Life

Oraşul care l-a impresionat pe Radu Banciu: “Dacă are cineva timp să-i spună şi lui Nicuşor, nu are niciun ambuteiaj la nicio oră”

Orașul care l-a impresionat pe Radu Banciu. Prezentatorul TV are o părere foarte bună despre traficul dintr-o capitală europeană și i-a sugerat și lui Nicușor Dan să aplice aceste măsuri în București.
23.08.2022 | 15:31
Orasul care la impresionat pe Radu Banciu Daca are cineva timp sai spuna si lui Nicusor nu are niciun ambuteiaj la nicio ora
Care este oraşul care l-a impresionat pe Radu Banciu. Mesaj pentru Nicușor Dan. Sursa foto: Captură YouTube, Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii pe care o moderează, Radu Banciu a dezvăluit care este orașul care l-a impresionat foarte mult. Traficul și organizarea de acolo i-au lăsat o impresie foarte bună prezentatorului TV.

Care este orașul care l-a impresionat pe Radu Banciu

Radu Banciu a fost impresionat de traficul foarte organizat din Copenhaga, capitala Danemarcei, acolo unde oamenii circulă mai mult cu bicicletele decât cu mașinile.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a spus că acolo sunt chiar mai multe biciclete decât mașini și că există peste tot piste speciale pentru acestea. Mai mult, în Copenhaga nu este niciodată aglomerație datorită acestei organizări.

Radu Banciu și-ar dori ca Primăria București să ia astfel de măsuri pentru a fluidiza traficul din Capitală.

ADVERTISEMENT

Mai în glumă, mai în serios, prezentatorul TV le-a sugerat celor care îl urmăresc să-i spună și lui Nicușor Dan despre traficul din Copenhaga pentru a aplica aceste măsuri și în București.

“Am văzut și eu fenomenul ăsta cu bicicletele, care este unic în lume. Nici Olanda, nici Suedia, nimeni nu se compară cu ei. Și, într-adevăr, mai multe biciclete decât mașini.

ADVERTISEMENT

Deci Copenhaga, dacă are timp să-i spună cineva și lui Nicușor, n-are niciun ambuteiaj la nicio oră. E și capitală, un oraș la fel de întins ca București.

N-are niciun ambuteiaj niciodată pentru că sunt mai multe biciclete decât mașini. Iar spațiul dedicat bicicletelor este mai mare decât cel dedicat mașinilor. Este făcut absolut genial. (…)

ADVERTISEMENT

Vezi cârduri întregi, kilometri întregi de biciclete dimineața cum se duc toate în aceeași direcție și seara cum vin toți înapoi.”, a declarat Radu Banciu în cadrul emisiunii Fotbal All Inclusive, de la Prima Sport.

În capitala Danemarcei, și Garda Regală respectă traficul rutier și stă la semafor, așa cum fac toți locuitorii.

“Liniștiți, stau la semafoare cu bicicletele, și Garda Regală stă la semafor la ei. Stau toți cuminți acolo, e perfect.”, a adăugat prezentatorul.

Conform statisticilor oficiale, mai bine de jumătate dintre deplasările din Copenhaga se fac cu bicicleta, mai ales la orele de vârf.

Locuitorii capitalei daneze preferă să meargă cu bicicleta decât cu mașina, indiferent de anotimp. Această măsură a fost luată și pentru a reduce poluarea.

ADVERTISEMENT