Life

Stațiunea din România care s-a reinventat peste noapte. Este ireal de frumoasă și nu costă deloc mult să te cazezi aici

Cea mai nouă stațiune turistică din România a primit primii turiști. Despre comorile zonei au vorbit cei mai mari scriitori internaționali.
24.02.2024 | 12:18
Statiunea din Romania care sa reinventat peste noapte Este ireal de frumoasa si nu costa deloc mult sa te cazezi aici
Cea mai nouă stațiune turistică din România a primit primii vizitatori. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Turismul din România a început să ia amploare. Din ce în ce mai mulți români aleg să se relaxeze pe plaiuri mioritice. Acum, la dispoziția pasionaților de sporturi de iarnă și nu numai stă o nouă stațiune turistică, proaspăt readusă la viață.

Noua stațiune de la poalele Retezatului care a atras, deja, sute de vizitatori

În România sunt foarte multe persoane care iubesc sporturile de iarnă. De obicei, în plin sezon, cazările la munte se epuizează instant. Cine vrea să își asigure un concediu minunat, trebuie să se ocupe din timp de acest aspect.

ADVERTISEMENT

Majoritatea turiștilor își îndreaptă atenția către stațiunile deja populare. Însă, puțini sunt cei care știu că, în urmă cu puțin timp, o altă localitate de la noi din țară a primit titlul de stațiune turistică.

Pe harta turismului autohton figurează, mai nou, comuna Râu de Mori, din județul Hunedoara. Potrivit observatornews.ro, începând cu data de 16 februarie, anul acesta, localitatea a îndeplinit criteriile pentru a deveni stațiune turistică.

ADVERTISEMENT

Turiștii care ajung aici se pot bucura de un peisaj de vis. La tot pasul, privirile vor fi cucerite de bijuterii arhitecturale, biserici și cetăți medievale. Cei care iubesc sporturile de iarnă pot opta pentru Stațiunea Râușor, recunoscută pentru peisajele prielnice unor astfel de sporturi. Deși abia a primit atestarea de stațiune turistică, Râu de Mori a primit, deja, primii vizitatorii.

Obiectivele turistice din Râu de Mori, menționate de marii autori internaționale

Stațiunea de la poalele Retezatului a fost plină ochi de vizitatori. Turiștii care au venit să viziteze noua stațiune au fost copiii care, săptămâna aceasta s-au bucurat de vacanță. Cu toții au venit la Râu de Mori pentru a schia sau pentru a se da cu sania.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, în zonă se află două pârții de schi, dintre care una luminată nocturn. Schiorii, indiferent de vârstă, nu au motive să se îngrijoreze, căci cei de la salvamont sunt gata să îi salveze, în caz de orice.

Nu doar pârtiile reprezintă un punct de atracție al stațiunii de la poalele Retezatului. Turiștii sunt fascinați de tot ceea ce se află în jur, de la biserici vechi, până la Cetatea Colț. Despre măreția acestei cetăți a scris chiar și Jules Verne în romanul său ”Castelul din Carpați”.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul din comuna Râu de Mori este foarte mândru de renașterea localității. Este convins că acesta este abia începutul unei perioade frumoase destinate turismului. Ba mai mult, speră că, odată cu obținerea statutul de stațiune turistică, localitatea să devină vizibilă chiar și la nivel internațional.

Pentru a atrage și mai mulți turiști, autoritățile au pus la cale un plan de modernizare și dezvoltare. Acesta are ca principal scop restaurarea obiectivelor turistice, astfel încât experiența de vizitator să fie una plăcută.

ADVERTISEMENT