Life

Stațiunea de la mare unde ești ferit de aglomerație și turiști gălăgioși. Are una dintre cele mai deosebite plaje de la noi din țară

Alternativa ideală pentru stațiunile aglomerate de la malul mării. Se află în România, dar nu te vei lovi de turiști gălăgioși.
13.08.2023 | 16:45
Statiunea de la mare unde esti ferit de aglomeratie si turisti galagiosi Are una dintre cele mai deosebite plaje de la noi din tara
Plaja din România unde nu există aglomerație. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să-ți petreci concediul pe litoralul românesc, dar nu vrei să ai de-a face cu turiști gălăgioși și aglomerație, există stațiunea de la mare care îți permite să faci plajă, dar să te bucuri și de toate frumusețile naturii.

Stațiunea de la mare unde poți face plajă, dar ai parte de mult mai multă liniște

Este perioada concediilor și mulți își doresc să petreacă măcar câteva zile pe litoral. Cei care nu-și permit vacanțe în Grecia, de exemplu, destinație preferată de mulți români, rămân pe litoralul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Dezavantajul este, însă, că stațiunile cunoscute și dezvoltate de la noi sunt pline de turiști pe toată durata sezonului estival. Lucrul acesta îi deranjează mai ales pe cei care își doresc să se și relaxeze și să-și limpezească mintea.

Vestea bună este că există o alternativă superbă, chiar în România. Este vorba despre plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe, una dintre puținele care ne-au mai rămas. Are o întindere de 14 km, iar turiștii au parte aici de o experiență de neuitat.

ADVERTISEMENT

Printre cearșafuri și prosoape se zăresc și vitele localnicilor, venite să se adape, precum și herghelia de cai sălbatici, ultimii din această specie rămași în Europa – alături de cei de la Letea. Dar pe lângă asta, stațiunea oferă mult mai multe de atât.

De ce experiențe au parte turiștii  care ajung aici

Sfântu Gheorghe poartă numele celui mai vechi braț al Dunării și este situat la aproximativ 70 de kilometri de Tulcea. Adăpostește în jur de 1000 de locuitori, care au învățat să păstreze să conviețuiască în pace cu natura.

ADVERTISEMENT

De la un timp, stațiunea de la mare a început să se dezvolte, iar localnici duc lupte grele încercând sa aleagă între modern și autenticitatea Deltei. Cu toate acestea, îi primesc cu brațele deschise pe turiști și le oferă o experiență de neuitat.

Pentru toți, vizita începe la debarcader, unde oamenii sunt întâmpinați de căruțe și „titicarul” cu care sunt transportați la cazare. Ulterior, beneficiază de plimbări cu barca pe canalele Dunării, în timpul cărora por admira nuferii sălbatici, pelicanii, pescărușii, egretele, cormoranii și albatroșii.

ADVERTISEMENT

Mâncarea tradițională delicioasă este un alt atuu al stațiunii Sfântu Gheorghe. Totodată, aici se află și o întindere impresionantă de stufăriș, una dintre cele mai mari din lume, precum și sălcii, papură și ferigi.

ADVERTISEMENT