News

Șoferul lui Cătălin Cherecheș dă detalii despre fuga primarului din țară. „Nu vreau să mă arate lumea cu degetul pe stradă”

Șoferul lui Cătălin Cherecheș a fost interogat de poliție privind circumstanțele în care primarul din Baia Mare a fugit din țară.
25.11.2023 | 17:36
Soferul lui Catalin Chereches da detalii despre fuga primarului din tara Nu vreau sa ma arate lumea cu degetul pe strada
Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare/ Foto: Facebook - Cătălin Cherecheș
ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș a fugit din țară pe la vama Petea din județul Satu Mare, polițiștii stabilind că primarul a fost dus din Baia Mare în orașul Satu Mare de către șoferul său care l-a lăsat acolo. Șoferul a susținut, într-o intervenție la Antena 3, că nu știa despre intenția șefului său de a fugi din România.

Se pare că din Satu Mare, Cherecheș ar fi luat un taxi cu care a trecut granița, folosindu-se de actul de identitate al unui văr de-al său cu care seamănă destul de mult. Polițiștii de la vamă au fost induși în eroare de asemănare astfel că primarul a fost lăsat să treacă.

ADVERTISEMENT

Eu nu l-am dus cu taxiul, l-am dus cu altă mașină. Nu a fost programat absolut nimic, ca să merg încolo. A fost totul spontan. S-a întâmplat exact… Eu nu am știut ce se întâmplă și așa mai departe (…) Nu l-am luat de acasă. L-am luat din altă parte. Am explicat la Poliție exact traseul și tot ce s-a întâmplat”, a declarat șoferul care l-a dus la Satu Mare pe Cătălin Cherecheș.

Șoferul lui Cherecheș a afirmat că nu a avut niciun indiciu că acesta se pregătea să părăsească țara, deplasarea de la Baia Mare la Satu Mare părând una normală. „Eu nu am știut unde merge omul sau că vrea să plece sau ce vrea să facă. Eu nu veau să dau declarații pentru că o să fie o sută de mii de minciuni și nu vreau ca lumea să mă arate pe mine cu degetul pe stradă. Vreau să fiu neutru în toată faza asta. Am dat declarații la Poliție, tot ce am avut de dat, și asta este!”, a spus șoferul.

ADVERTISEMENT

Nu m-a sunat, ne-am întâlnit personal. Eram la Primărie. A mers acasă și pe mine m-a trimis într-o parte de unde știam că trebuie să iau pe altcineva. Și a apărut el în fugă și a zis du-te! L-am lăsat la stația de taxiuri (…) Nu am vrut să ajut pe nimeni cu absolut nimic. S-a întâmplat totul fără să îmi dau seama. Mi-am dat seama târziu deja”, a mai spus șoferul lui Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare, a fugit din țară, pe la Vama Petea, la ora 07.49, vineri dimineața, într-un taxi, prezentând actele de identitate ale unei rude, un verișor din partea mamei.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Poliției de Frontieră a precizat că edilul, care se afla sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara, a ieșit din țară cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. Vameșul român care l-a lăsat să treacă va fi supus unei anchete disciplinare.

Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziţie (…) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a spus chestorul Victor Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată. Decizia magistraților de la Curtea de Apel Cluj este definitivă.

ADVERTISEMENT