News

Sorina Pintea îl contrazice pe Liviu Dragnea. Adevărul despre peștele otrăvit care ar fi ajuns pe masa românilor

17.05.2019 | 11:41
Sorina Pintea il contrazice pe Liviu Dragnea Adevarul despre pestele otravit care ar fi ajuns pe masa romanilor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, îl contrazice ușor pe președintele PSD, Liviu Dragnea, în ceea ce privește peștele plin cu metae grele. Aceasta susține că nu sunt cazuri cu intoxicații de metale grele la camerele de gardă. Joi, Dragnea a susținut că statele vestice au exportat pește poluat „să moară românii și copii”.

Ministrul Sănătății susține că nu s-a prezentat nimeni la Urgențe cu simptome de intoxicație cu metale grele după consum de pește

„Am aflat şi eu din presă ce s-a întâmplat, acele percheziţii la mafia peştelui. Am discutat cu specialiştii şi noi vom face un comunicat, dar ideea este următoarea: intoxicaţia cu metale grele se produce după un consum îndelungat de produse care au în componenţă metale grele. Dacă nivelul metalelor grele era foarte mare, probabil că nici peştii nu ar mai fi trăit, dar este nevoie să avem toate datele, adică analiza toxicologică a apelor, a cărnii de peşte.

De aceea, Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii va lua legătura cu cei de la Agricultură pentru a putea discuta aceste aspecte, dar în acest moment nu există pericol. Nu s-a prezentat nimeni la camerele de gardă cu simptome privind intoxicaţia cu metale grele, deci nu cred să fie probleme în acest moment”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii despre pestele cu metale grele
Liviu Dragnea spune că Europa a trimis in Romania peste contaminat cu metale grele ca sa moara romani, insa Ministrul Sanatatii il contrazice

Dragnea spune că Europa a trimis pește otrăvit în România

Joi, Dragnea a acuzat statele vestice că exportă intenționat pește otrăvit în România. „Adică în vestul Europei sunt ţări dezvoltate, cu toate măsurile de mediu pe care le-au luat poluează, poluează apele lor, şi acolo sunt şi peşti cu metale grele în ei. În pieţele din Occident nu se poate vinde aşa ceva, că e puşcărie curată. Şi au zis că românii sunt mai proşti şi hai să le dăm lor, că pot să moară şi românii şi copiii. Mai ales că acum au început mămicile, şi pe bună dreptate, să introducă în hrana copiilor mai mult peşte, să evite produsele care au mai mulţi hormoni de pasăre sau de altă natură”, a susținut liderul PSD.

Potrivit procurorului Teodor Niţă, de pe lângă Curtea de Apel Constanța, rețeaua care vindea pește contaminat și stricat a fost organizată de către cetăţeni români, iar inclusiv cei care pescuiau din Spania şi România erau tot români, în această grupare aflându-se şi străini, dar mai puţini.