Sport

Sorana Cîrstea nu mai joacă pentru România în Fed Cup: “Acest capitol este închis pentru mine! Până atunci, poate revine Simona Halep”. Exclusiv

Sorana Cîrstea a vorbit pentru FANATIK după confruntarea cu Iga Swiatek de la Madrid şi a declarat că echipa României de Fed Cup este subiect închis.
27.04.2024 | 16:18
Sorana Cirstea nu mai joaca pentru Romania in Fed Cup Acest capitol este inchis pentru mine Pana atunci poate revine Simona Halep Exclusiv
Sorana Cîrstea nu mai joacă pentru România în Fed Cup: "Acest capitol este închis pentru mine! Până atunci, poate revine Simona Halep". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul trei la Madrid de liderul mondial WTA, Iga Swiatek, scor 1-6, 1-6. Sportiva din România nu a avut nicio şansă împotriva polonezei, care va juca în turul următor cu Sara Sorribes Tormo.

Sorana Cîrstea nu mai joacă pentru România în Fed Cup: “Acest capitol este închis pentru mine!”

După confruntarea pierdută cu Swiatek, Sorana Cîrstea a vorbit pentru FANATIK, spunând că se bucură foarte mult de calificarea echipei Românei la turneul final al Billie Jean King Cup (cunoscută şi ca Fed Cup), dar că pentru ea este un subiect închis şi nu va mai reveni asupra deciziei:

ADVERTISEMENT

“M-am bucurat foarte mult pentru fete şi am fost foarte mândră de ele. A fost ceva extraordinar cum au reuşit să câştige cu Ucraina. Mă bucur mult că suntem în grupa Mondială şi le urez mult succes.

Sper să facă o surpriză frumoasă. Cred că acest capitol este închis pentru mine. Poate până atunci Simona va reveni, plus că avem foarte multe fete bune care pot să joace şi eu zic că vor face o treabă foarte bună”, a spus Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

“Simţeam că sunt peste ea, dar azi serviciul m-a trădat”

Învinsă cu 1-6, 1-6, Sorana Cîrstea a declarat că a fost trădată de primul serviciu şi de jocul de retur, de acolo şi diferenţa destul de mare. Românca a fost destul de nemulţumită de condiţiile de la Madrid, terenul fiind destul de greu:

“Un scor prea dur pentru ce s-a jucat. Am avut destul de multe oportunităţi şi a fost destul de echilibrat meciul. Cu Iga Swiatek trebuie să reuşeşti să fructifici fiecare şansă. Au fost câteva momente în care simţit că sunt peste ea.

ADVERTISEMENT

Au fost multe game-uri la egalitate şi nu am reuşit să îl finalizez. Este numărul 1 pentru un motiv, dar simt că scorul este destul de dur pentru ce s-a jucat. Returul doi a făcut diferenţa şi serviciul. 

Am servit foarte prost şi nu am avut voie. Simţeam că sunt peste ea, dar azi serviciul m-a trădat. Era mult mai agresivă pe serviciul doi. Diferenţa de asta a fost făcută: serviciul doi şi de returul pe serviciul ei doi, trebuia să fiu mai agresivă.

ADVERTISEMENT

“Iga este numărul 1 cu un motiv, ea a jucat foarte bine”

Terenul a fost foarte greu. Cred că au lăsat fără acoperiş, mi s-a părut foarte ud şi era mult mai greu să închei punctul. E acelaşi teren pentru ambele, dar condiţiile au fost grele.

Antrenorul mi-a spus să joc mai mult cu primul serviciu. N-am reuşit să fac asta şi să fiu mai agresivă pe serviciul ei. Aceste două chestii nu le-am reuşit, nu m-au ajutat şi aici a făcut diferenţa. 

Urmează turneul de la Roma, apoi voi merge la Strasbourg şi Roland Garros. Mă întorc înapoi la antrenamente. Trebuie să lucrăm pe ce n-a funcţionat, vor fi multe servicii şi retururi în următoarele zile.

Jucam bine, simţeam că pot face un rezultat aici, dar Iga este numărul 1 cu un motiv, ea a jucat foarte bine”, a spus Sorana Cîrstea la finalul confruntării.

ADVERTISEMENT