News

Stațiunile montane din România, pline de turiști. Ce s-a întâmplat în locurile cu telecabine. Imaginile sunt virale

Într-o nouă perioadă caniculară, stațiunile montane din România sunt pline de turiști. Imagini virale din locurile cu telecabine.
20.08.2023 | 17:15
Statiunile montane din Romania pline de turisti Ce sa intamplat in locurile cu telecabine Imaginile sunt virale
Aglomerație în stațiunile montane din România. Cozi uriașe la telecabine. Sursa foto: capturi Antena 3 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noul val de caniculă din România trimite oamenii în zonele înalte. Stațiunile montane sunt pline de turiști, iar în locațiile cu telecabine s-au format cozi imense.

Aglomerație în stațiunile montane din România. Cozi uriașe la telecabine

Toată țara a intrat, duminică, sub alertă cod galben de caniculă. Meteorologii spun că valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. În plus, disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

ADVERTISEMENT

Cu peste 41 de grade resimțite, locuitorii de la câmpie au căutat refugiu în zonele înalte. Foarte mulți turiști au urcat pe munte. Atmosfera aici e de vis, pentru că temperaturile abia dacă au trecut de 20 de grade.

Nu toate au fost bune și frumoase. În stațiunile de pe Valea Prahovei, oamenii au format cozi uriașe la telecabine. Imaginile apărute în spațiul public au devenit virale.

ADVERTISEMENT

Turiștii au preferat Babele, Sfinxul și Cota 2000 Sinaia. Alegerea nu s-a dovedit a fi una presa inspirată. În aceste zone s-au format cozi uriașe la telecabine, atât la urcare, cât și la coborâre, informează Antena 3.

A fost aglomerație, de această dată în trafic, și în stațiunile de pe litoral

Sute de mii de români au ales să se răcorească duminică, 20 august, cu o baie în Marea Neagră. Acest lucru s-a văzut cel mai bine în traficul de pe șoselele din sud-estul țării.

ADVERTISEMENT

La orale amiezii, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunța că valorile de trafic s-au intensificat pe DN 1 Ploiești – Brașov (Valea Prahovei), astfel că se circulă în coloană pe sensul de urcare, în zona localității Comarnic, dar și între stațiunile Predeal și Bușteni pe sensul de coborâre.

Potrivit sursei citate, în condiții de aglomerație s-a circulat și pe DN 39 Constanța – Vama Veche, între stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, în ambele sensuri.

ADVERTISEMENT

Valori crescute au fost înregistrate și pe Valea Oltului (DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu), în zona stațiunii Călimănești – Căciulata. Pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești se circulă în condiții de fluență.

ADVERTISEMENT