Life

Singurul cuvânt din limba română care conține de 4 ori litera J. Ar putea să-ți salveze viața

Singurul cuvânt din limba română care are în componență de 4 ori litera J. Este o procedură care s-ar putea să te salveze
16.02.2023 | 17:00
Singurul cuvant din limba romana care contine de 4 ori litera J Ar putea sati salveze viata
Singurul cuvânt din limba română care conține de 4 ori litera J, ghici ciupercă ce-i. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Singurul cuvânt din limba română care cuprinde litera J de nu mai puțin de 4 ori. Da, citiți cât se poate de corect. Culmea, procedura, căci despre o procedură este vorba, ar putea să te țină alături de cei dragi într-un moment cumplit al vieții tale.

Singurul cuvânt din limba română care îl are pe J de 4 ori

Vorbim despre, atenție mare, jejunojejunostomie. Îl repetăm pentru că mai mult ca sigur este nevoie. Așadar, jejunojejunostomie. Avem litera J la început, apoi de încă trei ori în cuprinsul cuvântului.

ADVERTISEMENT

În mod evident vă întrebați și ce anume înseamnă. Ei bine, jejunojejunostomia reprezintă o tehnică chirurgicală utilizată într-o anastomoză între două porțiuni ale jejunului.

Concret, discutăm despre un tip de bypass care apare în intestin. Acesta poate conduce duce la o reducere importantă a volumului funcțional al intestinului. Tehnica este efectuată folosind chirurgia laparoscopică. Procedura chirurgicală poate duce la complicații, inclusiv infecții, hemoragie, stricturi, ulcere, obstrucție intestinală, tromboembolism și malnutriție.

ADVERTISEMENT

La rândul său, jejunul este partea centrală a intestinului subțire, Acesta e poziționat între duoden și ileon și este important pentru felul în care funcționăm.

Ce alte cuvinte din limba română au record de litere care se repetă

Culmea, dar jejunojejunostomia nu este singurul cuvânt din limba română în care se repetă de patru ori o literă. De cele mai multe ori se întâmplă lucrul acesta în cazul literei E.

ADVERTISEMENT

Eredodegenerescențele este cuvântul în care litera E se repetă de nouă ori. Este un record în materie, unul care e imposibil să fie bătut.

Nu se termină aici pentru că indivizibilității și ininteligibilității sunt cele două cuvinte în care litera I se repetă de opt ori.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici, avem și cuvinte în care o literă se repetă de șase ori. Acestea sunt mult mai multe. De exemplu litera A, pentru care avem abracadabranta și agramaticalitatea. Odontostomatologie, de asemenea, de șase ori litera O.

Chiar și litera T a intrat în acest top cu anticonstituționalitate. Ultima pe listă este litera U care propune uzufructuarului.

Așadar, limba noastră chiar este o comoară. Una în care găsim numeroase cuvinte cu litere care se repetă, cuvinte pe care anumite meserii le folosesc constant. De altfel, imaginați-vă ce ar fi medicina fără jejunojejunostomie. Da, repetăm, greu de pronunțat, însă o procedură care salvează vieți.

Nu uitați și de singurul cuvânt din limba română care începe și se termină cu litera Î. FANATIK a scris pe larg despre el AICI, nu strică să aruncați un ochi.

La fel am făcut și pentru singurul cuvânt din limba română care începe şi se termină cu litera H. O să te surprindă, însă merită să cunoști mai multe despre el.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are...
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România! Tocmai a încasat milioane de euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Război total între Antena 1 și Pro TV. Chefii plecați au detonat bomba
Război total între Antena 1 și Pro TV. Chefii plecați au detonat bomba
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii