Life

Oraşul care l-a impresionat pe Radu Banciu: “Dacă are cineva timp să-i spună şi lui Nicuşor, nu are niciun ambuteiaj la nicio oră”

Orașul care l-a impresionat pe Radu Banciu. Prezentatorul TV are o părere foarte bună despre traficul dintr-o capitală europeană și i-a sugerat și lui Nicușor Dan să aplice aceste măsuri în București.
23.08.2022 | 15:31
Orasul care la impresionat pe Radu Banciu Daca are cineva timp sai spuna si lui Nicusor nu are niciun ambuteiaj la nicio ora
Care este oraşul care l-a impresionat pe Radu Banciu. Mesaj pentru Nicușor Dan. Sursa foto: Captură YouTube, Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii pe care o moderează, Radu Banciu a dezvăluit care este orașul care l-a impresionat foarte mult. Traficul și organizarea de acolo i-au lăsat o impresie foarte bună prezentatorului TV.

Care este orașul care l-a impresionat pe Radu Banciu

Radu Banciu a fost impresionat de traficul foarte organizat din Copenhaga, capitala Danemarcei, acolo unde oamenii circulă mai mult cu bicicletele decât cu mașinile.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a spus că acolo sunt chiar mai multe biciclete decât mașini și că există peste tot piste speciale pentru acestea. Mai mult, în Copenhaga nu este niciodată aglomerație datorită acestei organizări.

Radu Banciu și-ar dori ca Primăria București să ia astfel de măsuri pentru a fluidiza traficul din Capitală.

ADVERTISEMENT

Mai în glumă, mai în serios, prezentatorul TV le-a sugerat celor care îl urmăresc să-i spună și lui Nicușor Dan despre traficul din Copenhaga pentru a aplica aceste măsuri și în București.

“Am văzut și eu fenomenul ăsta cu bicicletele, care este unic în lume. Nici Olanda, nici Suedia, nimeni nu se compară cu ei. Și, într-adevăr, mai multe biciclete decât mașini.

ADVERTISEMENT

Deci Copenhaga, dacă are timp să-i spună cineva și lui Nicușor, n-are niciun ambuteiaj la nicio oră. E și capitală, un oraș la fel de întins ca București.

N-are niciun ambuteiaj niciodată pentru că sunt mai multe biciclete decât mașini. Iar spațiul dedicat bicicletelor este mai mare decât cel dedicat mașinilor. Este făcut absolut genial. (…)

ADVERTISEMENT

Vezi cârduri întregi, kilometri întregi de biciclete dimineața cum se duc toate în aceeași direcție și seara cum vin toți înapoi.”, a declarat Radu Banciu în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive, de la Prima Sport.

În capitala Danemarcei, și Garda Regală respectă traficul rutier și stă la semafor, așa cum fac toți locuitorii.

“Liniștiți, stau la semafoare cu bicicletele, și Garda Regală stă la semafor la ei. Stau toți cuminți acolo, e perfect.”, a adăugat prezentatorul.

Conform statisticilor oficiale, mai bine de jumătate dintre deplasările din Copenhaga se fac cu bicicleta, mai ales la orele de vârf.

Locuitorii capitalei daneze preferă să meargă cu bicicleta decât cu mașina, indiferent de anotimp. Această măsură a fost luată și pentru a reduce poluarea.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici