Life

Satul din România, ce are mai puțin de 20 de locuitori, unde ajung zeci de mii de turiști în fiecare an. Are peisaje superbe, iar pe vremuri i se spunea “stațiunea elevilor și studenților”

Satul din România unde trăiesc mai puțin de 20 de locuitori, dar ajung anual zeci de mii de turiști. Era cunoscut ca “stațiunea elevilor și studenților”.
30.03.2024 | 12:00
Satul din Romania ce are mai putin de 20 de locuitori unde ajung zeci de mii de turisti in fiecare an Are peisaje superbe iar pe vremuri i se spunea statiunea elevilor si studentilor
Un sat din România are mai puțin de 20 de locuitori, dar este vizitat anual de mulți turiști. Sursa foto: Facebook, capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Unde este satul din România cu mai puțin de 20 de locuitori, în care ajun anual zeci de mii de turiști. Este foarte aproape de o stațiune foarte populară în sezonul rece.

Satul din România cu mai puțin de 20 de locuitori, unde ajung zeci de mii de turiști în fiecare an

Mulți turiști ajung anual în acest sat, dar nu toți știu că populația este de nici 20 de locuitori. Este un loc foarte căutat, care în trecut era cunoscut drept “stațiunea elevilor și studenților”.

ADVERTISEMENT

Orașul și stațiunea Predeal, din județul Brașov, este cunoscut în toată țara, fiind vizitat mai ales în sezonul rece. Deși este o localitate populară, nu mulți știu că Predeal cuprinde și un sat, care e situat la 960 de metri altitudine, la confluența dintre Râșnoava și Pârâul Mic.

Este vorba despre satul Pârâul Rece, unde locuiesc mai puțin de 20 de persoane. De-a lungul timpului, oamenii au plecat din acest sat și s-au stabilit în alte locuri. În prezent, doar 19 locuitori au rămas în sat.

ADVERTISEMENT

O șosea modernizată leagă Pârâul Rece de Predeal, care este lungă de 8 kilometri. Satul este vizitat anual de zeci de mii de turiști, care se bucură de peisajele pitorești și de activitățile din zonă.

Iarna, Pârâul Rece este stațiunea perfectă pentru ski, dar este potrivită și în celelalte anotimpuri, deoarece turiștii se pot bucura de natură și de aerul curat.

ADVERTISEMENT

În această stațiune, climatul este unul cu veri răcoroase și ierni friguroase. De exemplu, temperatura medie din iulie este de aproximativ 15 °C, iar cea din ianuarie de -5 °C. Ninsorile sunt abundente, iar zăpada persistă în zonă aproximativ 120 de zile pe an.

Aerul este unul foarte curat și bogat în radiații ultraviolete, potrivit Wikipedia. Lipsa prafului și a factorilor alergeni reprezintă un mare avantaj pentru cei care ajung în zonă.

ADVERTISEMENT

Ce mai pot face turiștii în această zonă

Turiștii trebuie să ia în considerare și faptul că există mai multe opțiuni de drumeții și excursii în apropiere. De exemplu, pot vizita Sinaia, Cota 1400, Râșnov, Poiana Brașov, Brașov, Hărman, Prejmer, Bran, Moeciu, Fundata sau Peștera, dar și mai departe, precum Sighișoara.

La o oră și jumătate de mers pe jos se află Cabana Trei Brazi. Mai sunt și alte cabane, precum Diham sau Cabana Secuilor, dar se pot parcurge și trasee în Munții Bucegi.

Satul este cunoscut ca “stațiunea elevilor și studenților” deoarece există mai mult activități organizate pentru cei tineri. În stațiune sunt terenuri de sport, club cu sală de spectacole, bibliotecă, discotecă, dar și pârtii de schi dotate cu teleschi și babyschi. Mai există, de altfel, mai multe vile și hoteluri.

Pârâul Rece mai este cunoscut și drept „stațiunea elevilor și studenților”, datorită activităților organizate pentru tineret în mod deosebit. Stațiunea dispune de: hoteluri, vile, terenuri de sport, club cu sală de spectacole, bibliotecă, discotecă, pârtii de schi dotate cu teleschi și babyschi.

ADVERTISEMENT