News

Singurul oraș mare din România unde nu există ambuteiaje. Ideea genială pe care autoritățile au pus-o în practică

Într-un mare oraș din România nu există ambuteiaje. Ce măsuri au luat autoritățile de aici: „Se circulă extraordinar de bine”
18.04.2024 | 21:59
Singurul oras mare din Romania unde nu exista ambuteiaje Ideea geniala pe care autoritatile au puso in practica
Singurul oraș mare din România unde nu există ambuteiaje. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un mare oraș din România nu există ambuteiaje, iar acest lucru a fost posibil datorită unor măsuri pe care autoritățile le-au implementat. Cum au reușit să pună în practică această idee genială?

În ce oraș mare din România nu există ambuteiaje

Aglomerația din traficul rutier de pe străzile din România și orele petrecute în mașină reprezintă un motiv de stres suplimentar pentru mulți dintre șoferi. Unele dintre cele mai aglomerate orașe sunt București, Constanța, Timișoara sau Iași.

ADVERTISEMENT

În anumite localități circulația rutieră este mult mai lejeră, deși există și aici un număr semnificativ de autoturisme, potrivit specialistului în conducere defensivă Titi Aur. Este și cazul municipiului Brașov.

Chiar dacă vorbim de un oraș mare din România, turistic și industrial, situația din Brașov este diferită. În urmă cu 20 de ani, autoritățile au hotărât să fie făcută o sistematizare a municipiului care ajută și în prezent.

ADVERTISEMENT

„Se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat”

Despre acest lucru a vorbit Titi Aur la emisiunea DC Conducem. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean de la vremea respectivă, reușind astfel să rezolve problema ambuteiajelor imense.

„Prin 2003-2004 s-a făcut o investiție. Consiliul Județean a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare al Brașovului. Anterior, Brașovul era un oraș imposibil- pe Strada Lungă, prin centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli.

ADVERTISEMENT

S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului. Practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare- dar gândită foarte bine, aplicată pe mai multe mandate. Nu a fost o ambiție politică.

În Brașov se circulă extraordinar de bine raportat la cât este de aglomerat, pentru că este în centrul țării, este un oraș turistic și industrial”, a transmis Titi Aur, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Expertul în conducere defensivă spune că acest exemplu ar trebui să fie urmat de autoritățile orașelor unde traficul s-a transformat într-un coșmar. Titi Aur susține că în multe localități nu există o logică a străzilor și a sensurilor. Totodată, semafoarele nu sunt sincronizate.

 

ADVERTISEMENT