Life

Stațiunea din România care s-a transformat într-o ruină. Hoteluri, case de vacanțe și restaurante abandonate, deși potenţialul turistic al locului e uriaş. Părinții și bunicii noștri o adorau pe vremuri

Stațiunea din România care a devenit o ruină. Ce era odinioară locul de vacanță preferat pentru tineri și nu numai s-a transformat complet.
12.11.2023 | 08:00
Statiunea din Romania care sa transformat intro ruina Hoteluri case de vacante si restaurante abandonate desi potentialul turistic al locului e urias Parintii si bunicii nostri o adorau pe vremuri
Stațiunea din România care s-a transformat într-o ruină. foto Colaj Fanatik / Youtube Un călător
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care s-a transformat într-o ruină. Are un potențial uriaș și era iubită pe vremuri de părinți și bunici, dar acum a rămas părăsită.

Stațiunea din România care s-a transformat într-o ruină

Stațiunea Voineasa din Vâlcea este cea care atrăgea turiștii ca un magnet pe vremuri. Doar că acum a rămas doar o ruină a ceea ce ar fi putut fi.

ADVERTISEMENT

Stațiunea are potențial de a fi celebră nu numai la noi în țară, dar și în toată lumea. Doar că potențialul ei a fost lăsat de izbeliște de autorități, la fel cum s-a întâmplat în cazul multor obiective turistice demne de mândrie de la noi din țară.

Înainte veneau mii de oameni vara aici și turismul era în floare tot anul. Casele de vacanță, hotelurile și restaurantele sunt acum părăsite sau în paragină.

ADVERTISEMENT

Erau 1.700 de locuri de cazare înainte, iar acum mai este doar un singur hotel care își mai deschide porțile pentru turiști. Și acesta este disponibil doar vara și nici atunci mereu.

“Vara era pe aici de nu aveai unde să stai … Toate poienitele erau pline de turiști. Erau aici 1.800 de turiști și acum nu știu dacă sunt vreo 30”, spune un localnic.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare hotel din stațiune este pustiu

Hotelul Lotru era cel mai mare din stațiune, dar acum este deschis doar două luni și jumătate pe an. Nici nu prea ar mai avea la ce să stea deschis non-stop, pentru că mulți turiști care vin aici fac cale întoarsă când văd condițiile.

„E în degradare și noi stăteam la coadă la bilete și pentru ce? Uite cum arată!”, a mai spus o turistă dezamăgită de ce a găsit aici, scrie Pro TV.

ADVERTISEMENT

După 1989, stațiunea Voineasa a ajuns în patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Nu erau bani pentru investiții, iar declinul a fost încet dar sigur.

Iată-ne ajunși în 2023 și tot ce a fost odinioară atractiv în Voineasa este acum o ruină. Frumusețea naturii nu a pierit, dar oamenii au încetat să mai arate interes pentru un loc pustiit.

ADVERTISEMENT