Life

Stațiunile cu cele mai scumpe șezlonguri. Costă mai mult decât un salariu pe o lună în România

Stațiunile cu cele mai scumpe șezlonguri. Acestea costă mai mult decât un salariu pe o lună întreagă de la noi din țară.
09.08.2023 | 23:49
Statiunile cu cele mai scumpe sezlonguri Costa mai mult decat un salariu pe o luna in Romania
Stațiunile cu cele mai scumpe șezlonguri. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care sunt stațiunile cu cele mai scumpe șezlonguri. Dacă am tot auzit plângeri în ultima vreme despre prețurile foarte mari de la noi din țară, dar și de la alte stațiuni din Grecia sau Albania, acestea sunt unele foarte mici în comparație cu unele dintre cele mai celebre stațiuni din Europa.

Stațiunile cu cele mai scumpe șezlonguri

Spre exemplu, unul dintre cele mai scumpe locuri în care poți să ajungi la plajă este Positano, din Italia. Trebuie să scoți din buzunar 685 de euro pe zi pentru a închiria un șezlong acolo. Doar că de acești bani vei primi un fel principal la prânz, gustări și șampanie.

ADVERTISEMENT

Și Sardinia sau Ibiza sunt foarte scumpe la capitolul plajă și șezlonguri. Trebuie să dai 500 € pentru un șezlong și vei primi niște șampanie de lux pe durata zilei.

Pe Coasta de Azur, două șezlonguri costă 200 €, așa că putem vorbi deja de prețuri mai pământești, dar tot extrem de mari.

ADVERTISEMENT

În Grecia, într-una dintre cele mai celebre stațiuni și recunoscută pentru faptul că este extrem de scumpă, anume Mykonos pentru patru șezlonguri trebuie să dai 160 de euro pe zi.

Pe insula Capri, un șezlong și o umbrelă costă 70 de euro, scrie Observator. La noi în țară, cele mai scumpe șezlonguri sunt în jurul sumei de 200 de lei, adică circa 40 de euro.

ADVERTISEMENT

Nemulțumiri pentru turiști din cauza prețurilor mari

Dar prețuri mari nu sunt numai pentru stațiunile celebre pentru costurile mai piperate. Și în zonele unde oamenii credeau că găseasc prețuri bune au început să apară nemulțumiri.

Spre exemplu, un bărbat care a mers cu familia în Thassos în vacanță spunea că i-a fost cerută suma de 70 de euro pentru umbrela de plajă.

ADVERTISEMENT

Acesta nu numai că a fost nemulțumit, ba chiar a chemat și poliția la fața locului. Administratorii plajei din Grecia nu voiau să îl mai lase să plece fără să plătească acea sumă de bani. După venirea poliției, omul și familia lui au putut să plece.

ADVERTISEMENT