Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, după Dinamo – Universitatea Craiova: „M-a dezamăgit profund”

Sorin Cârțu, noul analist FANATIK SUPERLIGA, a comentat evoluția jucătorilor lui Universitatea Craiova după victoria împotriva rivalei Dinamo
18.07.2023 | 13:01
Sorin Cartu dupa Dinamo  Universitatea Craiova Ma dezamagit profund
Sorin Cârțu trage un semnal de alarmă după jocul prestat de U Craiova în prima etapă cu Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, fostul președinte al Universității Craiova, și-a luat în serios rolul de analist FANATIK după Dinamo – Universitatea Craiova 0-2. Ce a declarat fosta legendă a Craiovei Maxima.

Sorin Cârțu, nemulțumit după Dinamo – Universitatea Craiova 0-2: „Au făcut o primă repriză slabă”

Sorin Cârțu a criticat jocul elevilor lui Eugen Neagoe în ciuda victoriei cu 2-0 în fața rivailor din Ștefan cel Mare: „Au făcut o primă repriză slabă. Pe mine m-a dezamăgit profund modul în care am jucat, mai ales că era împotriva unei echipe nou-promovate și era clar că sunt puțin copleșiți și marcați”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul știe de Craiova a suferit pe „Arcul de Triumf”: „Dar parcă a fost invers situația. Dinamo în prima repriză a dominat prin triunghiul lor de la mijlocul terenului, Larrucea, Roșu și Iglesias. I-au dominat pe Screciu, Crețu și Roguljic. Au dominat în câmp și au lăsat o mai bună impresie așa prin modul în care au manevrat balonul și acțiunile de atac”.

Fostul oficial al Universității Craiova nu crede că Dinamo avea șanse reale să câștige acest meci: „Numai că Dinamo nu avea din punctul meu de vedere cum să marcheze. Numai așa, cum a fost faza aia fixă, să facă un penalty și eventual să îl fi tranformat. În rest, era greu așa, fără forță ofensivă să creeze probleme, cum e Dinamo la ora actuală”.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, critici pentru Ahmed Bani și Lamine Ghezali: „Au jucat mult pentru ei, individual”

Sorin Cârțu i-a criticat pe doi jucători ai lui Ovidiu Burcă: „Plus ce mi-a lăsat așa impresia, și la Bani și la Ghezali, au jucat mult pentru ei, individual. Ajung în careu unu la unu și vrea să i-o dea printre picioare, ca să etapeze. La fel am și la el, după ce a bătut toate fazele fixe aiurea, s-a mai încumetat să bată și penalty. 

Am văzut declarațiile lui Burcă și parcă mi-a confirmat exact ceea ce am gândit la vremea respectivă, că a fost foarte superficial și voia să iasă el într-un fel în evidență, pentru faptul că nu prea îi ieșise nimic și măcar să își pună amprenta pe ceva”.

ADVERTISEMENT

Puștiul de 20 de ani și-a asumat să execute lovitura de la unsprezece metri care putea restabili egalitatea, însă Cârțu crede că Burcă nu trebuia să îl lase: „Nu era indicat să bată el penalty-ul, mai ales că era în fața unui portar care a apărat multe penalty-uri. A vrut să arate că e lider și nu i-a ieșit de departe!”.

Laude pentru Eugen Neagoe și Alex Mitriță: „Nu știu dacă evoluția lui din repriza a doua a fost cauzată de introducerea celor doi”

„Sorinacio” crede că Neagoe a mutat eficient în partea a doua, ceea ce l-a pus în valoare și pe Mitriță: „Ceea ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova în repriza a doua, au fost și două schimbări inspirate pe care le-a făcut ‘Geană’, acelea de a-i schimba și pe Trică și pe Roguljic, și intrarea lui Markovic cu Danciu”.

ADVERTISEMENT

 Acuma nu știu dacă evoluția lui Mitriță din repriza a doua față de prima, a fost cauzată tocmai de introducerea celor doi, sau jocul echipei a mers tocmai pentru că el și-a schimbat din atitudine și din exprimarea pe care a avut-o. 

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI poate fi urmărită LIVE de la 0ra 10:30 doar pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea e luni, miercuri și vineri și va fi transmisă în premieră pe YouTube și Facebook de la ora 17:30.

Sorin Cârțu, dezamăgit de jocul Universității Craiova

ADVERTISEMENT