News

Sondaj CURS: Rezultate surpriză, partidul Dianei Şoşoacă ar intra în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri

Rezultate surpriză dacă ar avea loc alegeri parlamentare. Care ar fi cele mai votate partide și în ce instituții au încredere cetățenii
25.09.2023 | 14:59
Sondaj CURS Rezultate surpriza partidul Dianei Sosoaca ar intra in Parlament daca duminica ar avea loc alegeri
Sondaj CURS: Rezultate surpriză, partidul Dianei Şoşoacă ar intra în Parlament. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ultimul sondaj realizat de CURS, în perioada 12 – 22 septembrie 2023, relevă rezultate surpriză. Pe lângă faptul că românii cred că țara se află într-o direcție greșită, aflăm că dacă duminică ar avea loc alegeri, partidul Dianei Șoșoacă ar intra în Parlament.

Sondaj CURS: Rezultate surpriză, partidul Dianei Şoşoacă ar intra în Parlament

Mai exact, dacă ar fi alegeri parlamentare, formațiunea SOS România ar face pragul electoral de 5%. Pe primul loc s-ar afla social-democrații (PSD) cu 31 %. Al doilea partid votat de români ar fi PNL CU 19%, urmat de AUR cu o diferență de un singur procent (18%).

ADVERTISEMENT

USR ar fi la diferență considerabilă față de primele trei locuri, cu doar 11 la sută, arată sondajul realizat de CURS. Pe locul al cincelea s-ar poziționa partidul SOS România, al Dianei Șoșoacă, 5% dintre respondenți alegând formațiunea acesteia.

Sondaj CURS
Sondaj CURS

De altfel, 69 % dintre cei chestionați consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 22% spun că țara este pe drumul cel bun. 9 % dintre respondenți nu știu sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți prevăd un viitor sumbru și consideră că peste un an situația lor va fi mai rea. Vorbim de 41% dintre respondenți. Pe de altă parte, 38% cred că va fi la fel, în timp ce doar 18% au încredere că situația lor va fi mai bună. 3% nu au răspuns.

Românii au cea mai mare încredere în pompieri și armată

Potrivit sondajului efectuat de CURS, cele mai mari probleme cu care se confruntă România, în opinia respondenților, sunt următoarele: inflația, prețurile, pensiile și salariile mici, nivelul de trai, corupția și hoția.

ADVERTISEMENT

Aflăm că românii acordă cea mai mare încredere pompierilor (73%), armatei (68%) și biserica (63%). La polul opus se află partidele politice cu 10%. Parlamentul și Președinția sunt la egalitate cu 13%.

Persoanele care au participat la chestionar au răspuns și la o întrebare referitoare la situația României cu privire la aderarea la spațiul Schengen. 41% dintre respondenți consideră că Austria este vinovată pentru neaderare, iar 21% cred că responsabil este Guvernul României.

ADVERTISEMENT

Sondajul a fost realizat la nivel național. Au participat 1008 respondenți, în vârstă de 18 ani și peste această vârstă. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul oamenilor. Acest sondaj are o marjă maximă de eroare de plus-minus 3,1%, arată CURS.

 

ADVERTISEMENT