Life

Singura capitală din lume unde nu există niciun semafor. Metoda prin care traficul intens este dirijat

Există o capitală unde nu există niciun semafor. Asta în ciuda faptului că este extrem de aglomerată, iar traficul e unul intens.
16.10.2023 | 14:23
Singura capitala din lume unde nu exista niciun semafor Metoda prin care traficul intens este dirijat
Singura capitală din lume unde nu există niciun semafor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există o singură capitală din lume unde nu există niciun semafor. Deși aici traficul este unul intens, iar aglomerația predomină, se pare că autoritățile au găsit o altă metodă atunci când vine vorba de dirijarea circulației.

Singura capitală din lume unde nu există niciun semafor

Semafoarele sunt esențiale pentru o mai bună circulație, în special în marile orașe. La noi în țară le găsim la Cluj Napoca, București, Constanța, Timișoara și chiar și în alte orașe ceva mai mici din țară.

ADVERTISEMENT

În acest mod este evitată situația în care o intersecție ajunge să fie blocată. De asemena, pietonii știu și ei când pot traversa, iar șoferii sunt obligați să oprească la culoarea roșie a semaforului.

Într-o capitală din lume însă, nu există niciun semafor. Vorbim despre un oraș extrem de aglomerat și anume Thimphu. Aici, singura metodă de dirijare a traficului o reprezintă semnalul polițiștilor rutieri.

ADVERTISEMENT

Șoferii au mai multă încredere în polițiști

Potrivit shtiu.ro, nu întotdeauna a fost așa. Mai exact, în anul 1995 ar fi existat mai multe semafoare într-o intersecție din acest oraș. Ele au fost însă îndepărtate în condițiile în care bhutanezii i-au preferat pe polițiști.

Iar turiștii care ajung în această capitală sunt și ei uimiți de ce se întâmplă. Se pare că pentru polițiști este destul de obositor să dirijeze circulația, având în vedere că nu există niciun semafor.

ADVERTISEMENT

„Am stat o vreme pe stradă, parțial amuzați, parțial impresionați de polițiștii rutieri care flutură brațele cu afirmație la intersecțiile aglomerate ale orașului”, a scris pe un blog unul dintre turiștii ajunși în Buthan.

Pentru cei care nu știu, Thimphu este capitala și orașul cel mai mare al Bhutanului. Acesta este situat la o altitudine de peste 2.300 de metri și are o populație de 115.000 de locuitori, echivalentă cu cea din orașul Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Capitala țării are și un aeroport, dotat cu o bandă de aterizare, dar și de decolare pentru avioane. De asemenea, este un loc perfect și pentru o vacanță, în condițiile în care turiștii se pot bucura de peisaje superbe aici, printre care și Munții Himalaya.

ADVERTISEMENT