Life

Stațiunea bulgărească, aflată aproape de România, cu plaje superbe și aer curat. Alternativa pentru litoralul românesc

O stațiune din Bulgaria, aproape de România, este ideală pentru vacanță. Are un peisaj caracterizat de plaje superbe și aer curat.
21.06.2023 | 19:00
Statiunea bulgareasca aflata aproape de Romania cu plaje superbe si aer curat Alternativa pentru litoralul romanesc
Destinația este recunoscută internațional pentru curățenie. Sursa foto: Travel Planner
ADVERTISEMENT

În apropiere de România se află o stațiune numai bună pentru vacanță. Este situată în Bulgaria, iar cei care au mers până acum acolo au rămas fascinați de peisajele superbe pe care le-au găsit, dar și de aerul curat pe care l-au putut respira.

Stațiunea bulgărească, aproape de România, ideală pentru vacanță. Are plaje de vis și aer curat

La doar 81 de kilometri de Vama Veche există această destinație, caracterizată și de liniște, mult verde, lipsa aglomerației, iar în urmă cu secole, triburile dacice o numeau drept ”Valea Izvoarelor”, iar romanii ”Geranium”, adică sănătate.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Albena, căci la ea facem referire, este ideală pentru o vacanță în familie, cu copiii. Cei mici se pot bucura de natură și de locuri de joacă atent îngrijite. Autoritățile locale pun mare accent pe igienă, iar ca drept dovadă sunt premiile pe care le-au primit pentru o locație ecologică.

În Albena, responsabilii de mediu investesc în energie reutilizabilă, au grijă să se recicleze și să se utilizeze resursele naturale. Mai mult, o serie de restaurante din zonă au propria recoltă, compusă din legume și fructe, care ajung apoi în farfuriile clienților.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Albena, renumită pentru igienă

”Green Oscar” este unul dintre premiile pe care le-au primit autoritățile din Albena, datorită curățeniei. Aici vei descoperi și scări rulante în aer liber, în jurul lor fiind plantată, încă din anii 60, o zonă verde, cu iarbă și multe flori.

Piscinele de la cazările din Albena sunt curățate în fiecare seară cu ajutorul roboților. În ceea ce privește apa mării, este mereu testată, pentru a nu exista un pericol de infectare a turiștilor cu bacterii periculoase, precum bacteria E-coli.

ADVERTISEMENT

Plaja din Albena primește de peste două decenii și premiul internațional ”Blue Flag Award”, datorită standardelor ridicate de igienă. De asemenea, în stațiune nu trebuie să-ți faci griji cu locurile de parcare. Astfel de spații sunt amplasate în mod corespunzător, dar nu ar trebui să ratezi o plimbare ”la pas”, pentru a te bucura de verdele din jur și de aerul plăcut.

Pe lângă toate acestea, turiștii care au fost în Albena au fost plăcut surprinși și de condițiile de cazare. Sunt hoteluri care pun la dispoziție și seturi de plajă, compuse din șezlong și umbrelă. De altfel, un șezlong nu costă mai mult de 1 leva pe zi, în Albena, adică 2, 54 lei în bani românești.

ADVERTISEMENT

”Hotelurile de 5 stele au toate demi-pensiune, nu sunt All Inclussive. Au mesele în regim de bufet, dar și restaurante A La Carte, unde se poate lua masa contra-cost. Unul dintre acestea este Longeul de la Hotel Internațional.

Mi-a plăcut sala de fitness de la Maritim, piscinele, faptul că sunt și camere cu piscină, fie proprie, fie ”shared” între câteva camere, dar tot separată de piscinele la care are toată lumea acces”,  a relatat o turistă, potrivit extravita.ro

ADVERTISEMENT
Tags: