Life

Stațiunea liniștită și puțin vizitată aflată în apropiere de București. Se poate ajunge și cu trenul, e perfectă pentru cei ce vor odihnă

Stațiunea situată în apropiere de București de care mulți oameni nu știu. Este ideală pentru oamenii care simt nevoia de liniște.
22.04.2024 | 19:43
Statiunea linistita si putin vizitata aflata in apropiere de Bucuresti Se poate ajunge si cu trenul e perfecta pentru cei ce vor odihna
Stațiunea superbă situată în apropiere de București. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România aflată în apropiere de București la care se poate ajunge cu trenul și este o oază de liniște, cu toate că oamenii nu o includ pe lista destinațiilor de vacanță. Locul ideal pentru cei care vor să se relaxeze.

Stațiunea din apropiere de București pe care românii nu o vizitează

Datorită așezării pitorești, stațiunea Breaza este considerată un Davos al României. De la nord la sud, localitatea este străbătută de albia râului Prahova, care o și desparte de cartierele Podu Corbului, Nistorești si Frăsinet.

ADVERTISEMENT

Stațiunea este în apropiere de București și se poate ajunge de pe DN1 București-Brașov. Dar oamenii pot călători și cu trenul, în gara Breaza sau în haltele Nistorești și Breaza Nord.

Peisajele de aici sunt superbe, lângă râu găsindu-se sălcii și arini. În plus, există păduri amestec -molid, brad, pin, fag, ce apar că niște mici insule în zona de contact dintre dealuri și munte.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, pe pășuni se pot admira numeroase plante specifice zonei subcarpatice. Stațiunea Breaza are o faună bogată, din care fac parte mistrețul, ursul, căpriorul, cerbul, iepurele, fazanul, guguștiucul și veverița.

Cu ce se laudă Breaza

Breaza este stațiunea unde, în anul 1918, înființată de „Juna Cruce Rosie Americana”. Aceasta a fost prima formă de colaborare româno-americană pe plan medical. Localitatea se poate lăuda cu izvoarele de ape minerale.

ADVERTISEMENT

Acestea au primit, în anul 1873, la Expoziția de la Viena, Diplomă de Onoare pentru calități terapeutice deosebite. Totuși, erau recunoscute încă din 1833, când generalul rus Pavel Kiseleff a trimis aici soldații bolnavi care aveau nevoie de tratament.

Sunt utile în tratamentul nevrozelor, anemiilor, a bolilor cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare, ba chiar, la intersecția străzii Colonel Popovici cu strada Victoriei există un izvor cu apă sulfuroasă, notează infoghidromania.com.

ADVERTISEMENT

De vizitat mai sunt: Biserica cu Hramul Sfântul Nicolae, Conacul Toma Cantacuzino, Biserica cu Hramul Sfântul Gheorghe, precum și Biserica cu hramul Schimbarea la față.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a...
Românca de 26 de ani care face plajă pe terasa apartamentului şi i-a înnebunit pe vecini. Soţul ei câştigă 450.000 de euro pe an
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
VOUCHERE pentru angajați. Cine primește mai mulți BANI
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică...
Pensionarii care primesc câte 1.000 de lei în plus. Măsura nu se aplică în toată țara
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii