Life

Stațiunea din România pe care străinii o adoră. Are o frumusețe aparte și se află la numai 3 ore de București

Stațiunea superbă din România recunoscută încă de pe vremea dacilor. Se află în apropierea Capitalei și străinii o iubesc.
28.02.2024 | 12:10
Statiunea din Romania pe care strainii o adora Are o frumusete aparte si se afla la numai 3 ore de Bucuresti
Locul din România pe care străinii îl iubesc. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care atrage zeci de mii de turiști anual. Este de o frumusețe aparte și este cunoscut încă de pe vremea dacilor, iar străinii îl iubesc. Primul hotel a fost ridicat aici în anul 1886.

Stațiunea din România care i-a cucerit pe străini

În România, la numai trei de mers cu mașina de la București se află o stațiune superbă, care i-a cucerit pe turiști. Se vorbește despre beneficiile pentru sănătate ale termelor de la Căciulata – Vâlcea încă de pe vremea dacilor.

ADVERTISEMENT

Aici, primul hotel a fost construit în anul 1886. Clădirea a fost prevăzută cu 140 de camere și 40 de cabine pentru băi și purta denumirea Marele Hotel al Statului. Arhitectura deosebită a acestuia mai poate fi văzută și în zilele noastre.

Stațiunea se poate mândri cu trei categorii de ape: minerale, termale și geotermale. Printre afecțiunile care se pot tratat la Căciulata – Vâlcea sunt și cele digestive- cu ajutorul apei provenită de la izvoarele 7 și 14.

ADVERTISEMENT

Locul este recunoscut pentru aerul curat, izvoarele bogate ce pot trata numeroase boli, dar și pentru că le oferă turiștilor posibilitatea de se relaxa și a se bucura de tot ceea ce are de oferit stațiunea.

Astfel că, la Căciulata- Vâlcea, în anul 2022 au ajuns peste 220.000 de persoane, iar în anul precedent, nu mai puțin de 10.000 de oameni au fost atrași de această zonă minunată a țării noastre.

ADVERTISEMENT

Ce este de vizitat aici

Stațiunea îi întâmpină pe cei care vor să vină cu facilități moderne pentru tratamente balneare, care includ băi cu apă minerală, proceduri de hidroterapie, masaje, precum și multe proceduri.

În plus, pentru că este situat într-o zonă montană, locul care îi atrage pe turiștii străini oferă peisaje de o frumusețe aparte, natură care nu a fost afectată de mâna omului, unde se pot face drumeții.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la Călimănești- Vâlcea există unități de cazare modernizate, zone de agrement şi divertisment, baze de tratament ultramoderne, numeroase piscine exterioare şi interioare cu hidroterapie şi masaj, jeturi de apă, jacuzzi, precum și un Aqua Park.

ADVERTISEMENT