Life

Stațiunea din România care vindecă zeci de boli. A trecut printr-o transformare uluitoare și turiștii au dat năvală

Ce stațiune din România vindecă zeci de boli. Transformarea locului este uluitoare și atrage anual sute de mii de turiști.
16.07.2023 | 22:00
Statiunea din Romania care vindeca zeci de boli A trecut printro transformare uluitoare si turistii au dat navala
Unde se află această stațiune. Sursa foto: Ghid Turistic România, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O stațiune din România atrage anual o mulțime de turiști datorită apei vindecătoare de boli pe care o are. Se găsește în Câmpia Banatului, iar cei care au trecut deja pe aici au fost extrem de mulțumiți, mai ales că au beneficiat și de o serie de tratamente.

Ce stațiune din România te scapă de boli

Stațiunea Băile Călacea este unul dintre locurile din țara noastră care are ape termale, utile pentru a scăpa de anumite afecțiuni. Printre acestea se numără bolile aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic sau reumatismele.

ADVERTISEMENT

Zona se găsește la 25 de kilometri de Timișoara și 30 de kilometri de Arad, la o altitudine de 117 metri. Suprafața pe care se întinde este de 15 hectare, iar activități de care poți avea parte sunt multiple, pe lângă a sta și a te trata în apele termale.

Cui nu sunt indicate apele termale din Băile Călacea

De asemenea, la Băile Călacea te poți trata și de gastrită sau afecțiuni hepato-biliare. Mare atenție, nu sunt indicate băile calde turiștilor care suferă de hipertensiune arterială, care au tumori maligne, tuberculoză sau insuficiență cardiacă.

ADVERTISEMENT

Apa termală din Băile Călacea are o temperatură între 38 și 40 de grade Celsius și dă rezultate rapide. Aceasta este înconjurată de un spațiu verde fascinant. În stațiune se află și un parc natural, de arbori seculari, cu lac de nuferi albi, o mică grădină zoologică și o pădure de salcâmi și molizi.

Ce alte tratamente poți face la Băile Călacea

Zona de agrement de la Băile Călacea este, de asemenea, uimitoare. Dispune de un ștrand dotat cu bazin olimpic cu apă termală și terenuri pentru care turiștii să practice diferite sporturi. Totodată, în stațiune, turiștii pot avea parte și de tratamente de kinetoterapie, electroterapie, terapie laser, împachetări cu parafină, masaj, diadinamice sau băi de lumină.

ADVERTISEMENT

”Ștrandul arată bine sunt trei bazine, unul cu apă termală cam prea caldă, unul pentru copii si unul mare pentru adulti cu apă rece. Există o terasă tip bar unde poti sta la o bere (…) Baza de tratament arata bine vazuta pe dinafară.

Se spune ca apa termală e ca la Felix, și se fac diferite proceduri care dau si rezultate tinand cont ca aceiasi pensionari vin tot in acest loc la tratament”, spun turiștii care au vizitat stațiunea Băilea Călacea.

ADVERTISEMENT

Alte stațiuni din țară unde te poți trata prin băi termale sunt: Băile Felix, Băile Herculae, Techirghiol, Sovata și Lacul Ursu, Vatra Dornei, Călimănești-Căciulata, Băile Tușnad, Lacul Sfânta Ana, Băile Govora, Borsec-Perla Carpaților sau Geoagiu Băi.

ADVERTISEMENT