Life

Stațiunea balneară, părăsită timp de un deceniu, a renăscut din propria cenușă. Mii de turiști se bat, din nou, pe rezervări

Complexul turistic din țara noastră, redeschis după 10 ani. Românii au început să caute locuri de cazare în această zonă.
21.07.2023 | 12:20
Statiunea balneara parasita timp de un deceniu a renascut din propria cenusa Mii de turisti se bat din nou pe rezervari
Complexul turistic din țara noastră, redeschis după 10 ani. Românii au început să caute locuri de cazare în această zonă. Sursa foto: apuseni.info
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară, părăsită timp de un deceniu, a renăscut din propria cenușă. Mii de turiști se bat, din nou, pe rezervări. Oamenii au posibilitatea să o viziteze chiar din acest weekend, marea inaugurare fiind pe 22 iulie 2023.

Complexul turistic din țara noastră, redeschis după 10 ani. Românii au început să caute locuri de cazare în această zonă

Complexul turistic din țara noastră, redeschis după 10 ani, se află în Vața de Jos din Țara Zarandului. Românii au început să caute locuri de cazare în această zonă datorită unui milionar din Cluj care a cumpărat totul.

ADVERTISEMENT

Stațiunea balneoclimaterică reintră în circuitul turistic după ce a fost renovată cu o sumă impresionantă. Turiștii au la dispoziție mai multe facilități de cazare, masă, centru de sănătate, servicii de agrement, strand și zonă de recreere.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 22 iulie se deschide și Ștrandul Vața Bai, complet reamenajat. Acesta dispune de 5 bazine: semiolimpic, bazine de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj și două bazine cu apa termală sărată renumită în această regiune.

ADVERTISEMENT

Parcul are un lac, terenuri de sport, în timp ce bazele de tratament au standarde ridicate. În plus, oamenii care ajung la Vața Băi pot merge la sauna uscată, biliard, ping-pong, pot juca volei sau fotbal. Cei mici au locuri de joacă special amenajate.

Apele termale reușesc să pună România printre preferințele turiștilor străini și este de așteptat ca acest lucru să se întâmplă și de această dată. Cel mai probabil stațiunea balneoclimaterică va fi un reper important.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Vața Băi, renumită pentru apele termale, prețuri

Stațiunea Vața Băi din județul Hunedoara este renumită pentru apele termale. De sute de ani oamenii știu că acestea au efecte terapeutice, istoricii povestind că regele Carol al II-lea obișnuia să ajungă aici la începutul secolului al XX-lea pentru a se trata.

Izvoarele bogate în calciu, sulf, sodiu şi magneziu sunt recunoscute pentru calitățile lor. Temperatura apei este de 36 – 37 de grade Celsius. În altă ordine de idei, prețurile biletelor sunt acceptabile pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Potrivit servuscluj.ro, de luni până vineri adulții trebuie să scoată din buzunar 50 de lei, iar în weekend 60 de lei. Cei mici plătesc suma de 30 de lei, indiferent de zi. Persoanele care sunt cazare în Complexul Vața Băi beneficiază de o reducere de 50%.

Totodată, copiii sub 7 ani nu plătesc niciun bilet, iar locuitorii din Vața Băi plătesc de luni până joi 30 de lei. Masajul de relaxare cu o durată de 20 de minute costă în această stațiune balneoclimaterică 50 de lei.

ADVERTISEMENT