News

Sinuciderea fiului procurorului Teodor Niță, pe masa Parchetului General. Noi detalii din dosar

Dosarul sinuciderii fiului procurorului constănțean Teodor Niță a fost preluat de secţia de Urmărire Penală de la Parchetul General.
22.11.2022 | 12:47
Sinuciderea fiului procurorului Teodor Nita pe masa Parchetului General Noi detalii din dosar
Tânărul de 31 de ani a decedat la spital Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Duminică, Adrian Petrică Niță, executor judecătoresc, fiul procurorului Teodor Niţă, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, s-a împușcat în cap cu arma tatălui său.

Sinuciderea fiului procurorului Teodor Niță, pe masa Parchetului General

În acest dosar, sunt efectuate cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Secţia de Urmărire Penală de la Parchetul General a preluat ancheta în acest caz.

Adrian Petrică Niţă s-a deplasat duminică la locuinţa tatălui său, de unde a luat un pistol care îi aparţinea procurorului, după care s-a dus la apartamentul în care locuia cu chirie şi s-a împuşcat în cap, arată relatările presei locale.

ADVERTISEMENT

Înainte de a se sinucide, el ar fi trimis un mesaj tatălui său, în care şi-a explicat gestul, care s-a deplasat de urgenţă spre locuinţa fiului în încercarea de a-l salva și unde l-a găsit împuşcat în zona capului, dar încă avea semne vitale.

Procurorul a sunat la 112 şi două echipaje SMURD, un echipaj de prim ajutor şi un echipaj de terapie intensivă mobilă, s-au deplasat la faţa locului şi au început manevrele de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost transportat apoi la spital, însă a decedat după câteva ore.

”Polițiștii Secției 3, dar și criminaliști și polițiști de investigații criminale s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea de cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Concomitent, la fața locului s-au deplasat două autospeciale SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, respectiv un echipaj de prim ajutor și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, au informat la acel moment reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

ADVERTISEMENT

Procurorul Teodor Niţă a devenit cunoscut pentru investigaţiile derulate cu privire la importul ilegal de deşeuri în România prin Portul Constanţa.

ADVERTISEMENT
Tags: