Fotbal intern

Rapidul lui Niculae şi Pancu, debut de vis! Vezi toate rezultatele de vineri din Liga 4 bucureşteană

UPDATE. Rezultatele de vineri: CSA Steaua - Venus 6-0, Carmen - AFC Rapid 3-0, Academia Rapid - Progresul 2005 13-0, Progresul Spartac 2 - Romprim 3-5, Comprest - Sportul Studenţesc 2-1, Tricolorul -...
01.09.2017 | 22:05
Rapidul lui Niculae si Pancu debut de vis Vezi toate rezultatele de vineri din Liga 4 bucuresteana

UPDATE. Rezultatele de vineri: CSA Steaua – Venus 6-0, Carmen – AFC Rapid 3-0, Academia Rapid – Progresul 2005 13-0, Progresul Spartac 2 – Romprim 3-5, Comprest – Sportul Studenţesc 2-1, Tricolorul – Termo 2-1. CS FC Dinamo joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Coresi” (în spatele Casei Presei), cu Victoria. De la ora 17:00, pe stadionul „Electromagnetica” se va desfăşura ultimul meci al primei etape, Asalt – Metaloglobus 2.

UPDATE. Academia Rapid şi-a umilit adversara: 13-0 în faţa a peste 7.000 de suporteri!

UPDATE. Academia Rapid duce scorul la un neverosimil 10-0!

UPDATE. Academia Rapid conduce cu 8-0! Daniel Niculae a reuşit hattrick.

UPDATE. Academia Rapid duce scorul la 5-0 în minutul 47.

UPDATE. Academia Rapid continuă să zburde pe gazon: 3-0!

UPDATE. Academia Rapid a început meciul cu AS Progresul 2005 în forţă. Echipa lui Daniel Niculae şi Daniel Pancu a marcat de două ori în primele 5 minute. În tribune sunt aproape 5.000 de fani.

********************************************************************************************************************

UPDATE. AFC Rapid a pierdut cu 0-3 partida cu Carmen. Al treilea gol a fost marcat de Ciprian Nedelcu în minutul 90.

UPDATE. La tombolă au fost ratate 3 penalty şi s-au înscris…2. Câştigătorul are 36 de ani.

UPDATE. E pauză, după ce prima repriză a fost prelungită cu nu mai puţin de… 8 minute! Carmen conduce cu 2-0.

UPDATE. La pauză se va organiza o tombolă, participanţii vor trebuie să înscrie de la punctul cu var.

UPDATE. AFC Rapid este condusă de Carmen Bucureşti cu 2-0. Autorul ambelor golurilor este brazilian, are 21 de ani, a fost adus din Liga 4 din Brazilia şi se numeşte Junior Casinhas. Carmen mai are un brazilian în lot, Vitor Pirani. La meci asistă aproximativ 300 de spectatori.

*********************************************************************************************************************

Jandarmeria Română îşi face deja griji în ceea ce priveşte asigurarea securităţii la derby-urile care se anunţă incendiare în Liga 4, seria bucureşteană. Pentru că în campionatul Capitalei se vor ciocni „adevăratele” Steaua şi Rapid, tocmai ce s-a născut şi un pui de „câine”, Dinamo a lui Nicolae Badea, care deţine palmaresul, sigla şi culorile echipei din Şoseaua „Ştefan cel Mare”, panoplia „fostelor” fiind completată de Progresul, Sportul Studenţesc, Venus şi Carmen, ultimele două „strănepoatele” defunctelor echipe de răsunet din perioada interbelică.

STEAUA. Echipa lui Lăcătuş este cea mai „avansată”

Echipa Clubului Sportiv Steaua, manageriată de Marius Lăcătuş şi antrenată de Ion Ion, stă cel mai bine din punctul de vedere al pregătirii. A reuşit să-şi formeze un lot de 26 de tineri fotbalişti, a efectuat două stagii de pregătire, la Cheile Grădiştei şi la Tărlungeni, a vândut deja 900 de abonamente (şi Marius Lăcătuş a spus că, dacă ar fi avut, ar fi vândut peste 3.000!), a jucat cele mai multe partide de pregătire. La ultimul test, 9-0 cu Unirea Izvoarele, primul meci pe Terenul 5 din Complexul Sportiv Ghencea, unde vor disputa meciurile de „acasă”, steliştii au fost susţinuţi din tribune de aproape 400 de suporteri. Echipa de start a fost Iancu -Butoi, Pădureţ, Sitaru, Grigore – Constantinescu, Curt, Vâlcea – Zamfirescu, Mirea, Predescu. Golurile au fost marcate de Predescu (2, unul din penalty), Mirea (2), Zamfirescu, Pădureţu, Turbatu, Izvoranu şi Pătrănoiu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Meciurile de pregătire ale CSA Steaua

Steaua – Comprest Bucureşti 3-0

Steaua – România U17 2-0

Steaua – Precizia Săcele 1-0

Steaua – KSE Târgu Secuiesc 5-0

Steaua – Olimpic Cetate Râşnov 0-0

Steaua – Înfrăţirea Hărman 2-3

Steaua – Textila Prejmer 7-1

Steaua – Unirea Izvoarele 9-0

Steaua, Dinamo si Rapid dinamiteaza Liga 4. Jandarmeria, in alerta 1

Steaua Armatei debutează în Liga 4 LIVE pe FANATIK.RO! CLICK AICI!

DINAMO. „Câinii” caută spiritul „Tânărului Dinamovist” din anii ’60

Nicolae Badea s-a hotărât destul de târziu să înfiinţeze o echipă cu care să înceapă urcuşul de jos, de la Liga 4. De dosar s-a ocupat Marius Bacria, administratorul general al ACS FC Dinamo, care a depus actele la AMFB în ultima zi de înscrieri, pe 17 august. Lotul va fi format din 25 de juniori la Clubul Sportiv Dinamo (care a desfiinţat în această vară cele 12 grupe de juniori pe care le avea, 250 de copii trebuind să-şi găsească alte echipe!), plus 5-6 fotbalişti de 21-23 de ani de la AFC Progresul şi de la Mişcarea Feroviară (echipe care nu s-au mai înscris în Liga 4), „veterani”ce au jucat anul trecut la acest nivel, al Ligii 4. De pregătirea fizică se va ocupa tatăl lui Marius Niculae, „Sensei” Constantin Niculae, antrenor este „Mery” Dragnea (Emilian Dolha a plecat la nou promovata în liga 3 Voinţa Turnu Măgurele, fosta Voinţa Saelele, unde va fi antrenor cu portarii), coordonatorul întregului Centru de Copii şi Juniori al noului ACS FC Dinamo (din care face parte şi echipa înscrisă în Liga 4) este „Oneaţă” Augustin, iar deasupra tuturor va fi, cu experienţa şi elocinţa sa, „Procurorul” Cornel Dinu. S-a jucat un singur meci de pregătire, 5-1 cu Metal Plast Jilava (Liga 5), în care portarul şi extrema dreaptă au fost doi „copii” de 15 ani! Tinerii dinamovişti vor juca meciurile de „acasă” – „cu sigla cu câini pe piept”, după cum a declarat pentru FANATIK Ionel Augustin – pe stadionul mare din Complexul Sportiv Dinamo. „Fără obiectiv la început, dar cu dorinţa de a reînvia starea de spirit de la «Tânărul Dinamovist», unde mi-am început eu cariera de fotbalist în 1962, sub comanda lui Petre Steinbach”, spune acelaşi „Oneaţă” Augustin.

Steaua, Dinamo si Rapid dinamiteaza Liga 4. Jandarmeria, in alerta 2

RAPID. Fanii giuleşteni trebuie să se decidă cu cine ţin!

La fel ca anul trecut în Liga 5, suporterii Rapidului vor trebui să se… împartă în două galerii. Pentru că în Liga 4 vor juca două echipe care vor să devină continuatoarele SC FC Rapid SA, intrată în faliment în 2016. Academia Rapid este gruparea în care Primăria Sectorului 1 va pompa bani începând din această toamnă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercurea trecută, proiectul prin care Municipalitatea îşi dă acordul ca Primăria Sectorului 1 să încheie un parteneriat cu un investitor privat şi să înfiinţeze Academia Sportivă „Rapid”. Cheltuielile aferente acţiunilor, lucrărilor, serviciilor sau proiectelor de interes public local se vor încadra în limitele bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local al Sectorului 1, se precizează în decizia de miercuri. Noua echipă a „închiriat” pentru 5.000 de euro pe lună „dreptul” de a folosi sigla şi culorile vechiului Rapid şi a asigurat suporterii că va răscumpăra tot brandul la licitaţia pe care o va organiza în toamnă lichidatorul judiciar Mihai Florea. Academia Rapid îi are la conducere pe Daniel Niculae, (preşedinte), Ovidiu Burcă (manager), Daniel Pancu (director tehnic) şi Constantin Schumacher (antrenor). Ultimul a declarat că şi Daniel Niculae, şi Daniel Pancu vor intra pe teren să joace: „Suntem de două săptămâni în antrenamente, am câţiva jucători pe care mă voi baza. Colegii mei s-au intitulat deja director tehnic (n.a.- Daniel Pancu) şi preşedinte (n.a. – Daniel Niculae), dar suporterii vor avea plăcerea să îi vadă şi pe teren. Pentru că ei vor fi pe teren şi eu voi fi pe bancă, cred că toţi cei care ţin cu Rapidul vor încerca să vină cât mai mulţi la stadion pentru că prin ei vom încerca să renaştem Rapidul. În scurt timp vor mai veni jucători pentru că suntem în discuţii avansate cu ei”. Sâmbăta trecută, Pancu şi Niculae chiar au jucat din nou pe iarba vechiului stadion din Giuleşti, îmbrăcaţi din nou în tricoul alb-vişiniu. A fost un meci de selecţie, pierdut de Academia Rapid cu Unirea Tricolor, scor 1-2.

Steaua, Dinamo si Rapid dinamiteaza Liga 4. Jandarmeria, in alerta 3

Al doilea Rapid din Liga 4 este AFC Rapid, echipă fondată în 2001 şi aflată în inactivitate din 2006 până în 2016. Preşedinte este Horia Manoliu, un apropiat al lui George Copos. AFC Rapid a promovat anul acesta din Liga 5. Va juca în prima etapă cu Carmen, primul meci oficial dintre cele două echipe care s-a jucat după 70 de ani, dacă e să considerăm AFC Rapid urmaşa Rapidului, aşa cum este văzută de majoritatea suporterilor giuleşteni! Interesant este că o partidă amicală s-a disputat şi în această vară: Carmen – Rapid 2-2 pe Rocar, pe 5 august. În primăvara lui 1947, Carmen – Rapid se încheiase tot cu o remiză, 1-1… Ambii „Rapizi” vor să joace pe stadionul din Giuleşti până când vechea arenă va intra în renovare.

PROGRESUL. Două echipe, dar niciuna Progresul din Cotroceni

În Liga 4 vor juca două echipe „bleu-albastre”. Una este formaţia secundă a grupării promovate în Liga 3, Progresul 1944 Spartac, înfiinţată în urmă cu doi ani de Gabriel Rădulescu, un vechi suporter progresist. Anul trecut a ocupat locul 2 în Liga 5 şi a promovat în Liga 4. Este formată din juniori născuţi în 1999 plus rezervele primei echipe. Antrenor este Cozma Răzvan. Va juca pe fostul stadion „Prefabricate” din Şoseaua Giurgiului, transformat în noua bază sportrivă a clubului, dotat deja cu instalaţie de nocturnă!

Steaua, Dinamo si Rapid dinamiteaza Liga 4. Jandarmeria, in alerta 5

A doua echipă „bleu-albastră” se numeşte Progresul 2005, a promovat din Liga 5 anul trecut şi este patronată de un fost jucător al Progresului din anii 1988-1989, Daniel Pavel. Este o echipă fără fonduri şi veleităţi, formată din „veterani” care joacă de plăcere, cel mai cunoscut fiind Marian Dedu, care a evoluat în prima ligă la Sportul Studenţesc şi CS Otopeni. Închiriază de obicei stadionul de joc, ultimul fiind „Frăţia”.

Niciuna dintre aceste grupări nu este continuatoarea Progresului din Cotroceni, brandul fiind în posesia executorului judecătoresc Cicerone Constantinescu, care a declarat pentru FANATIK că „valoarea este undeva la 3 milioane de euro, dar nu interesează pe nimeni”.

LIGA 4. Venus şi Carmen aduc farmecul „Micului Paris” interbelic

Venus este una dintre cele mai titrate echipe din Liga 4. Formaţia care juca în perioada interbelică pe un stadion de pe Splaiul Independeţei (unde este acum ruina Casei Radio) a câştigat 8 titluri de campioană a României. La 100 de ani de la înfiinţare, în 2014, Venus a renăscut la îndemnul câtorva rude ale fotbaliştilor care au strălucit în tricoul alb-negru. Meciurile de pe teren propriu le dispută pe stadionul Biruinţa. Preşedinte de onoare este Alexandru Cristian Vâlcov, fiul fostului jucător Colea Vâlcov.

Carmen, condusă de „globe-trotterul” Adrian Matei, are acceptul familiei Mociorniţa să reînvie spiritul echipei desfiinţate de comunişti în 1947 pentru a face loc în Divizia A nou înfiinţatei CCA, „bunica” Stelei…

Steaua, Dinamo si Rapid dinamiteaza Liga 4. Jandarmeria, in alerta 4

Sportul Studenţesc este susţinută de acelaşi Vasile Şiman, controversatul om de afaceri care a preluat frâiele alb-negrilor în anii ’90. Mai are un singur suporter care o însoţeşte la meciuri, joacă pe unde apucă pentru că stadionul din Regie a ajuns o ruină.

LIGA 4. Vom vedea la televizor campionatul Bucureştiului!

Interesul pe care îl suscită Steaua, Rapid şi Dinamo a convins televiziunile de sport să se bată pe transmiterea live a partidelor din Liga 4, seria bucureşteană. Digi Sport şi Dolce Sport îşi împart meciurile „granzilor” reinventaţi în… Divizia D. Steliştii vor putea fi urmăriţi în direct pe Digi, rapidiştii se vor vedea la Dolce. AMFB a modificat regulile de la Liga 4, tot datorită interesului faţă de „roş-albaştri” şi de giuleşteni: nicio echipă nu mai are voie să joace „acasă” fără tribune. Formaţiile cu terenuri care respectă regulile vor fi obligate să închirieze alte stadioane.

LIGA 4. Prima etapă

Vineri, 1 septembrie: Carmen – AFC Rapid (ora 17:00, stadion IMGB), Progresul 1944 Spartac 2 – Romprim (17:00, Spartac, fost Prefabricate), CSA Steaua – Venus (17:00, Ghencea 5), Comprest GIM – Sportul Studenţesc (17:00, Rocar), Academia Rapid – Progresul 2005 (20:00, Giuleşti), Tricolorul – Termo (17:00, Coresi)

Sâmbătă, 2 septembrie: Victoria – FC Dinamo (ora 11:00, stadion Coresi), Asalt – Metaloglobus 2 (17:00, Electromgnetica)

LIGA 4. Datele marilor „bătălii” 

Etapa 3 (15 septembrie)      Academia Rapid – CS FC Dinamo

Etapa 5 (26 septembrie)      CSA Steaua – CS FC Dinamo

Etapa 6 (29 septembrie)      AFC Rapid – Academia Rapid

Etapa 8 (13 octombrie)        Academia Rapid – CSA Steaua

„Vrem să reînviem starea de spirit de la «Tânărul Dinamovist», unde mi-am început eu cariera de fotbalist în 1962, sub comanda lui Petre Steinbach” – Ionel Augustin

320.000 de euro este bugetul de start asigurat Academiei Rapid de primăria Sectorului 1

150.000 de euro este bugetul de care dispune CSA Steaua, după ultimele revizuiri