Fotbal international

Spaniolii anunță că Perez îl va demite pe Lopetegui în următoarele 24 de ore. Cine vine în locul său

20.10.2018 | 18:46
Spaniolii anunta ca Perez il va demite pe Lopetegui in urmatoarele 24 de ore Cine vine in locul sau
ADVERTISEMENT

Cinci meciuri la rând fără victorie și cea mai lungă serie din istorie fără gol marcat i-au fost fatale lui Julen Lopetegui pe banca tehnică a lui Real Madrid. 

Sport.es anunță că Florentino Perez a decis să-l demită pe Lopetegui după înfrângerea de acasă cu Levante, președintele lui Real Madrid având o discuție cu antrenorul și cu jucătorii chiar în vestiar.

ADVERTISEMENT

Spaniolii anunță că Perez îl va demite pe Lopetegui

Un anunț oficial în această privință va fi făcut în următoarele 24 de ore, o informație asemănătoare având și BEIN Sports. Înlocuitorul lui Lopetegui, cel puțin temporar, va fi Santiago Solari, în prezent antrenor la Real Madrid B.

Interesant este că Lopetegui a fost în centrul unui scandal uriaș atunci când a semnat cu Real Madrid în această vară. Acesta a decis să semneze în paralel cu gruparea madrilenă fără a mai anunța Federația Spaniolă de Fotbal, cu care se află sub contract.

ADVERTISEMENT

Șefii fotbalului spaniol au decis să-l dea afară pe Lopetegui cu doar câteva zile înaintea debutului primei reprezentative la Campionatul Mondial.

De ce a eșuat Lopetegui

Cauzele sunt multiple. În primul rând, antrenorul a preluat o echipă aflată la final de ciclu, după cele trei Ligi ale Campionilor câștigate consecutiv. Spre deosebire de Zinedine Zidane, predecesorul său, Lopetegui nu l-a avut la dispoziție și pe Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus.

ADVERTISEMENT

Cariera de jucător a lui Lopetegui a fost la un nivel mult prea mic pentru ca el să se impună într-un vestiar înțesat cu vedete, precum Benzema, Sergio Ramos, Marcelo sau Bale. Lopetegui a jucat un meci pentru Real Madrid și a antrenat echipa secundă preț de un sezon în urmă cu zece ani.

Nu în ultimul rând, nici Florentino Perez nu l-a ajutat prea mult în această vară. Vinicius și Courtois sunt cele mai importante transferuri făcute de Real în ultimele luni.

ADVERTISEMENT