Life

Stațiunea balneară din România care are un succes uriaș în rândul turiștilor. Mii de români se bat pe rezervări

Care este stațiunea de tratament cea mai apreciată de turiștii români. Mii de persoane au cumpărat bilete în ultima perioadă.
30.03.2024 | 14:35
Statiunea balneara din Romania care are un succes urias in randul turistilor Mii de romani se bat pe rezervari
Care este stațiunea de tratament cea mai apreciată de turiștii români. Mii de persoane au cumpărat bilete în ultima perioadă. Sursa foto: ocnamuresinfo.ro
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară din România care are un succes uriaș în rândul turiștilor. Mii de români se bat pe rezervări. Autoritățile din zonă au mai multe planuri de viitor pentru dezvoltarea regiunii care are potențial major.

Care este stațiunea de tratament cea mai apreciată de turiștii români. Mii de persoane au cumpărat bilete în ultima perioadă

Care este stațiunea de tratament cea mai apreciată de turiștii români. Mii de persoane au cumpărat bilete în ultima perioadă, deși a fost deschisă în urmă cu mai puțin de un an. Inaugurarea s-a făcut pe 13 mai 2023.

ADVERTISEMENT

De atunci și până în ziua de azi băile au fost asaltate în număr foarte mare. Concret, este vorba de Complexul de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș care au o medie de 1.000 de vizitatori de zi.

Mai exact, 246.335 de persoane plătitoare de bilete au trecut pragul stațiunii balneare, plus copiii sub 7 ani care au beneficiat de intrare gratuită. Având în vedere aceste informații se poate spune că locul a fost vizitat de 250.000 de turiști.

ADVERTISEMENT

Noile băi sărate construite la Ocna Mureș au fost ridicate cu o investiție de peste 8 milioane de euro. Banii au fost alocați de Consiliul Județean Alba și Local Ocna Mureș, așadar au venit din fonduri publice.

„Afluxul mare de turiști a adus după sine încasări frumoase, bani din care putem reinvesti în dotări care să ducă la un confort sporit turiștilor care trec pragul băilor, ceea ce am și făcut imediat și vom face și pe viitor.

ADVERTISEMENT

Vom extinde vestiarele la femei și bărbați, am achiziționat și instalat deja panouri solare pentru încălzire apă bazine, s-au mărit stocătoarele pentru apa caldă la dușuri”, a declarat primarul orașului, Silviu Vințeler, pentru ocnamuresonline.ro.

Ce planuri are primarul din Ocna Mureș

„Pe lângă banii reinvestiți din încasările de la băi, dorim să facem un Aqua Park, 50% din fonduri europene și 50% fonduri asigurate de Consiliul Județean Alba și orașul Ocna Mureș, deci 25% și 25%.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea vrem să construim un hotel pentru a ajuta turismul hotelier din oraș care are un grad de ocupare de 100% zilnic, de la deschiderea băilor în mai 2023”, a mai spus edilul din localitate, mai arată sursa menționată anterior.

Silviu Vințeler a mai declarat că investițiile vor continua pentru a dezvolta tot ce înseamnă turism balnear în orașul Ocna Mureș. Stațiunea este o bază de tratament cu sare care datează încă din secolul al XIX-lea.

În perioada interbelică era a treia stațiune din România ca număr de turiști, după Băile Herculane și Slănic-Moldova. Statutul de stațiune balneară a fost obținut de Ocna Mureș în anul 1936, fiind un loc care tratează numeroase boli.

ADVERTISEMENT