Life

Acesta este orașul din România cu izvoare termale unice. Efectele terapeutice au fost resimțite de mii de oameni: ”După analiză au ajuns la concluzii deosebite”

Localitatea românească cu izvoare termale speciale. Proprietățile lor sunt cunoscute de foarte multe persoane din întreaga lume.
27.01.2024 | 15:25
Acesta este orasul din Romania cu izvoare termale unice Efectele terapeutice au fost resimtite de mii de oameni Dupa analiza au ajuns la concluzii deosebite
Localitatea românească cu izvoare termale speciale. Proprietățile lor sunt cunoscute de foarte multe persoane din întreaga lume. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Acesta este orașul din România cu izvoare termale unice. Efectele terapeutice au fost resimțite de mii de oameni. „După analize au ajuns la concluzii deosebite”, susține edilul din zonă care încearcă să atragă tot mai mulți turiști.

Localitatea românească cu izvoare termale speciale. Proprietățile lor sunt cunoscute de foarte multe persoane din întreaga lume

Localitatea românească cu izvoare termale speciale. Proprietățile lor sunt cunoscute de foarte multe persoane din întreaga lume. Acestea se află într-o stațiune balneoclimaterică situată în inima Maramureșului.

ADVERTISEMENT

Comuna care se află pe lista călătorilor de pretutindeni este Ocna Șugatag, la o distanță de 10 kilometri de Vadu Izei. Regiunea este prezentă în documentele de cancelarie încă din anul 1360 datorită apelor sale minerale.

Din această comună mai fac parte alte trei sate: Breb, Hoteni și Sat-Șugatag. Regiunea are o importanță deosebită datorită apei din această zonă frumoasă a țării. Apa sărată are proprietăți vindecătoare, fiind extrasă dintr-o mină aflată la o adâncime de 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Apa este pompată și ajunge în stațiunea prin intermediul unei conducte. Unul dintre efectele benefice pe care le are aceasta asupra sănătății este faptul că are o temperatură ridicată, de aproximativ 37 de grade Celsius.

Izvoarele termale de la Ocna Șugatag, unice în România

Izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice în România, susțin foarte mulți specialiști. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că apa are o concentrație de sare de 119 g/l. Efectele terapeutice sunt confirmate de mii de turiști.

ADVERTISEMENT

Foarte multe persoane din țară și din străinătate s-au declarat încântate de proprietățile sale. Acestea au observat îmbunătățiri importante din punct de vedere medical după ce au vizitat stațiunea balneoclimaterică.

„Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya”, a spus primarul comunei Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a mai spus edilul din regiune, mai arată sursa menționată anterior. Baza de tratament dispune de locuri de cazare, terenuri de sport, săli de fizioterapie, electroterapie și aerosol.

Și nu doar apele termale sunt importante în această regiune a țării, ci și peisajele superbe care le taie răsuflarea tuturor turiștilor. Aceștia se pot bucura de aer curat pentru că stațiunea se află într-o depresiune intramontană.

ADVERTISEMENT