 2 Mai. Liderii Europol susțin că aparatele Drugtest nu funcționează.
25.08.2023 | 21:41
Sindicatul Europol Aparatele Drugtest achizitionate de Politie din China ar da rezultate false
Sindicatul Europol: Aparatele Drugtest, achiziționate de Poliție din China, ar da rezultate false. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta/ ziare.com
ADVERTISEMENT

Sindicatul Europol lansează acuzații dure, după tragedia de la 2 Mai, în urma căreia au ieșit la iveală mai multe probleme din Poliția Română. Afirmațiile sindicaliștilor au legătură cu aparatele Drugtest folosite de agenți.

Sindicatul Europol susține că aparatele Drugest din China dau rezultate false

Aceștia susțin că fenomenul privind consumul de droguri în România este scăpat de sub control. Autoritățile ar prefera să ascundă acest lucru, potrivit polițiștilor care fac parte din Europol, citați de Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii spun că peste un sfert din aparatele Drugtest, achiziționate de Poliția Română din China, ar da rezultate false. Tocmai de aceea, agenții nu ar mai dori să le utilizeze pentru a testa șoferii. Acest lucru se întâmplă deoarece ei se trezesc cu reclamații de la conducătorii auto.

De altfel, Direcția Rutieră ar fi trimis un mesaj agenților din teren, după ce au fost foarte multe rezultate fals pozitive în urma testării cu aceste aparate. Cele mai multe cazuri ar fi apărut în Maramureș, conform liderilor sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

„Pentru reducerea riscului apariţiei unor rezultate neconcordante între testele preliminare efectuate cu aparatele Aquila Scan şi analiza probelor biologice, vom suspenda utilizarea acestor aparate până la stabilirea cauzelor care conduc la astfel de situaţii”, este mesajul primit de polițiști.

Ce spune Poliția Română

Potrivit Știrile Pro TV, Poliția Română susține că nu a fost trimisă această notă internă. Totodată, se menționează că au fost cumpărate 54 de aparate prin licitație, din China. Acestea nu ar fi dat rezultate eronate în alte județe.

ADVERTISEMENT

„A fost o incidenţă de 30% dintre aceste rezultate, ca fiind fals pozitive. Aşadar, au fost şoferi care au ieşit pozitivi la testarea cu aceste aparate, iar la recoltarea probelor biologice rezultatul a fost 0.

Neoficial, colegii nu îşi mai asuma responsabilitatea să le folosească, în condiţiile în care în capul lor se sparg toate reclamaţiile şi consecinţele juridice.”, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează că cele mai multe dintre aparatele Drugtest ar fi fost date în Constanța. Însă, înainte de accidentul terifiant de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, un șofer aflat sub influența unui cocktail de droguri, agenții nu au găsit niciunul disponibil.

ADVERTISEMENT