News

Descinderi ale mascaților la Spitalul de Urgență din Botoșani, unde a murit Alexandra Ivanov. Mai mulți medici și managerul spitalului au fost reținuți

Procurorii DNA Suceava au trimis mascații peste medicii de la Spitalul de Urgență din Botoșani, acolo unde o femeie gravidă murea cu zile în 2023.
20.03.2024 | 09:46
Descinderi ale mascatilor la Spitalul de Urgenta din Botosani unde a murit Alexandra Ivanov Mai multi medici si managerul spitalului au fost retinuti
Descinderi ale mascaților la Spitalul de Urgență din Botoșani, unde a murit Alexandra Ivanov. Mai mulți medici și managerul spitalului au fost reținuți
ADVERTISEMENT

Pe lista reținuților se află managerul spitalului, un director, doi medici și alți angajați. Toți sunt acuzați de fapte de corupție. Probabil cel mai important nume pe această listă grea a arestaților e cel al medicului Monica Adăscăliței. Aceasta ar fi urmărită penal pentru că a fraudat examenele de angajare în acest spital.

Descinderi ale mascaților la Spitalul de Urgență din Botoșani, unde a murit Alexandra Ivanov

Conform Digi 24 au mai fost reținuți și fostul manager Doina Caba, precum și fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîșmaru și doi medici, alături de alți angajați ai instituției. Mascații au făcut percheziții inclusiv acasă la managerul Monica Adăscăliței. Aceasta ajunsese manager al Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” în urma decesului Alexandrei Ivanov.

ADVERTISEMENT

Cazul acestei tinere a revoltat opinia publică din România, în condițiile în care femeia a fost lăsată să moară pe un pat de spital, fără ca cineva să fie interesat de soarta ei. În urma acelui scandal care a scos oamenii din Botoșani în stradă, singurul cad care a căzut a fost cel al medicului ginecolog Mariana Pitrop.

”În ceea ce o priveşte pe infirmiera din tura de gardă nu s-a luat nici o măsură din punct de vedere administrativ. În ceea ce o priveşte pe asistenta din garda din 18 august, aceasta a primit o sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioada de trei luni. Potrivit raportului de cercetare disciplinară, în privinţa doamnei doctor din garda din 18 august propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă.

ADVERTISEMENT

Alexandra Ivanov a murit cu zile pe un pat de spital din Botoșani

În acest context decizia conducerii Spitalului Judeţean a fost aceea de desfacere a contractului de muncă al doamnei doctor”, transmitea în acel moment medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati. Anchetatorii au stabilit că Alexandra Ivanov, tânăra care a murit în spital, putea fi salvată ușor, dacă cineva și-ar fi dat interesul și i-ar fi făcut analizele necesare.

Cu toate acestea, femeia a murit pe un pat de spital, unde a fost lăsată să zacă 8 ore, cu dureri imense, în condițiile în care era gravidă și fătul era mort de mai multe zile. Așadar, s-ar fi impus evacuarea de urgență a fătului decedat și tratarea pacientei cu antibiotic, lucru care nu s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Medicii acestui spital au șocat ulterior opinia publică după ce au încercat să își spele rușinea și vina printr-o scrisoare în care Alexandra Ivanov era transformată din victimă în vinovat, pentru că ar fi consumat ”substanțe”.

În urmărirea firului evenimentelor, un mare semn de întrebare se ridică asupra produselor consumate și inhalate de pacienta Alexandra Ivanov în cursul întregii nopți, variantă susținută de martori (pacientele din salon, medicul ATI și personalul ARI, asistent șef Cameră de Gardă, care au văzut sticluțele goale.

ADVERTISEMENT

În acest sens solicităm Comisiei de Expertiză Medico-Legală efectuarea unor analize toxicologice din conținutul gastric, sânge și urină”, este precizat într-o scrisoare semnată de zece medici ai secțiilor de Obstetrică-Ginecologie de la spitalul din Botoșani. Cu toate acestea, ancheta a arătat că femeia a murit strict din neglijența și indiferența medicilor.

ADVERTISEMENT
Tags: