ADVERTISEMENT
News

Sondaj: 70% dintre români și-au pierdut încrederea în România, însă mai cred în Uniunea Europeană

Autor: Flaviu Popa | 23.10.2020 | 21:57
Sondaj: 70% dintre români și-au pierdut încrederea în România, însă mai cred în Uniunea Europeană
Sărăcia le dă bătăi de cap românilor

Mai bine de 70% dintre români cred că România o duce extrem de prost și mulți cred că situația va fi și mai rea.

ADVERTISEMENT

O creștere a șomajului e anticipată în următoarele 12 luni, conform unor concluzii provin din Eurobarometrului Comisiei Europene, realizat în iulie și august la nivelul statelor membre.

Concluziile provin înainte de explozia numărului de infectări cu Covid-19 din toamna anului trecut.

ADVERTISEMENT

Românii și-au pierdut încrederea în propria țară

În România au participat la studiu 1.112 persoane, conform Antena 3. Doar patru popoare sunt mai nemulțumite decât românii într-o proporție covârșitoare: francezii (76%), bulgarii (82%), spaniolii (88%), italienii (89%) şi grecii (91%).

Cele mai pesimiste așteptări ale românilor au legătură cu rata de șomaj. 44% dintre oameni cred că situația va fi mai rea peste 12 luni, față de o medie europeană de 47%. 26% dintre români cred că situația la actualul loc de muncă se va înrăutăți în următoarele 12 luni, o cifră dublă față de media UE.

ADVERTISEMENT

Încrederea românilor în Uniunea Europeană rămână ridicată

Cu toate că încrederea în România e extrem de scăzută, românii au o părere bună, în schimb, despre Uniunea Europeană. Potrivit datelor, 26% cred că situația financiară va fi mai bună în Europa anul viitor, față de 16%, atât cât e media în celelalte țări din UE.

Mai mult, încrederea românilor în UE este la o cotă impresionantă de 54%, mult peste media de 43% din restul țărilor europene.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, 38% dintre români sunt eurosceptici, raportat la 48%, atât cât e media europenilor care nu mai cred în acest proiect.

Pe fondul pandemiei de Covid-19, tot mai puțini europeni cred în Uniune, lideri ai euroscepticismului fiind italienii, extrem de nemulțumiți că țara lor a fost abandonată de restul „partenerilor” la început de pandemie, când SARS-CoV-2 a distrus Peninsula.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!