Fotbal intern

SSC Farul Constanţa ar putea juca meciurile de acasă în Bulgaria, la Balcik!

07.08.2018 | 14:23
SSC Farul Constanta ar putea juca meciurile de acasa in Bulgaria la Balcik

SSC Farul Constanţa a promovat în această vară în al doilea eşalon al fotbalului românesc, dar datorită situaţiei dificile în care se află cu stadionul ar putea să joace meciurile de acasă în Bulgaria, la Balcik! O alternativă şocantă, pentru că ar fi prima echipă din România nevoită să iasă din ţară pentru partidele trecute în program ca figurând pe teren propriu.

SSC Farul a început în forţă sezonul, cu o victorie la scor, 4-1, în faţa retrogradatei ACS Politehnica Timişoara, scor 4-1, iar toate golurile le-a marcat nimeni altul decât fiul fostului tehnician al echipei care a reuşit promovarea, Petre Grigoraş. Fiul său, Alexandru, a izbutit un poker încă din primul meci, însă suporterii nu îşi trăiesc pe deplin mulţumirea, pentru că echipa are mari probleme în a-şi găsi un stadion pe care să îşi poată juca în mod constant partidele de acasă.

SSC Farul Constanţa ar putea juca meciurile de acasă în Bulgaria. Prima etapă salvarea a venit de la Gică Hagi

Aceasta deoarece stadionul din Constanţa nu corespunde normelor cerute de forurile competente din România. Cu cinci zile înaintea primei partide a avut loc o inspecţie la stadion şi clubul nu a primit aprobarea de a organiza meciul cu timişorenii la Constanţa. Salvarea a venit de la Gică Hagi, care i-a primit pentru un meci la Ovidiu, acolo unde s-a disputat întâlnirea cu bănăţenii. Problema nu este însă rezolvată şi Emanuela Gavrilă, femeie om de afaceri care a preluat clubul, nu exclude varianta ca să se apeleze şi la soluţia de a juca meciurile de acasă la Balcik, în Bulgaria. “Avem o listă cu câteva stadioane unde am putea juca următoarele partide de campionat. O soluţie este şi Balcik, în Bulgaria”.

SSC Farul ar putea juca meciurile de acasă în Bulgaria. Stadionul nu a primit aprobarea FRF şi nu se ştie unde se va juca următorul meci de acasă
SSC Farul ar putea juca meciurile de acasă în Bulgaria. Stadionul nu a primit aprobarea FRF

DJST Constanţa spune că nu poate face la acest moment investiţii pentru remedierea situaţiei, deoarece bugetul este limitat şi lucrările la stadionul “Gheorghe Hagi” sunt costisitoare. Însă se vorbeşte inclusiv de faptul că otul ar fi pus la cale de PSD, care ar vrea să pună mâna pe club.

Nu vor să lase clubul pe mâna PSD

Conflictul cu liderii politici din Constanţa le este fatal actualilor proprietari, care spun că preferă să desfiinţeze clubul decât să-l dea pe mâna PSD. „Ni s-a spus clar că echipa nu va juca în Liga 2 decât dacă le-o cedăm lor. N-avem de gând să facem asta. Mai bine murim în picioare, decât să ne băgăm slugi la PSD“, afirmă unul din membrii fondatori ai SSC Farul.
În acest moment, soarta clubului atârnă de un fir de păr. SSC Farul nu are contract de închiriere pentru stadion după ce Adrian Pitu, fostul preşedinte, l-a reziliat exact înainte să îşi dea demisia. DJTS Constanţa, forul care încă mai are în proprietate arena, refuză să mai semneze un nou contract de închiriere, chiar dacă ar fi vorba doar de un singur meci.

Condiţia esenţială pentru a se putea juca la Constanţa

Adrian Pitu este acuzat de suporterii Farului că le-a cerut să trimită 100 de oameni la mitingul PSD organizat în iunie în Piaţa Victoriei. Ulterior, au apărut poze cu el conducând delegaţia partidului la manifestaţie. În calitate de preşedinte la Farul, Pitu a reziliat contractul pentru stadion, apoi şi-a dat demisia. Anularea contractului de închiriere a pus acum clubul în situaţia de a nu avea unde să joace
Un delegat de la FRF a descins la stadionul Farul, ca să-l verifice în vederea omologării. Arena n-a primit avizul federaţiei. Firma de pază angajată de DJTS Constanţa i-a interzis delegatului FRF să viziteze şi anexele arenei! Acesta a inspectat, totuşi, o parte a stadionului şi a fost nemulţumit că la tribuna a II-a exista încă vegetaţie, că o sală de la tribuna oficială era insalubră şi că instalaţia de sonorizare nu funcţiona. Una peste alta, problemele constatate ar fi „mărunte, dar multe“. În plus, rămâne aspectul juridic, care este esenţial: fără contract de închiriere cu proprietarul DJTS Constanţa, pe Farul nu se poate juca.