Life

Staţiunea din România care a renăscut peste noapte. Consiliul Judeţean şi Primăria au băgat bani şi acum nu mai fac faţă turiştilor. Biletele sunt foarte ieftine

Staţiunea din România care a renăscut peste noapte. Turiștii au stat la coadă pentru a merge să o viziteze, după ce autoritățile au făcut investiții serioase.
10.07.2023 | 16:09
Statiunea din Romania care a renascut peste noapte Consiliul Judetean si Primaria au bagat bani si acum nu mai fac fata turistilor Biletele sunt foarte ieftine
Staţiunea din România care a renăscut peste noapte. Foto: https://www.bailesarateocnamures.ro/
ADVERTISEMENT

Staţiunea din România care a renăscut peste noapte. Autoritățile locale de aici au făcut investiții și interesul oamenilor a crescut din nou.

Staţiunea din România care a renăscut peste noapte

Stațiunea despre care este vorba sunt Băile Sărate de la Ocna Mureș. Această stațiune s-ar putea spune că a renăscut, mai ales după ce Consiliul Județean și primăria de aici au făcut investiții. Nu este de mirare așadar că oamenii stau la coadă pentru a merge aici.

ADVERTISEMENT

Băile Sărate Ocna Mureș sunt un loc unic în România cu o puritate a sării de 98 de procente. Aici există piscine interioare și exterioare, dar și multe tratamente la care oamenii pot să meargă.

Toate piscinele sunt încălzite pentru un confort sporit și există inclusiv jacuzzi și săli de tratament de specifice cu apă sărată sau nămol.

ADVERTISEMENT

Aici există inclusiv haloterapia, adică terapia cu sare. La această stațiune care a renăscut este și un restaurant, un bar și sală de fitness.

Așa arată stațiunea
Așa arată stațiunea. Foto Colaj Fanatik

Stațiunea există de peste 130 de ani

Stațiunea are o tradiție de peste 130 de ani, iar primele băi au fost amplasate încă din 1876. Investițiile s-au făcut continuu, chiar și în ultimii ani. Aesta este și motivul pentru care această stațiune a reînviat și oamenii sunt din nou interesați să vină aici.

ADVERTISEMENT

Clădirea inițială a fost vândută în anul 2002 și apoi a fost dărâmată în anul 2011. Dar în 2015 Consiliul Județean și primăria au început construirea unui nou complex.

A existat o colaborare între Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, fiecare dintre entități participând cu 50 de procente. Abia în 2018 au început lucrările propriu zise, iar ele au fost finalizate chiar anul trecut.

ADVERTISEMENT

Prețurile nu sunt deloc mari și pentru o zi întreagă la Băile Sărate Ocna Mureș un adult trebuie să plătească 60 RON de luni până vineri.

În weekenduri, prețul este de 70 RON pentru adulți. Copiii mai mici de șapte ani au intrare gratuită și în timpul săptămânii și în weekend, iar copiii de la 7 la 14 ani plătesc 35 RON indiferent de zi. Pentru cei care vor să stea doar câteva ore există un bilet de 45 RON pentru patru ore.

ADVERTISEMENT