Life

Țara mai mică de două ori decât România care atrage de 6 ori mai mulți turiști. E plină de locuri spectaculoase, hoteluri de lux și prețuri foarte bune

Țara care atrage de 6 ori mai mulți turiști, deși e de două ori mai mică decât România. Are hoteluri de lux, prețuri bune și locuri spectaculoase.
01.05.2024 | 23:01
Tara mai mica de doua ori decat Romania care atrage de 6 ori mai multi turisti E plina de locuri spectaculoase hoteluri de lux si preturi foarte bune
Țara care atrage de 6 ori mai mulți turiști, deși e de două ori mai mică decât România. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara de două ori mai mică decât România, plină de locuri spectaculoase, unde merg de 6 ori mai mulți turiști. Are prețuri accesibile, iar turismul e foarte dezvoltat.

Țara mai mică de două ori decât România care atrage de 6 ori mai mulți turiști. Prețurile sunt bune, la fel și condițiile

Mulți turiști aleg să meargă în vacanță în Bulgaria, care este plină de locuri spectaculoase, deși este mult mai mică decât România. Deși pe litoralul românesc sunt 12 stațiuni și 245 km de plajă, multe persoane aleg să meargă în țara vecină pentru a se bucura de mare.

ADVERTISEMENT

Drumul spre Constanța nu este unul ușor, mai ales la început de sezon, atunci când circulația este restricționată pe anumite porțiuni de pe Autostrada Soarelui.

Cazinoul, Faleza și Centrul Vechi din Constanța se numără printre cele mai vizitate obiective, însă există multe clădiri lăsate în paragină, șantiere și hărți rupte în oraș.

ADVERTISEMENT

“Infocenter nu avem, de asemenea o altă problema de care mă lovesc, mai ales când am grupuri, nu am toalete publice”, a spus Diana Slav, ghid turistic, pentru Observator News. Sinagoga din Constanța a fost lăsată în paragină, dar nici alte monumente nu stau foarte bine.

Nici stațiunea Mamaia nu mai este ce a fost cândva. În timp ce jumătate din ea reprezintă luxul, cealaltă jumătate este o ruină. Vila Reginei Maria, construită în anii ’20, este într-o stare de degradare.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Castelul Balcic din Bulgaria, construit în aceeași perioadă cu vila, a fost declarat un monument cultural de importanță națională. Sute de mii de turiști ajung acolo în fiecare an și vizitează acest loc.

Litoralul din Bulgaria atrage anual un număr mare de turiști, inclusiv români. Aceștia preferă să-și petreacă vacanța într-una dintre stațiunile statului vecin. Turiștii care merg în această țară găsesc cazări la prețuri accesibile, dar și condiții foarte bune.

ADVERTISEMENT

Cum reușește Bulgaria să atragă atât de mulți turiști

Turismul din Bulgaria este foarte dezvoltat, iar Dima Pusnava, directorul pieţei de români din staţiunea Albena, a explicat de ce România nu stă la fel de bine la acest capitol.

“În anii 90, au venit companiile mari germane să investeasaca în România şi atunci  Iliescu a spus noi nu ne vindem țară şi ei au plecat și au venit în Bulgaria. Bulgarii i-au primit cu brațele deschise!”, a spus Dima Pusnava.

Astfel, Bulgaria este o țară unde mulți turiști preferă să meargă la mare, întrucât opțiunile sunt foarte bune. Multe destinații au meniurile traduse în alte limbi și există și cazări potrivite pentru familii, lucruri care îi atrag pe mulți.

Ionuţ Bondar, managerul unui complex hotelier de lux din Kranevo, în apropiere de Balcic, a ales să facă turism în Bulgaria după ce a terminat studiile. Acesta nu a rămas în România și este convins că a făcut o alegere bună.

La complexul său, 60% dintre clienți sunt români. Prețurile sunt, de altfel, foarte accesibile. “Un sejur de 3 nopți la all inclusive nu depășește 340 de euro”, a spus acesta.

În Bulgaria nu sunt doar locații all inclusive, ci și resorturi de golf și spa-uri exclusiviste. Actorul Robert de Niro are de gând să deschidă două hoteluri de lux în această țară. Unul va fi în Sofia, iar celălalt la Varna.

O altă țară care are succes la capitolul turism este Cipru. Deși are un milion de locuitori, aici vin anual peste 3 milioane de turiști, iar prețurile sunt foarte bune.

Pe de altă parte, prețurile cazărilor din stațiunile românești de pe litoral sunt destul de mari. Mulți spun că nu și-ar permite o vacanță aici în timpul sezonului. În 2023, doar 3% dintre turiști au fost din străinătate.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin...
Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea: „Are probleme!” Calvarul prin care trece omul de afaceri
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților