News

Soțul Mariei, femeia însărcinată care a murit în spital, rupe tăcerea. ”Sarcina era ok, medicul i-a dat Paracetamol”

Maria a murit pe un pat de spital din Bacău, într-un caz care seamănă izbitor de mult cu cel al Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă moartă în Botoșani.
02.04.2024 | 20:22
Sotul Mariei femeia insarcinata care a murit in spital rupe tacerea Sarcina era ok medicul ia dat Paracetamol
Soțul Mariei, femeia însărcinată care a murit în spital, rupe tăcerea. ”Sarcina era ok, medicul i-a dat Paracetamol”
ADVERTISEMENT

La fel ca și Alexandra, Maria a ajuns la spital cu dureri foarte mari. La fel ca și Alexandra, a murit pe un pat de spital după 12 ore, iar acum familia îndurerată îi acuză pe medici că au ucis-o pe femeie. Soțul rămas în urma Mariei spune că sarcina tinerei nu era una cu probleme și nu înțelege cum s-a putut petrece această tragedie.

Soțul Mariei, femeia însărcinată care a murit în spital, rupe tăcerea

Conform Observatornews.ro, cuplul de tineri urma să-și boteze fetița Teodora, însă aceasta nu a mai apucat să vadă lumina zilei. Aceeași soartă a avut-o și mama Maria, tânăra care s-a prezentat cu dureri la Maternitatea din Bacău. Era însărcinată în luna a 4-a și ar fi contat foarte mult că medicii au evitat să o opereze mai bine de 12 ore, deși fătul era deja mort.

ADVERTISEMENT

De altfel, a intrat în operație cândva noaptea, iar familia a aflat dimineață că a murit. Soțul este revoltat și spune că medicii nu au crezut-o pe tânără că are dureri și au acuzat-o că are doar o cădere psihică. Drama s-a petrecut la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, la primele ore ale dimineții.

Atunci, Maria și soțul său s-au prezentat la urgențe, mai ales că mai pierduse o sarcină în trecut. Pentru că se simțea din ce în ce mai rău, femeia nu a dorit să riște nimic și s-a prezentat la camera de gardă. “Miercuri, 13 martie, am fost la ecografia normala de monitorizare, sarcina era ok. Seara râdeam cu Maria:

ADVERTISEMENT

Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Joi seara, a doua zi, spune că are crampe mai dese decât normale. Şi-i spune medicul să ia No-Spa, Paracetamol şi dacă nu e ok, mergeţi la spital. Dimineaţa, în jurul ore 5, vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă”, își aduce aminte Ovidiu Prutean, soţul Mariei.

Cazul șocant al Mariei, femeia care a murit cu zile pe un pat de spital din Bacău

A primit vestea cumplită că a pierdut sarcina la câteva minute după primele investigații, însă nimeni nu se gândea că Maria nu se va mai întoarce niciodată acasă. “O asistentă voia să-i verifice temperatura, constată că nu mai are termometru la recepţie, că l-a luat un coleg şi nu l-a mai adus înapoi“, își aduce aminte soțul revoltat.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost mutată spre seară pe secția de chirurgie, fiind deja extrem de slăbită. “Au considerat că nu este un caz grav, au folosit termenul, conducerea, au zis ca au temporizat-o. Temporizezi un caz grav? Au aşteptat să se faca ea bine”, se întreabă acum soțul. Maria a fost operată cândva la 12 ore după ce a ajuns în spital, însă înainte bărbatul a fost pus să semneze un acord pentru extirparea uterului și a ovarelor femeii.

Paradoxal, medicii i-au spus că operația a fost un succes, astfel că au reușit să-i salveze organele. Mai mult, femeia a reușit să expulzeze singură fătul mort și placenta. Cu toate acestea, a doua zi soțul a aflat că Maria a murit. “În timpul procedurii lor, operaţiei de la chirurgie, Maria expulzase fătul”, transmite Ovidiu Prutean.

ADVERTISEMENT

Așadar, Maria nu a murit pe masa de operație, cum se credea inițial. “Starea pacientei a fost satisfăcătoare în momentul în care s-a prezentat în serviciul nostru, a rămas internată, iar după câteva ore s-a agravat. Atunci s-a format o comisie din medicii de la maternitate. Au examinat din nou pacienta şi au tras concluzia că este necesar să fie examinată şi de medicul chirurg.

La chirurgie, după alte investigaţii, s-a solicitat şi medicul gineocolog. Era o mamă cu o anumită vârstă, cu o sarcină dorită şi se punea problema dacă să se facă histerectomie totală sau nu. Dar în timp ce se consultau a avut loc avort spontan şi n-a mai fost nevoie de intervenţia pe zona genitală”, a prezentat punctul de vedere al Spitalului directorul medical Aurelia Ţaga. Conform raportului oficial, Maria a murit de septicemie, la fel ca și Alexandra Ivanov din Botoșani.

ADVERTISEMENT