News

Staţiunea din România care s-a transformat total. Era o ruină, dar a renăscut peste noapte. E la două ore de București, cazarea e ieftină și toți turiștii spun că au întinerit

Stațiunea din România care și-a recăpătat strălucirea, transformându-se total. În trecut, se număra printre cele mai renumite destinații.
17.03.2024 | 12:00
Statiunea din Romania care sa transformat total Era o ruina dar a renascut peste noapte E la doua ore de Bucuresti cazarea e ieftina si toti turistii spun ca au intinerit
Staţiunea din România care s-a transformat total. colaj Fanatik/ Foto almaretrat.ro
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România, situată la circa două ore de București, care a renăscut și s-a transformat într-un mod impresionant. La începutul secolului XX, se număra printre cele mai renumite destinații din țară, iar acum pare să își recapete strălucirea de altădată.

Stațiunea din România care și-a recăpătat strălucirea

Aflată la două ore și jumătate de Capitală și la doar cinci kilometri de Brăila, stațiunea Lacul Sărat este locul unde au fost descoperite beneficiile tratamentelor cu nămol sapropelic și apă hipertonică. A fost vizitată, de-a lungul timpului, de numeroase personalități.

ADVERTISEMENT

Aici se găsește un lac sărat, iar pe malurile lui s-a ridicat stațiunea care poartă același nume. Oamenii veneau aici pentru a-și trata diverse afecțiuni, datorită proprietăților vindecătoare ale apei. Stațiunea era aleasă și de cei care doreau să își petreacă vacanțele într-un cadru încântător.

Lacul Sărat are o istorie fascinantă, începând cu povestea unor cai, care și-au vindecat rănile în apa sărată. Calitățile terapeutice ale lacului au fost certificate în urmă cu 145 de ani, în 1879. Aici se află cel mai mineralizat nămol sapropelic din țară.

ADVERTISEMENT
Staţiunea din România care s-a transformat total, Lacul Sărat.
Staţiunea din România care s-a transformat total, Lacul Sărat. colaj Fanatik/ foto almaretreat.ro

Perioada de glorie a cunoscut-o între anii 1890 și 1930. Stațiunea din România era renumită pentru proprietăților benefice asupra sănătății, dar și datorită felului în care era amenajată, în stilul epocii.

Era dotată cu un parc englezesc, cu un cazinou și un chioșc pentru muzică. Lacul Sărat se număra printre destinațiile preferate ale personalităților vremii, precum Take Ionescu, Nicu Filipescu, dar și Mița Biciclista.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, stațiunea a început să își recapete strălucirea, prin prisma investițiilor făcute aici. În 2021, Lacul Sărat a devenit stațiune de interes național, iar autoritățile au început un proiect de modernizare, potrivit Capital.

Cât plătesc turiștii pentru terapii și cazare

În stațiunea Lacul Sărat, turiștii sunt așteptați la un resort premium, Alma Health & Spa Retreat. Găsesc  aici o plajă privată, dotată cu piscine cu apă dulce și sărată, un centru SPA, unul de sănătate, dar și un Aquapark.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în Lacul Sărat sunt fascinați de proprietățile benefice ale tratamentelor și spun că se simt de parcă au întinerit. Turiștii pot beneficia de terapii și tratamente diverse, precum băile și masajele cu nămol, reflexoterapie, terapii cu ultrasunete și multe altele. Prețurile sunt accesibile.

De exemplu, costurile pentru terapii pornesc de la 40 de lei și ajung la 105 lei, în cazul masajului cu nămol. De altfel, doritorii pot opta pentru pachete personalizate, care includ tratamente specifice nevoilor fiecăruia în parte. În acest caz, prețurile pornesc de la 180 de lei, până la 500 de lei.

În ceea ce privește cazarea, turiștii pot alege pachete care pornesc de la prețul de 744 de lei pe noapte. Pe lângă cazare, pachetul include trei terapii balneare pe zi, dar și acces la piscină și la facilitățile din complex.

 

ADVERTISEMENT