Sport

Sorana Cîrstea nu se simte ”în vârstă”: “Pe teren uiți asta”. Visează la primul Grand Slam al carierei

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA a vorbit despre cariera sa în tenis. Sportiva a precizat că nu se simte ”în vârstă” și a anunțat următoarele obiective personale
02.05.2024 | 09:55
Sorana Cirstea nu se simte in varsta Pe teren uiti asta Viseaza la primul Grand Slam al carierei
Sorana Cîrstea (34 de ani) a vorbit despre planurile ei de viitor. Sportiva își dorește să câștige primul Grand Slam al carierei Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea nu a reușit să facă surpriza și să o elimine pe Iga Swiatek în șaisprezecimile turneului de 1000 de puncte de la Madrid. Românca a pierdut fără drept de apel, cu scorul de 1-6, 1-6.

Sorana Cîrstea: ”Sunt foarte mândră de cariera mea”

Sorana nu a început sezonul de zgură foarte bine. Înainte de turneul de la Madrid, tenismen în vârstă de 34 de ani a pierdut în primul tur de la Stuttgart meciul cu Qinwen Zheng (locul 8 WTA). Sportiva a vorbit cu presa spaniolă despre planurile ei de viitor.

ADVERTISEMENT

Sorana a primit o întrebare ușor incomodă. Sportiva a fost întrebată de reporteri dacă se simte în vârstă având în vedere că joacă împotriva unor tenismene mult mai tinere decât ea. Cîrstea a precizat că vârsta nu este un factor important pentru ea, însă a ținut să precizeze că este mândră de cariera pe care o are în spate.

„Și eu am avut 18 ani și a trebuit să concurez împotriva unor fete mai în vârstă, precum Serena Williams, Venus sau Svetlana Kuznețova, ca să vă dau câteva exemple.

ADVERTISEMENT

Pe teren uiți de asta. Este un meci de tenis și nu contează câți ani ai sau dacă ești stângaci sau dacă ești foarte înalt: singurul lucru care contează ești tu și atitudinea ta. La restul lucrurilor nu te gândești, ci te concentrezi să îți faci treaba cât mai bine.

Cred totuși că am avut o carieră foarte bună. Consider că au fost 15 ani în care am fost în top 100. Am fost mereu acolo, sus. În fiecare sezon am încercat să dau tot ce am mai bun din mine, deși uneori poate veni ghinionul și te accidentezi. Face parte din joc, asta e.

ADVERTISEMENT

Alteori poți fi un pic mai obosit, sau poți pierde meciuri pe care consideram că le câștigasem, dar toate acestea sunt lucruri normale în viața de zi cu zi, a unui jucător de tenis. Sunt foarte mândră de cariera mea”, a precizat Sorana Cîrstea pentru Punto de Break.

Sorana își dorește un Grand Slam

Sportiva a vorbit și despre obiectivele sale. Aceasta speră să intre în top 20 WTA în viitorul apropiat și are încredere că poate câștiga un titlu de Grand Slam. Sorana a scos în evidență constanța de care a dat dovadă în ultimii ani, mereu ocupând poziții bune în clasament.

ADVERTISEMENT

„Ai mereu acele obiective în minte. Vreau să fiu în top 20 WTA, dar în momentul în care voi fi acolo, știu că voi dori să fiu în top 10. Întotdeauna vrei mai mult și mai mult, iar clasamentul este doar o consecință zilnică a muncii.

Mi-ar plăcea să câștig un Grand Slam și încă sper să o fac, de aceea continui să joc. Dacă îmi dai de ales, voi alege Wimbledon. Sunt foarte bună prietenă cu Angelique Kerber, așa că mi-ar plăcea să joc împotriva ei o finală la All England Club. Ea a câștigat deja Wimbledon, m-ar putea lăsa să câștig eu (n.r. râde).

Când te uiți la cifrele de pe hârtie, poate că nu pare că am avut o carieră spectaculoasă, dar în toți acești ani am fost mereu aproape de primele douăzeci din lume, de cele mai multe ori am fost între top 20 și top 30.

Am avut rezultate bune, am învins jucătoare foarte bune, treaba este că toată lumea din față joacă bine, nivelul este mai bun în fiecare zi. Dar sunt mândră pentru că de-a lungul carierei am avut întotdeauna rezultate bune”, a explicat Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea se pregătește de al doilea Grand Slam al anului. La Roland Garros, aceasta a obținut una dintre cele mai importante performanțe din carieră. Sorana a ajuns până în sferturile de finală în 2009.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul...
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul lui Teia Sponte
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze