Life

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a renăscut din propria cenușă. După 22 de ani, sunt așteptați, din nou, mii de turiști

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a renăscut din propria cenușă, iar acum mii de turiști sunt așteptați acolo.
02.07.2023 | 07:00
Statiunea pe care o adorau parintii si bunicii nostri a renascut din propria cenusa Dupa 22 de ani sunt asteptati din nou mii de turisti
Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a renăscut. Sursă foto: allnumis.com, .fontanaborsec.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a renăscut din propria cenușă. După 22 de ani, aceasta și-a redeschis porțile, iar numeroși tineri și nu numai, sunt așteptați să se bucure de numeroase beneficii.

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a renăscut

Care este stațiunea pe care părinții și bunicii o adorau? Este vorba despre Centrul spa & balneo Fontana din Borsec. Acesta a fost modernizat și și-a deschis porțile încă din luna aprilie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Ce pot face turiștii aici? Centrul oferă o gamă largă de tratamente balneare, fizioterapeutic, dar și kinetoterapie. De asemenea, există și alte numeroase servicii de spa puse la dispoziție tuturor clienților.

Trebuie menționat faptul că stațiunea a fost cu mai bine de două decenii în urmă preferata românilor. Nu puțini erau cei care alegeau să meargă aici pentru numeroase tratamente, pentru aerul curat, dar și pentru peisaje pe măsură.

ADVERTISEMENT

Din păcate însă, în ultimele două decenii, aceasta a ajuns în paragină, iar mulți ai uitat de ea. Odată cu renovarea însă, turiști din numeroase colțuri ale României, dar și străini sunt așteptați.

În total, centrul banner are 3.000 de metri pătrați, iar terapeuți calificați lucrează aici. Autoritățile sunt cele mai fericite, având în vedere că au reușit să readucă la viața stațiunea preferată a bunicilor și a părinților.

ADVERTISEMENT

Ce este cel mai interesant e faptul că a fost încheiat și un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu. Astfel, oricine parte profita din plin de ce oferă stațiunea.

Tamara-Ana Proca, directorul centrului balnear, făcea câteva dezvăluiri emoționante cu ocazia redeschiderii. Aceasta susținea că momentul a fost cu adevărat unul ”istoric”, având în vedere cele întâmplate în ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT

Cât costă accesul la piscină

„Acesta este un pas extrem de important în scurta existenţă a Centrului Fontana, deoarece de acum încolo cei interesaţi pot alege din întreaga gamă de servicii pe care le oferim: de la pachetele de wellness, spa, până la cele de tratament balnear. (…)

Avem echipament modern, o echipă tânără şi entuziastă, şi putem oferi toate condiţiile necesare pentru a oferi tratamente de înaltă calitate celor care ne solicită acest lucru. Consultaţiile medicale sunt asigurate de un medic specialist născut în Borsec, care şi-a asumat, de fapt, sarcina de a relansa serviciile de tratament balnear în staţiunea turistică”, dezvăluia Tamara-Ana Proca, într-un comunicat.

Care sunt prețurile la Fontana? Vorbim despre tarife cât se poate de accesibile. Trei ore la piscine costă 60 de lei. De asemenea, cine vrea să stea șase ore plătește 70 de lei, iar un abonament nelimitat ajunge la 100 de lei pentru adulți.

Pentru copii, prețul este de doar 50 de lei pentru un astfel de abonament. Prețurile menționate anterior sunt valabile în cursul săptămânii. În weekend, tarifele cresc cu 10 lei, iar în cazul copiilor cu doar cinci lei. Acestea sunt valabile atât pentru accesul la piscine, saune, cât și pentru fitness.

ADVERTISEMENT