Sport

Dramă după finala mondială de fotbal feminin! Jucătoarea care a marcat unicul gol a aflat după meci că tatăl ei a murit

Spania este noua campioană mondială la fotbal feminin, după victoria împotriva Angliei, scor 1-0. După meci Olga Carmona, marcatoarea din ultimul act, a aflat că tatăl ei a decedat.
21.08.2023 | 00:00
Drama dupa finala mondiala de fotbal feminin Jucatoarea care a marcat unicul gol a aflat dupa meci ca tatal ei a murit
Dramă după finala mondială de fotbal feminin! Jucătoarea care a decis ultimul act a aflat după meci că tatăl ei a murit. Sursa: twitter
ADVERTISEMENT
20-08-2023
21:05

Olga Carmona a aflat după finală că tatăl ei a decedat!

Dramă după finala Cupei Mondiale la fotbal feminin. Olga Carmona, jucătoarea care a decis ultimul act şi a adus victoria Spaniei, a aflat după meci că tatăl ei a decedat:

“Îi transmitem cele mai sincere condoleanţe Olgăi şi familiei în acest moment de durere. Te iubim, Olga, eşti parte din istoria fotbalului spaniol”, a fost comunicatul emis de Federaţia iberică. 

 

În premieră, Spania a devenit noua campioană mondială la fotbal feminin. În finala jucată la Sidney, ibericele au învins Anglia după golul marcat de Olga Carmona. Diferența putea fi mult mai mare.

Spania, noua regină a lumii

Anglia părea favorită înainte de duelul cu Spania, mai ales că britanicele erau campioane europene. ”Furia Roja” a reușit însă să pună mâna pe trofeu după o finală dominată de acestea.

ADVERTISEMENT

Victoria a fost la limită, 1-0, după ce Olga Carmona a marcat golul victoriei în minutul 29, care a tras imparabil, lângă bară, în diagonală. Nu a fost singurul moment în care echipa a fost periculoasă.

Ibericele au trimis și în bară, pe finalul primei reprize, iar elevele lui Jorge Vilda au ratat și un penalty în minutul 69, după un penalty acordat de VAR pentru un henț.

ADVERTISEMENT

Lovitura a fost ratată de Jenni Hermoso, care a mai ratat un penalty la acest turneu, în duelul cu Costa Rica. Balonul de aur, Alexia Putellas, a intrat pe teren abia în minutul 90. Spania a avut 14 șuturi au avut ibericele, dintre care cinci pe poartă, spre deosebire de șapte, dintre care trei pe poartă, ale Angliei. 75.784 de oameni au fost pe stadion, la marea finală.

Statele Unite ale Americii dețin cele mai multe trofee: patru. Ele au câștigat ultima ediție, cea din 2019, însă anul acesta s-au lovit de Suedia, care le-a eliminat în optimi. Elveția, Țările de Jos și Suedia sunt foemațiile eliminate de Spania în fazele eliminatorii, după ce ibericele au terminat pe locul doi grupa câștigată de Japonia, din care mai făceau parte Zambia și Costa Rica. SUA, cu patru trofee (1991, 1999, 2015, 2019), Germania, cu două trofee (2003, 2007), Norvegia (1995) și Japonia (2011) sunt echipele care au mai câștigat competiția.

ADVERTISEMENT

În finala mică, Suedia a reșit să învingă țara gazdă, Australia, la Brisbane. În fața a peste 49.000 de spectatori, scandinavele au marcat prin Rolfo, din penalty, în minutul 30, respectiv prin Asllani, în minutul 62.

Echipele folosite

Spania: Coll – Batlle, Parades, Codina, Carmona – Bonmati, Abelleira, Hermoso – Redondo, Paralluelo, Caldentey Rezerve: Misa, E. Salon, del Castillo, Galvez Luna, Gonzalez Rodriguez, I. Guerrero, O. Hernandez, Ivana, E. Navarro, M. Perez, Putellas, Zornoza Selecționer: Jorge Vilda

ADVERTISEMENT

Anglia: Earps – Carter, Bright, Greenwood – Bronze, Stanway, Walsh, Daly – Toone – Hemp, Russo Rezerve: Hampton, Reobuck, N. Charles, Coombs, England, L. James, C. Kelly, E. Morgan, Nobbs, K. Robinson, Wubben-Moy, Zelem Selecționer: Sarina Wiegman

 

ADVERTISEMENT
Tags: