Life

Stațiunea din Albania cu prețuri mai mici ca Grecia și cu plaje fabuloase. Cazările sunt ieftine, dar puțini români știu de ea

Albania, pe locul 1 în topul țărilor cu cele mai frumoase plaje din lume. Te poți relaxa cu bani puțini într-un adevărat paradis tropical.
19.04.2024 | 14:48
Statiunea din Albania cu preturi mai mici ca Grecia si cu plaje fabuloase Cazarile sunt ieftine dar putini romani stiu de ea
Unde se află cea mai frumoasă plajă din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor și al concediilor de vară se apropie cu pași repezi. De obicei, în topul preferințelor românilor se află destinații cunoscute, cu mult soare și plaje interminabile. Cei mai mulți dintre ei se îndreaptă către Grecia, fără să știe că Albania ”ascunde” o stațiune de-a dreptul uimitoare. Unde mai pui că și prețurile sunt mai mici?!

Albania, pe locul 1 în topul țărilor cu cele mai frumoase plaje din lume

Europa stă foarte bine la capitolul destinații de vacanță, mai ales pentru cei care preferă soarele și marea. În Europa se află nouă din cele zece cele mai albastre mări ale lumii. Surprinzător sau nu, la acest capitol, continentul nostru întrece destinații tropicale precum Mauritius, Seychelles sau Maldive.

ADVERTISEMENT

Experții în călătorie de la CV Villas au realizat un studiu și au prezentat lumii întregi unde sunt cele mai albastre ape. Tot aici, se află și unele dintre cele mai frumoase destinații, numai bune pentru vacanța de vară.

Pentru a trage concluziile acestui studiu, cei de la CV Villas au făcut capturi de ecran pe Google Maps la 200 de plaje din întreaga lume. Pentru a determina care este cea mai frumoasă, au folosit un instrument de selecție culoare.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul acestul instrument, culoarea apelor de lângă plajă a fost comparată cu cea mai albastră nuanță a lumii. Și anume, albastrul YInMn. Aceasta a fost declarată cea mai albastră nuanță în anul 2016 de către Universitatea din Oregon.

Plaja Pasqyra din Albania, o adevărată oază de relaxare pentru turiști

În urma studiului, s-a ajuns la concluzia că Albania conduce detașat topul, situându-se pe locul 1. Plaja Pasqyra din Albania are apa care seamănă cel mai mult cu nuanța YInMn. Plaja este cunoscută în întreaga lume ca Plaja Oglinzii datorită efectului reflectorizant care poate fi observat atunci când lumina soarelui atinge suprafața apei.

ADVERTISEMENT

Plaja Pasqyra se află pe coasta de sud al Albaniei și este recunoscută ca fiind capitala Rivierei albaneze. Cei care au reușit să ajungă aici, măcar o dată în viață, spun că este mult mai liniștită decât alte locuri populare. Este destinația ideală pentru cei care vor să se relaxeze și să simtă liberi.

În timp ce Albania a ocupat primul loc în top, o altă țară s-a regăsit menționată de șapte ori, cu diverse destinații și plaje. Pe locul doi și locul trei s-au situat Plaja Paralia Mpouka și Plaja Kassiopi, ambele din Grecia.

ADVERTISEMENT

Destinațiile de vacanță grecești apar în top 30 menționate de șapte ori, iar cele două plaje din primele trei poziții au cele mai albastre ape ale țării, potrivit cercetării.

Topul mai este completat de Plaja de la Vernette, din Franța, Plaja do Carvalho din Portugalia și Plaja Troon din Scoția. În top 30 mai sunt prezente plaje din țări precum Spania, Irlanda, Croația sau Muntenegru.

ADVERTISEMENT
Tags: