Sport

Sorin Cârțu îl așteaptă pe Andrei Vlad la U Craiova: ”Dacă vrea să vină, l-aș lua”

Oficialii Universității Craiova nu așteaptă ca Gigi Becali să spună de două ori că-l trimite pe Andrei Vlad în Oltenia. Sorin Cârțu îl chiar îl vrea pe fotbalist.
30.07.2021 | 13:06
Sorin Cartu il asteapta pe Andrei Vlad la U Craiova Daca vrea sa vina las lua
ADVERTISEMENT

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu a oferit prima reacție, după ce Gigi Becali a anunțat că l-ar fi sunat pe finanțatorul Mihai Rotaru pentru a-l trimite pe Andrei Vlad la gruparea olteană.

Șeful alb-albaștrilor a mărturisit că și-l dorește pe fotbalistul care a mai fost legitimat la U Craiova între 2015-2017, când a fost transferat de FCSB pentru aproximativ 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu face lobby pentru Andrei Vlad

Recent, U Craiova și FCSB au bătut palma într-o afacere care a vizat un schimb de jucători. Gigi Becali l-a cedat grupării oltene pe Ionuț Vînă, primindu-i la schimb pe Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

După eliminarea roș-albaștrilor din Conference League, la lovituri de departajare, Becali a anunțat că portarul Andrei Vlad ar putea fi cedat Universității.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul roș-albaștrilor este foc și pară pe portarul de 22 de ani după o nouă gafă monumentală în disputa cu Şahtior Karagandy. În minutul 11, Bukorac a șutat din marginea careului de 16 metri, iar Vlad a scăpat mingea în față și, atent la faza, Gabyshev a deschis scorul.

”L-am sunat pe Rotaru și i-am zis că toate se întâmplă c-am furat. Vreau să dau lucrul furat înapoi. Da, la Vlad mă refer. Am furat și Dumnezeu mă pedepsește. M-a pedepsit și în campionat, și acum. Trebuie să dau lucrul furat înapoi. I-am zis că trebuie să-mi dea 450 de mii înapoi și-l dau.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă refuză, măcar știu că am conștiința împăcată, că am vrut să dau lucrul furat înapoi. A zis că vorbim mâine-poimâine, dar vreau să dau lucrul furat înapoi. Asta e cea mai mare problemă a mea, că l-am furat atunci pe Vlad”, a declarat Becali la emisiunea  Digi Sport Special.

”L-aș lua pe Andrei Vlad, dacă vrea să vină. Îmi place ca portar”, a replicat Sorin Cârțu, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad și-a îngropat echipa în 4 zile, în sezonul trecut

Cotat la 900.000 de euro, Andrei Vlad este considerat unul dintre cei mai talentați portari români, dar și un mare gafeur. În finalul sezonului trecut, Vlad a gafat de două ori în decurs de doar 4 zile, iar greșelile lui au dus la ratarea unui nou titlu de campioană pentru FCSB.

Pe 29 aprilie, portarul a avut o intervenție neinspirată la o pasă cu latul pe care i-o trimisese adversarul Dan Nistor. Mingea a ajuns în plasă și Craiova, deși juca în inferioritate numerică a făcut 2-0 și a câștigat meciul.

Pe 3 mai, Andrei Vlad a gafat nepermis în al treilea minut de prelungire al meciului cu CFR Cluj și Andrei Burcă a marcat cu capul. Golul avea să se dovedească decisiv pentru vișinii care au cucerit al patrulea titlu consecutiv.

Vlad a comis-o și în meciul cu Academica Clinceni când mingea șutată de Raul Rusescu a trecut pe sub portarul roș-albaștrilor. Meciul s-a terminat 2-2 și a scos-o pe FCSB din cursa pentru titlu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani: 4,35 este cota pentru “peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT