News

Spitalele din țară se confruntă cu facturi uriașe. Medicii se tem că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți

Deși nu am trecut nici de jumătatea toamnei, spitalele din România primesc deja facturi uriașe, iar medicii se tem că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți.
27.09.2022 | 08:11
Spitalele din tara se confrunta cu facturi uriase Medicii se tem ca ar putea ramane fara tratamente vitale pentru pacienti
Facturi uriașe la energie pentru spitalele din țară. Ce se întâmplă cu tratamentele vitale ale pacienților. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că ne aflăm doar în luna septembrie, mai multe instituții din țară primesc deja facturi uriașe la energie.

Facturi uriașe la energie pentru spitalele din țară. Ce se întâmplă cu tratamentele vitale ale pacienților

Confruntate în ultimii ani cu pandemia de Covid-19, spitalele din România se lovesc acum de o altă criză, cea a facturilor uriașe la energie.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că unitățile sanitare au de achitat sume uriașe pentru încălzire, medicii se tem că nu vor mai putea asigura tratamentele vitale ale bolnavilor.

În mai multe spitale din Capitală, situația este una extrem de dificilă. De exemplu, Spitalul de Urgenţă Sf.Pantelimon a primit facturi de aproximativ jumătate de milion de lei.

ADVERTISEMENT

Situația nu e mai bună nici la Spitalul Bagdasar Arseni. Unitatea are de achitat aproximativ 300 de mii de lei. Unitățile medicale de urgență au costuri şi mai mari.

Managerul unui spital din București: ”Nu știu cum ne vom descurca la iarnă”

În acest moment, pacienții sunt într-o situație foarte grea. Cei care au nevoie periodic de îngrijiri medicale se gândesc cu groază la ce va fi în lunile de iarnă. Ce se va întâmpla cu ei dacă unitățile medicale nu-şi vor putea acoperi costurile.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Pantelimon admite că perspectivele sunt sumbre. Acesta spune că bugetul actual este la limită, iar facturile uriașe care vor veni vor face dificile unele tratamente extrem de importante pentru pacienți.

”Suma alocată pentru un pacient în spitalul nostru este de 1.600 care se înmulțește cu un indice de complexitate al cazului, nu este suma efectivă, ci suma de la care se pornește.

ADVERTISEMENT

Cu bugetul din momentul de faţă suntem la limită. Dacă va rămâne acest buget, nu știu cum ne vom descurca la iarnă, când facturile vor fi foarte mari.

Există medicamente la care prețul a crescut de 5 ori sau mai mult”, spune, cu îngrijorare, Sorin Socea, manager Spitalul Pantelimon, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT