Stiri sportive

PSG a câștigat Cupa Franței. Video / Laidouni a semnat cu Ferencvaros. Lovitură financiară dată de FC Voluntari

PSG a dat lovitura în Cupa Franței și a luat acasă trofeul. Echipa s-a impus, însă, la limită în fața celor de la St. Etienne. Neymar a marcat singurul gol al partidei în minutul 14.
PSG a castigat Cupa Frantei Video  Laidouni a semnat cu Ferencvaros Lovitura financiara data de FC Voluntari
Situația din Spania e mai dramatică decât în România! 28 de cazuri de COVID la o echipă / PSG a câștigat Cupa Franței. Video. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

PSG – St. Etienne 1-0, în finala Cupei Franței

UPDATE, 25 iulie, ora 00:15 / Fotbalul din Franța a revinit după o pauză de peste 4 luni și jumătate cu finala Cupei, primul meci oficial disputat în Hexagon după apariția pandemiei de coronavirus. S-au luptat pentru trofeu campioana PSG și St. Etienne, echipă care nu a mai cucerit un trofeu de mai bine de 40 de ani. Echipa din Capitală s-a impus la limită, scor 1-0, grație unui gol marcat de brazilianul Neymar în minutul 14. La partida disputată pe „Stade de France” au asistat și 5.000 de spectatori, limita impusă de autoritățile franceze.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei Franței

  • PSG – St. Etienne 1-0 (Neymar 14) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

PSG: Navas – Kehrer (20 Dagba), Silva, Marquinhos, Bakker – Di Maria, Paredes (79 Verratti), Gueye, Neymar – Mbappe (33 Sarabia), Icardi. Rezerve: Rico, Sarabia, Veratti, Kurzawa, Kimpembe, Herrera, Draxler, Dagba, Choupo-Moting. Antrenor: Thomas Tuchel.

St.Etienne: Moulin – Kolodziejczak, Fofana, Perrin, Debuchy – Camara (46 Neyou Noupa), MVila, Macon (34 Moukoudy), Boudebouz (75 Nordin), Bouanga – Hamouma (46 Khazri). Rezerve: Abi, Bajic, Khazri, Krasso, Moueffek, Moukoundi, Neyou, Nordin, Rivera. Antrenor: Claude Puel.

ADVERTISEMENT

Min. 33: Loic Perrin, căpitanul lui Saint Etienne, are un tackling criminal asupra lui Mbappe, în urma căruia vede direct cartonașul roșu. Jucătorul lui PSG nu a mai putut continua partida și a părăsit terenul cu lacrimi în ochi.

La prima vedere, pare a fi vorba de o accidentare foarte serioasă, care pune sub semnul întrebării prezența lui Mbappe pe teren în meciul cu Atalanta din „sferturile” Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT


Trei cazuri de COVID-19 la Nantes

UPDATE, 24 iulie, ora 20:49 / Vești proaste pentru fotbalul, după ce trei cazuri de coronavirus au fost depistate la FC Nantes. Marcus Coco, unul dintre fotbaliștii echipei, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, în timp ce ceilalți doi sunt membru al stafului tehnic şi unul al stafului administrativ, toți fiind asimptomatici.

Laidouni a semnat cu Ferencvaros. Lovitură financiară dată de FC Voluntari

UPDATE, 24 iulie, ora 19:03 / FC Voluntari a dat o adevărată lovitură financiară, după ce a reușit să-l vândă pe francezul Aissa Laidouni (23 de ani) la Ferencvaros, campioana Ungariei. Echipa antrenată de Mihai Teja va încasa 600.000 de euro în urma acestui transfer și a păstrat un procent de 15% dintr-o eventuală revânzare a tânărului mijlocaș.

Anunțul oficial a fost făcut de oficialii campioanei Ungariei, care va participa în preliminariile Ligii Campionilor: „Cel mai nou jucător al nostru este mijlocașul francez în vârstă de 23 de ani, Aissa Laidouni, care poate fi folosit pe mai multe poziții. Acesta vine de la echipa din România FC Voluntari”.

Bejelentés 💚

Posted by Ferencvárosi Torna Club on Friday, July 24, 2020


Ricardinho și-a prelungit contractul cu FC Voluntari

UPDATE, 24 iulie, ora 18:46 / Ricardinho și-a prelungit contractul cu FC Voluntari, clubul ilfovean anunțându-și fanii prin intermediul rețelelor de socializare:

„Ricardo Miranda Varzim ( Ricardinho) a semnat astăzi prelungirea contractului cu FC Voluntari.

Fundașul lateral portughez ,în vârstă de 26 de ani ,a fost victima unei accidentari grave ,în etapa a 8-a a sezonului regulat, în partida contra Universității Craiova, într-un moment în care se afla intr-o formă excelentă.

Clubul nostru consideră de bun augur pentru viitor înțelegerea cu Ricardinho, jucător care a demonstrat că poate fi decisiv în multe momente ale unei partide”


Precizările FRF pentru participarea echipelor în cupele europene

UPDATE, 24 iulie, ora 17:51 / FRF a scris un comunicat pe site-ul oficial, în care face mai multe precizări pentru echipele care vor participa în cupele europene:

Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește participarea echipelor din România în cupele europene, sezonul 2020/2021.

În urma demersului făcut de Federația Română de Fotbal, în contextul dialogului pe care-l are cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Ministerul Sănătății, Guvernul României a specificat în Hotărârea nr. 35 / 15 iulie 2020, art. 21, punctul l, că membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României sunt scutiți de măsura carantinei și a izolării, în condițiile legii.

În ceea ce privește deplasările externe pe care echipele românești vor fi nevoite să le facă, situația este diferită de la stat la stat.

Dar precizăm că unele dintre țări au, de asemenea, specificate anumite excepții pentru delegațiile sportive, așa cum se întâmplă și în cazul României”.


Veste bună pentru fanii Formulei 1

UPDATE, 24 iulie, ora 17:46 / Trei Mari Premii, unul dintre acestea pe circuitul de la Nurburgring (Germania), restul fiind de la Portimao şi Imola au fost adăugate în calendarul din acest an al Formulei 1.

Chiar dacă au existat mai multe schimbări în calendar din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au găsit o modalitate bună prin care să adauge și aceste trei curse.


Trei jucători de handbal de la Dunărea Călărași, depistați pozitiv cu COVID-19

UPDATE, 24 iulie, ora 16:47 / Trei jucători de la echipa de handbal Dunărea Călărași au fost depistați pozitiv cu COVID-19, și anume Vlad Rusu, Dragoș Hanțaru și Victor Vartic.

Toată echipa a intrat în carantină, iar activitatea sportivă a fost suspendată până pe data de 4 august.

Gabriel Armanu, antrenorul echipei Dunărea Călărași, a confirmat existența celor trei cazuri de coronavirus din cadrul echipei: „Am făcut teste de Covid-19, toate au ieșit negativ. Dar la un antrenament, Vlad Rusu s-a simțit puțin rău, l-am trimis imediat acasă. El nu s-a mai antrenament de marți cu noi (n.r. săptămâna trecută), a rămas în izolare, a respectat toate regulile.

La două zile distanță, Hanțaru ne-a spus la rândul lui că se simte rău, iar vineri dimineață același lucru s-a întâmplat și cu Vartic. Atunci am sistat tot, jucătorii au refăcut testele, iar rezultatele au fost pozitive”.


Un campion cu Bayern Munchen își caută echipă

UPDATE, 24 iulie, ora 16:16 / Ivan Perisic, campion al Germaniei cu Bayern Munchen, își caută echipă, după ce bavarezii nu au dorit să-l cumpere definitiv de la Inter Milano.

Din păcate pentru el, nici la Inter Milano nu are loc, acolo unde Antonio Conte nu și-l mai dorește. mai ales după transferul lui Alexis Sanchez, care s-a integrat perfect în echipa „nerazzurrilor”.


Un fost mare campion de culturism a murit într-un accident rutier

UPDATE, 24 iulie, ora 14:39 / Constantin Bebeșelea (64 de ani), fost mare campion al culturismului românesc, a murit joi într-un cumplit accident rutier, produs pe raza județului Tulcea, în dreptul localității Cataloi. Autoturismul condus de fostul sportiv a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un TIR. Constantin Bebeșelea a decedat pe loc, în timp ce o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani, care se afla cu el în autoturism, se află în stare gravă la spital.

La auzul tragicei vești, Federația Română de Culturism și Fitness a transmis un mesaj de condoleanțe: “Zi de doliu pentru iubitorii culturismului românesc! Unul dintre cei mai titrați si longevivi sportivi ai Federației Române de Culturism și Fitness, sibianul Constantin Bebeselea a trecut in neființă in urma unui tragic accident la numai 64 ani. Federația Română de Culturism si Fitness își exprima pe aceaata cale profundul regret si transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Odihnește-te în pace prieten drag!”


Hakan Calhanoglu o va părăsi pe AC Milan! 

UPDATE, 24 iulie, ora 12:50 /Gazzetta delllo Sport susține că fotbalistul turc Hakan Calhanoglu se va întoarce în Bundesliga. Înțelegerea lui cu AC Milan se termină în 2021. Calhanoglu a fost format de Hamburg. El nu mai vrea să-și prelungească contractul cu italienii.

RB Leipzig și Herta Berlin îl doresc pe jucător, iar echipa sa îl poate vinde acum pentru că altfel riscă să nu mai încaseze niciun ban pe el.

Calhanoglu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Milan după reluarea campionatului. 9 goluri și 8 pase de gol a reușit turcul în actuala stagiune. El joacă la Milan din 2017 când a venit de la Bayer Leverkusen în schimbul a 23,3 milioane de euro.


Barcelona dă afară 12 jucători în pauza competițională

UPDATE, 24 iulie, ora 11:46 / Ratarea titlului în Spania nu le-a picat prea bine șefilor Barcelonei, care se pregătesc de o revoluție la nivelul lotului în această pauză competițională. Printre cele mai cunoscute nume care vor părăsi echipa catalană sunt Coutinho (revenit după împrumutul la Bayern), Umtiti, Vidal, Semedo sau Rakitic.

Pe lista neagră se mai regăsesc Neto, Junior Firpo, Dembele, Braithwaite, Carles Alena, Rafinha și Jean-Clair Todibo. Se încearcă vânzarea acestora pe sume cât mai consistente sau măcar includerea lor în transferul altor jucători care ar urma să sosească în această vară pe Camp Nou.


Poli Iași și-a făcut echipă de fotbal feminin

UPDATE, 23 iulie, ora 19:54 / Clubul Politehnica Iași a anunțat că, începând de sezonul viitor, va avea și o echipă de fotbal feminin, care va participa la Campionatul Național U15. Lotul va fi alcătuit preponderent din jucătoare ale clubului Navobi Iași, cu care s-a încheiat un parteneriat.

Echipa va fi pregătită de Liviu Moldovam, fost junior al clubului ieșean, care a mai antrenat la acest nivel în Italia, la formațiile ASD Ulmo Cuneo și ASD Azzura Div Februarie.

ȘI FETELE JOACĂ FOTBAL… LA CSM POLITEHNICA IAȘIPolitehnica Iași va avea o echipă de fete înscrisă în Campionatul…

Posted by FC Politehnica Iasi on Thursday, July 23, 2020


Dinamo nu a fost programată în etapa a 12-a din play-out

UPDATE, 23 iulie, ora 18:14 / Dinamo București nu a fost programată de LPF nici în etapa a 12-a a play-out-ului, după cazurile multiple de infectare cu Covid-19 și anunțul DSP Ilfov de a băga tot lotul în carantină pentru 14 zile.

”Meciurile echipei Dinamo București vor fi programate ulterior”, se arată în comunicatul LPF. Programul meciurilor din etapa a 12-a a play-out-ului este următorul:

Miercuri, 29 iulie

Ora 17:00 Chindia – Academica Clinceni
Ora 19:00 FC Hermannstadt – FC Viitorul

Joi, 30 iulie

Ora 18:00 Poli Iași – FC Voluntari.


Zidane și-a dat afară fiul de la Real Madrid

UPDATE, 23 iulie, ora 18:05 / Zinedine Zidane l-a dat afară pe Luca, fiul său, de la Real Madrid. Madrilenii nu i-au mai prelungit contractul portarului de 22 de ani.

În ultimul sezon a fost împrumutat la Racing Santander, formație din liga a doua spaniolă.


CFR Cluj renunță la echipa a doua

UPDATE, 23 iulie, ora 17:14 / CFR Cluj a luat decizia de a renunța la echipa a doua din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, echipa a doua a campioanei României nu va mai fi înscrisă în Liga 3 în sezonul următor.


Destinația surpriză a lui Edinson Cavani

UPDATE, 23 iulie, ora 16:34 / Edinson Cavani nu duce lipsă de oferte după despărțirea de PSG, iar o posibilă destinație surpriză a atacantului uruguayan este Benfica Lisabona.

Vicecampioana Portugaliei și-ar dori să-l aducă pe fostul golgheter al PSG-ului, mai ales că acesta ar veni liber de contract.

Edinson Cavani și Walter Guglielmone, impresarul său, au călătorit în Portugalia, pentru o întâlnire cu președintele Benficăi.


AEK Atena îi oferă 400.000 de euro pe an lui Bogdan Planic

UPDATE, 23 iulie, ora 15:22 / Bogdan Planic și-a găsit echipă după despărțirea cu scandal de FCSB. Conform presei din Grecia, fundașul sârb este foarte aproape de a semna cu AEK Atena, echipă unde ar urma să încaseze un salariu anual de 400.000 de euro.

Bogdan Planic a rupt din proprie inițiativă contractul cu FCSB în perioada de pauză competițioanșă cauzată de pandemia de coronavirus și acum se judecă la FIFA cu proaspăta câștigătoare a Cupei Romîniei. patronul Gigi Becali îi cere despăgubiri de 10 milioane de euro.


Unai Emery a preluat-o pe Villarreal

UPDATE, 23 iulie, ora 14:18 / Unai Emery este noul antrenor la lui Villarreal, echipă care a obținut calificarea în ediția viitoare a grupelor Europa League.  Ultima oară la Arsenal, de unde a fost demis la finalul lui 2019, Emery l-a înlocuit pe Javier Calleja, tehnician care reușise să claseze „Submarinul galben” pe locul 5 în La Liga.

Unai Emery a semnat un contract pe 3 ani cu Villarreal. De-a lungul carierei, el le-a mai antrenat pe Almeria, Valencia, Spartak Moscova, Sevilla și PSG. Cu Sevilla, a reușit să câștige de 3 ori la rând Liga Europa.


Cine sunt cei doi fotbaliști de la Progresul Spartac cu teste pozitive de COVID-19. Când se reiau antrenamentele pentru barajul de promovare în Liga a II-a

UPDATE, 23 iulie, ora 13:48 / FANATIK a luat legătura cu conducerea clubului Progresul Spartac și a aflat cine sunt cei doi fotbaliști cu teste pozitive la coronavirus. Este vorba de fundașii Nicolae Leahu (23 de ani) și Dănilă Parfeon (22 de ani), titulari de bază ai echipei bucureștene.

Nicolae Leahu este internat la spitalul „Matei Balș” și trebuie să stea 48 de ore acolo, iar Dănilă Parfeon este în izolare acasă. Niciunul nu prezintă simptome de COVID-19, la fel și ceilalți jucători și antrenori, ale căror teste au ieșit negative.

Sâmbătă se va face retestarea întregului lot și a staff-ului tehnic. Deocamdată antrenamentele sunt suspendate, toată lumea stă în izolare la domiciliu. Dacă toate testele vor ieși negative, pregătirea pentru barajul de promovare cu CSM Slatina (5 august, la București și 9 august, la Slatina) se va relua începând de luni.


Președintele FRH Alexandru Dedu a făcut anunțul

UPDATE, 23 iulie, ora 13:37 / Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a făcut anunțul privind startul noului sezon: „Nu ştiu cât va mai dura această situaţie, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfăşurarea competiţiilor în luna august.

Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiţii de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare.

Nu sunt fericit că Pandemia m-a prins într-o poziţie de decizie, nu e uşor, vorbim despre soarta a mii de oameni şi bucuria a milioane de oameni care iubesc handbalul”


Doi jucători de la Progresul Spartac, infectați cu COVID-19

UPDATE, 23 iulie, ora 11:29 / Veștile proaste continuă pentru fotbalul românescu: Progresul Spartac, liderul Seriei a III-a din Liga a III-a, a anunțat că doi fotbaliști au fost testați pozitiv cu coronavirus.

„După cum a apărut deja în presa sportivă, în urma testării lotului progresist pentru COVID-19, doi din membri lotului au rezultat pozitiv la acest virus.

Din păcate, este vorba de doi jucători de bază ai formației, cu prezență constantă în “unsprezecele” de start al Progresului Spartac. Cei doi nu prezintă momentan nici un simptom și se simt foarte bine, dar s-au izolat conform instrucțiunilor primite de la autorități.

Antrenamentele au fost suspendate pentru această săptămână urmând ca până luni membrii lotului să fie supuși unei noi testări”, a fost anunțul făcut de club.

Progresul Spartac urmează să susțină un baraj pentru promovarea în Liga a II-a cu ocupanta locului 2 din serie, CSM Slatina (același număr de puncte, departajarea a făcut-o golaverajul), pe datele de 5 august (la București) și 9 august (la Slatina), campionatul celui de-al treilea eșalon fotbalistic de la noi fiind înghețat la stadiul consemnat la încheierea turului.

FRF a decis ca din Liga a III-a să promoveze direct echipele de pe primele locuri din seriile în care diferența față de locul 2 este mai mare de 3 puncte, respectiv Aerostar Bacău (Seria I) și FC Universitatea Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu (Seria a IV-a).

În celelalre serii se vor juca baraje de promovare între ocupantele locurilor 1 și 2: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria a II-a), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria a II-a) și Comuna Recea – MInaur Baia Mare (Seria a V-a).


Costel Gâlcă și-a prelungit contractul în Danemarca

UPDATE, 23 iulie, ora 10:23 / Costel Gâlcă și-a prelungit contractul cu Vejla Boldklub, pe care tocmai a promovat-o în prima ligă din Danemarca.

Tehnicianul român a semnat un contract valabil pe încă un sezon, clubul danez anunțându-și fanii prin intermediul rețelelor de socializare.

Ianis Hagi a marcat cu capul pentru Rangers

UPDATE, 22 iulie, ora 23:43 / Mijlocașul Ianis Hagi a marcat un gol în partida amicală pe care Glasgow Rangers a câștigat-o, cu scorul de 4-0, în fața formației Motherwell.

Internaționalul român a fost titular și a marcat golul de 2-0 în minutul 10 cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare perfectă. Hagi a jucat până în minutul 59.

Atacantul George Pușcaș a marcat și el în întâlnirea pe care Reading a pierdut-o, acasă, scor 1-4, cu Swansea City, în ultima etapă din Championship.

Internaționalul român a transformat un penalty în minutul 43, dar a fost schimbat în finalul jocului atunci când soarta meciului era decisă. Reading a terminat sezonul pe locul 14.


Finala Cupei Greciei, AEK Atena – Olympiacos, a fost amânată

UPDATE, 22 iulie, ora 19:31 / Federația Elenă de Fotbal a decis amânarea finalei Cupei Greciei dintre AEK Atena și Olympiacos, care ar fi trebuit să se joace duminică, 26 iulie, din cauza fanilor.

Poliția elenă a descoperit 18 bombe cu gaz plus 12 bâte de lemn, ascunse chiar în apropierea stadionului Iorgos Kamaras din nordul Capitalei și s-a temut că cele două galerii rivale pregătesc un război cu ocazia partidei.

Federația ia în considerare mutarea locului de disputare a finalei și caută o dată convenabilă. Meciurile din Grecia s-au jucat fără public de la reluarea sezonului postpandemie.


FCSB vrea să-l transfere pe vărul Simonei Halep

UPDATE, 22 iulie, ora 18:21 / FCSB, echipa de pe locul 5 din play-off, a ajuns la o înţelegere cu Viitorul Constanţa, pentru transferul atacantului Dimciu Halep, vărul jucătoarei de tenis Simona Halep, anunţă sport.ro. Fotbalistul de 20 de ani a evoluat în acest sezon la Farul Constanţa, până la finalul lui iunie, când i-a expirat contractul de împrumut. A început titular în două dintre cele nouă partide jucate pentru echipa lui Ciprian Marica, dar nu a înscris niciun gol. Cota lui de piaţă este de 50.000 de euro, conform site-urilor de specialitate.


JO de la Tokyo ar putea să nu se țină nici în 2021

UPDATE, 22 iulie, ora 15:40 / Preşedintele Comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a spus că există posibilitatea ca această competiție să nu se țină nici în 2021.

”Prima condiţie va fi dezvoltarea unui vaccin sau a unui medicament. Dacă situaţia continuă aşa cum este în acest moment, nu vom putea organiza Jocurile. Nu-mi imaginez că situaţia din acest an poate continua anul viitor”, a spus Mori, conform L’Equipe.

Yoshiro Mori exclude organizarea Jocurilor Olimpice cu porţile închise sau în prezenţa unui număr mic de spectatori: ”Dacă se va dovedi singura alternativă, va trebui să ne gândim la menţinerea sa nu a Jocurilor. Dacă se va întâmpla asta, ar putea fi luată în considerare anularea”.


U Craiova şi Dinamo şi-au aflat programul

UPDATE, 22 iulie, ora 13:30 / Dinamo şi U Craiova au aflat miercuri când vor reveni pe teren. Oltenii vor întâlni miercuri, 29 iulie, pe Astra Giurgiu în etapa a 9-a din play-off. “Câinii” se întorc la treabă luni, 27 iulie, şi vor juca la Sibiu cu Hermannstadt, restanţă din etapa a 4-a din play-out. CFR Cluj nu a fost momentan programată.

  • Gaz Metan Mediaş – FCSB (sâmbătă, 25 iulie, ora 21:00) – etapa 9 din play-off
  • Academica Clinceni – Poli Iaşi (sâmbătă, 25 iulie, ora 15:30) – etapa 11 din play-out
  • Viitorul – Chindia Târgovişte (sâmbătă, 25 iulie, ora 18:00) – etapa 11 din play-out
  • FC Voluntari – Sepsi (duminică, 26 iulie, ora 16:00) – etapa 11 din play-out
  • Hermannstadt – Dinamo (luni, 27 iulie, ora 20:30) – etapa 4 din play-out (restanţă)
  • Astra – U Craiova (miercuri, 29 iulie, ora 20:30) – etapa 9 din play-off

Mircea Lucescu, propunere pentru schimbarea sistemului în Liga 1

UPDATE, 21 iulie, ora 23.42 / Tehnicianul Mircea Lucescu a propus schimbarea sistemului în Liga 1 și vrea ca în sezonul viitor campionatul să se joace cu 18 echipe.

”Decizia colectivă trebuie să fie foarte bine gândită. E un lucru complicat. ÎIn situațiile dificile, se iau măsuri speciale. Ar fi momentul să nu se țină cont de regulament și să se treacă la un campionat cu 18 echipe. Să rămână toate 14 și să promoveze 4 din B. S-ar face 18 echipe.

Lucrurile s-au schimbat mult față de anii trecuți. Autoritățile locale pot ajuta echipa de fotbal, sunt niște posibilități oferite și de televiziuni. Se poate ține o echipă de fotbal. S-au făcut stadioane noi, au nevoie de echipe la nivelul acelor stadioane. Trebuie să avem un campionat mai puternic.

Playoff-ul să se joace, iar ce e jos să se înghețe și să le permită echipelor să se refacă. Țara e mare, cred că ar fi un lucru foarte bun să ajungem la 18 echipe. Nu eu decid, e o propunere”, a spus Lucescu la Digi24.


PSG, victorie cu 4-0 în amicalul cu Celtic

UPDATE, 21 iulie, ora 21:58 / PSG a învins formația Celtic Glasgow, scor 4-0, în ultimul amical înainte de începerea partidelor oficiale.

Golurile francezilor au fost marcate de Mbappe, Neymar, Ander Herrera și Pablo Sarabia. Pentru PSG urmează vineri, 24 iulie, finala Cupei Franței, după o săptămână ultimul act din Cupa Ligii, iar în august turneul Final 4 al Champions League.


Mergea nu crede că se va juca tenis în acest an

UPDATE, 21 iulie, ora 20:08 / Tenismenul Florin Mergea este de părere că reluarea competițiilor nu ar trebui să fie prioritară acum, asta pentru că întreaga lume se confruntă cu probleme mult mai grave.

”Este dificil. Din punctul meu de vedere nu ar fi trebuit să înceapă turneele. Sunt probleme mai grave la nivel mondial decât acelea de a deschide sporturile și mai ales tenisul, care este cu adevărat un sport global.

În fiecare săptămână suntem în altă țară, în alt loc, în altă cultură, deci pentru noi este destul de greu de călătorit. Încă sunt multe țări care nu-și pot trimite sportivii. Din câte știu, America și Europa nu comunică, nu se poate zbura. Știm cu toții situația din Americi. E destul de critică.

ATP lucrează cu autoritățile să lase doar jucătorii de tenis să călătorească, dar încă nu știm nimic și mai e atât de puțin până încep turneele americane.

Este clar o perioadă unică în istorie, mai ales pentru noi. Eu cred că anul este compromis. US Open-ul a luat decizia să nu aibă calificări la simplu, deci asta înseamnă că eu probabil nici nu voi avea loc la unele turnee.

Bineînțeles, intrăm în partea economică a fiecărui sport, toți vor să dea drumul la absolut orice, să înceapă să câștige din nou bani, să aibă un venit. Sunt foarte mulți jucători care rămân pe dinafară. Pentru mine personal ar fi niște turnee în Cehia. Este un final de an destul de dificil. Vedem ce se întâmplă”, a spus Mergea pentru Eurosport.


Alex Zanardi a ieşit din comă şi a fost plasat într-un centru de recuperare medicală

UPDATE, 21 iulie, ora 19:08 / Campionul paralimpic Alex Zanardi a ieşit din comă şi a fost plasat într-un centru de recuperare medicală, a anunțat publicația franceză Le Figaro.

”După oprirea sedării, normalitatea parametrilor cardio-respiratorii şi metabolici şi stabilitatea condiţiilor clinice generale şi a tabloului neurologic au permis transferul campionului la un centru specializat pentru reabilitare funcţională”, a precizat spitalul din Siena, într-un comunicat de presă.

”El a petrecut mai mult de o lună în spitalul nostru, unde a suferit trei operaţii delicate. Stabilizarea condiţiilor sale clinice şi a parametrilor vitali au permis reducerea şi apoi oprirea sedării.

Prin urmare, el a putut fi transferat într-o altă structură pentru a se supune reabilitării neurologice necesare acolo”, a adăugat Valtere Giovannini, directorul general al spitalului.


Biclicletele sportivilor, furate înainte de Turul Sibiului

UPDATE, 21 iulie, ora 15:45 / Raul Sînza, campion naţional la ciclism şi unul dintre sportivii care vor participa la Turul Sibiului, a povestit pe contul personal de Facebook un episod neplăcut, care putea pune în pericol prezenţa lui şi a coechipierilor în competiţia sibiană. În mijlocul nopţii, un bărbat a pătruns în pensiunea unde se afla sportivul şi a furat bicicletele de concurs. Din fericire, a fost prins, iar bunurile au fost recuperate.

„Să vă povestesc ceva?
Ora 3:30. Cisnădie- Sibiu, România.

Echipa profesionistă de ciclism româno-italiană doarme liniștită așteptând startul Turului Ciclist al Sibiului. Se aud zgomote. Aflu de la un coleg de cameră că ușa de la intrare a pensiunii a fost spartă. Mă îmbrac repede și alerg jos. Am fost primul din pensiune ajuns. Văd că lipsesc bicicletele. Alerg spre ieșire, cu lanterna telefonului. Se aude cum se rup crengi în livada de meri. Alerg și strig după hoți să lase bicicletele deoarece suntem mulți și îi prindem, deși pe moment eram cam singur. Intru în livadă și găsesc prima bicicletă, pe urmă altele câteva puse una peste alta. Stau lângă ele până ajung și alți colegi. Găsim la câțiva zeci de metri o mașină marca Audi cu scaunele lăsate rabatate, un telefon, ambalaje de mănuși și numerele de înmatriculare date jos, puse înăuntru. Sosește și poliția, urmată de criminalistică și trupa canină. Poliția găsește rapid proprietarul mașinii. Îl ridică de acasă și îl aduce la fața locului. Deși nu recunoaște pe moment, în final își mărturisește fapta.

Poliţia a prins făptaşul. FOTO: facebook
Poliţia a prins făptaşul. FOTO: facebook

Mulțumim Politia Romana pentru tot!

Dar dacă nu am fi auzit zgomotul ușii sparte? Sau dacă ar fi avut mașina mai aproape și ar fi plecat cu toate bicicletele? Biciclete care depășesc 4000€ bucata și ajung chiar și la 7000€ unele dintre ele. Ce le-am fi spus sponsorilor? Saau dacă as fi fost atacat in timp ce încercam sa ii opresc? Și dacă și dacă… hai pe biciclete și la antrenament!“, a scris sportivul.


Program modificat în Liga 1. FCSB joacă sâmbătă seară

UPDATE, 21 iulie, ora 14:05 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul partidelor din etapa a IX-a de play-off şi, respectiv, etapa a XI-a de play-out. Astfel, sâmbătă sunt programate două meciuri din zona inferioară şi un joc de play-off, iar duminică o înfruntare de play-out.

Sâmbătă, 25 iulie

  • ora 15:30, Academica Clinceni – Poli Iaşi (et. 11, play-out)
  • ora 18:00, FC Viitorul – Chindia Târgovişte (et. 11, play-out)
  • ora 21:00, Gaz Metan Mediaş – FCSB (et. 9, play-off)

Duminică, 26 iulie

  • ora 16:00, FC Voluntari – Sepsi Sf. Gheorghe (et. 11, play-out)

Partidele echipelor Dinamo Bucureşti, CFR Cluj şi Univesitatea Craiova, formaţii care au cazuri confirmate de Covid-19, vor şi programate ulterior.


Valerică Găman a semnat cu Astra Giurgiu

UPDATE, 21 iulie, ora 13:02 / Astra Giurgiu a anunţat transferul lui Valerică Găman. Fundaşul central de 31 de ani se întoarce în Liga 1 la 2 ani de la scurta aventură la FCSB. Fotbalistul a mai jucat la Astra în perioada 2011-2016.

Valerică Găman este, din nou, jucătorul echipei noastre, apărătorul central în vârstă de 31 de ani semnând astăzi un contract valabil pentru următoarele două sezoane, din postura de fotbalist liber de contract, după ce a jucat în ultima perioadă la Al Shabab (Arabia Saudită).

Găman are la activ cinci sezoane ”mărețe” în tricoul Astrei (2011-2016), perioadă în care clubul nostru a cucerit titlul, Cupa României și Supercupa, cu el ”om de bază””, au anunţat giurgiuvenii pe site-ul oficial.


Un caz de coronavirus în familia lui Răzvan Raț

UPDATE, 20 iulie, ora 23:30 / Răzvan Raț trece prin momente grele după ce a fost depistat un caz de coronavirus în familia sa. Este vorba despre părinții fostului internațional, care sunt internați la Spitalul Colentina din București.

La începutul pandemiei, hotelul familiei Raţ din Slatina a fost folosit de autorităţi drept centru de carantină.


Primul antrenor demis după finalul din La Liga

UPDATE, 20 iulie, 21:32 / Javier Aguirre este primul antrenor demis după sfârșitul sezonului în La Liga, după ce Leganes a retrogradat dramatic, în urma egalului cu Real Madrid, 2-2.

Leganes mai avea nevoie de un gol pentru a se salva, iar Celta Vigo ar fi fost formația care îi lua locul în liga 2.


Mitriță, pasă de gol în meciul cu echipa lui Beckham

UPDATE, 20 iulie, ora 18:09 / Alexandru Mitriță a dat pasa decisivă la singurul gol al meciului pe care New York City FC l-a câștigat, cu scorul de 1-0, în fața lui Inter Miami, în faza grupelor din MLS.

Internaționalul român l-a găsit cu o pasă de 50 de metri pe Ismael Tajouri, care a înscris la mijlocul reprizei secunde din poziție de singur cu portarul formației patronate de David Beckham. VEZI AICI FAZA


Harlem Gnohere, prezentat la Mouscron

UPDATE, 20 iulie, ora 17:57 / Harlem Gnohere a fost prezentat oficial la Royal Mouscron, noua sa echipă, la care revine după șase ani, în care a jucat în Românie.

Fostul atacant al FCSB-ului s-a declarat fericit după transfer și speră să își continue forma bună pe care a arătat-o și în România.


Jude Bellingham a semnat cu Borussia Dortmund

UPDATE, 20 iulie, ora 15:12 / Jude Bellingham, puștiul lui Birmingham City, este oficial de azi, 20 iulie, noul mijlocaș al Borussiei Dortmund. Tânărul fotbalist a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu vicecampioana Germaniei.


Valerică Găman revine în Liga 1

UPDATE, 20 iulie, ora 15:04 / Valerică Găman va reveni în Liga 1, la Astra Giurgiu, anunțul fiind făcut de Bogdan Andone, antrenorul giurgiuvenilor: „Este un jucător care îmi place”.

„În principiu, ne-am înțeles cu el. Ar fi de acord să revină, dacă nu va rămâne în străinătate. Deocamdată, nu este nimic oficial”, a spus antrenorul pentru gsp.ro.


A murit de coronavirus președintele Federației Boliviene de Fotbal

UPDATE, 20 iulie, ora 13:25 / Preşedintele Federaţiei Boliviene de Fotbal, Cesar Salinas, a decedat de Covid-19, la vârsta de 58 de ani, a anunţat viceministrul de Interne, Wilson Santamaria.

Conform site-ului news24.com, el a fost internat încă din 9 iulie într-o clinică din La Paz, unde a primit o donaţie de plasă de la portarul selecţionatei boliviene, Carlos Emilio Lampe, care s-a vindecat de Covid-19.

Salinas era preşedinte al federaţiei din 2018 şi îndeplinea în acelaşi timp funcţia de preşedinte al clubului The Strongest din La Paz, liderul primei ligi.


A decedat fostul vicepreședinte FRF, Dan Petrescu

UPDATE, 20 iulie, ora 11:57 / Fostul mare arbitru Dan Petrescu a decedat la vârsta de 75 de ani. Acesta a fost președintele CCA și vicepreședinte al FRF.

Conform frf.ro, Dan Petrescu a bifat 12 sezoane ca arbitru pe prima scenă a fotbalului românesc, adunând aproape 180 de partide în Divizia A, dar și peste 40 de meciuri internaționale.

După terminarea carierei de arbitru, Dan Petrescu a ocupat funcția de președinte CCA, de vicepreședinte FRF, fiind pentru doi ani și membru în Comisia UEFA de Arbitri.


Bșakșehir a câștigat titlul în Turcia

UPDATE, 19 iulie, ora 23:52 / Bașakșehir a câștigat titlul în Turcia, cu o etapă înainte de finalul campionatului, câștigând cu 1-0 partida cu Kayserispor, echipa lui Silviu Lung Jr și Cristian Săpunaru, care e ca și retrogradată.

Fanii echipei au pornit deja petrecerea.


Federația din Israel și-a ales selecționer

UPDATE, 19 iulie, ora 20:19 / Federația de Fotbal din Israel și-a ales un nou antrenor pentru echipa națională, dar care este contestat de toată lumea.

Austriacul Willy Rottensteiner, directorul tehnic al federației israeliene din 2018, a fost ales și va rămâne și în funcția de director tehnic.

„Numirea lui e o glumă. Ăsta e motivul pentru care fotbalul nostru nu progresează”, a spus fostul mare internațional Eyal Berkovic.


Virgiliu Postolachi, coleg cu Harlem Gnohere în Belgia

UPDATE, 19 iulie, ora 16:49 / Virgiliu Postolachi va fi împrumutat de Lille la Mouscron, după ce patronul său a cumpărat și formația belgiană.

Atacantul moldovean cu origini române poate fi coleg la Mouscron cu Harlem Gnohere, fostul atacant al FCSB-ului, care a mai jucat pentru această echipă și în 2014.


Dezastru pentru Marc Marquez la Marele Premiu al Spaniei

UPDATE, 19 iulie, ora 15:46 / Marc Marquez a căzut și s-a accidentat destul de grav la Marele Premiu al Spaniei, când mai erau doar patru tururi. Acesta a fost imobilizat pe targă și a fost transportat la spital.

Este prima dată în istorie când Marc Marquez nu ocupă podiumul la Marele Premiu al Spaniei. În urma accidentului suferit, Marc Marquez va fi operat marți, 21 iulie, la Barcelona.

Podiului de la Marele Premiu al Spaniei:

  1. Fabio „El Diablo” Quartararo
  2. Macerick Vinales
  3. Andrea Dovizioso

Meci între bolnavii de COVID-19 și cei neinfectați în Spania

UPDATE, 19 iulie, ora 15:06 / Spaniolii au vrut să organizeze un meci între bolnavii de COVID-19 și cei neinfectați din Pamplona. Afişul întâlnirii a fost publicat pe reţelele de socializare, iar poliția s-a autosesizat imediat.

Pamplona este cel mai afectat oraş din regiunea Navarra.


Patronul lui Lille a cumpărat Mouscron, echipa la care a antrenat Mircea Rednic

UPDATE, 19 iulie, ora 12:45 / Gerard Lopez, omul de afaceri hispano-luxemburghez care este patronul clubului francez Lille OSC, a anunţat că a achiziţionat şi gruparea belgiană Royal Mouscron, pe care a salvat-o recent de la retrogradare pe motive financiare, trimiţând o scrisoare de intenţie federaţiei belgiene prin care anunţa un suport financiar de 6 milioane euro.

Gerard Lopez spune că Mouscron nu va fi satelitul lui Lille, deşi intenţia sa este ca în primul sezon să trimită la echipa belgiană în jur de 10 jucători de la academia clubului francez. “Nu LOSC cumpără Mouscron, ci eu. Una dintre companiile mele preia Mouscron. Deci Mouscron nu este un club de satelit. Într-o primă fază, Lille va oferi jucători tineri de un anumit nivel care nu au ocazia să câştige suficientă experienţă în meciurile rezervelor. Sportiv, obiectivul va fi ca echipa să se stabilească în apele calme ale Pro League, să se afirme, apoi să aibă ambiţii specifice lui Mouscron, şi anume să joace în partea superioară a clasamentului din al doilea sezon”


Alexandru Maxim a adus egalarea pentru Gaziantep în meciul contra lui Kasimpasa

UPDATE, 18 iulie, ora 21:03 / Alexandru Maxim, mijlocaşul celor de la Gaziantep, a stabilit scorul final al întâlnirii dintre formaţia sa şi Kasimpasa, 2-2. În minutul 78, românul a interceptat o pasă greşită a unui fundaş advers pe linia careului de 16 metri, a driblat portarul şi a trimis în poarta goală. Maxim este la şaptelea gol al sezonului. Gaziantep, echipă antrenată de Marius Şumudică, se află pe locul 8, cu 43 de puncte.


Trei cazuri de Covid-19 la Lille

UPDATE, 18 iulie, ora 21:13 / Trei fotbalişti ai formaţiei franceze Lille sunt bolnavi de Covid-19. Anunţul a fost făcut chiar de antrenorul echipei, Christophe Galtier, care şi-a certat elevii pentru că nu au fost atenţi în săptămâna de pauză 6-13 iulie. Cei trei pozitivi sunt Renato Sanchez, Jonathan Ikone şi Jonathan Bamba. Primul este încă în Portugalia şi nu va putea reveni în Franţa până ce nu are două rezultate negative la testele de coronavirus. Ceilalţi doi se află în „Haxagon“ şi vor putea reveni mai repede la antrenamentele echipei.


Stine Oftedal este cea mai bună handbalistă a lumii

UPDATE, 18 iulie, ora 21:03 / Norvegianca Stine Oftedal, centrul lui Gyor şi al Norvegiei, a primit titlul de Jucătoarea Anului 2019 în handbal. Distincţia a fost acordată de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) şi este prima dată când intră în posesia lui Oftedal. Cristina Neagu, de patru ori Jucătoarea Anului – performanţă unică în istorie, nu a fost nominalizată la această ediţie.

La masculin, titlul i-a revenit lui Niklas Landin Jacobsen, jucător danez ce evoluează pentru formaţia Kiel. Iar Antrenorii Anului sunt Emmanuel Mayonnade (Olanda şi Metz) la feminin şi, respectiv Nikolaj Jacobsen (Danemarca şi Rhein-Neckar Lowen). Fiecare categorie a avut câte cinci nominalizaţi, câştigătorii fiind desemnaţi prin votul publicului.


Napoli nu vrea să joace returul optimilor de Liga Campionilor la Barcelona

UPDATE, 18 iulie, ora 18:07 / Situaţia cazurilor de coronavirus din Catalunia, peste 1.100 de noi infectaţi în 24 de ore, a pus pe jar clubul Napoli. Italienii trebuie să joace returul optimilor de finală din Liga Campionilor pe Camp Nou, contra Barcelonei, pe 8 august. Napoletanii au anunţat deja UEFA că nu vor să dispute meciul în Spania, de teama pandemiei. Ei au cerut ca partidă să se defăşoare în altă parte.

Problema este una delicată pentru forul european, care decisese ca partidele retur să se joace pe terenul echipelor gazdă pentru a respecta principilu egalităţii pentru toate echipele. În tur, scorul a fost egal, 1-1.


CCA a anunțat arbitrul pentru Botoșani – Craiova

UPDATE, 18 iulie, ora 16:31 / CCA l-a desemnat pe Radu Petrescu să conducă partida dintre FC Botoșani și Universitatea Craiova.

Radu Petrescu a arbitrat ultima dată confruntarea dintre Poli Iași și Hermannstadt, 2-3, făcând mai multe greșeli, precum faptul că nu l-a eliminat pe Viera, după o intrare extrem de agresivă asupra lui Andrei Cristea și nu a dat penalty pentru Iași după ce Stoica l-a luat în brațe pe Luckassen.


Jorge Jesus revine la Benfica Lisabona

UPDATE, 18 iulie, ora 15:21 / Jorge Jesus revine la Benfica Lisabona, dar a creat o revoltă uriașă la Flamengo, clubul pe care l-a părăsit și alături de care a câștigat Copa Libertadores și campionatul în Brazilia.

„Flamengo este un club mult mai mare decât această echipă cu 3 trofee din Portugalia”, „Benfica este o echipă mică” sau „Ne-ați furat aurul, acum antrenorul” au fost doar câteva dintre comentariile fanilor brazilieni.

Benfica a achitat 2.000.000 de euro către Flamengo pentru a-l aduce pe Jorge Jesus.

„Mulțumim, Mister”, i-au transmis oficialii lui Flamengo lui Jorge Jesus, care e pus pe fapte mari la Benfica Lisabona.


AS Monaco îl înlocuiește pe Robert Moreno cu Niko Kovac

UPDATE, 18 iulie, ora 14:16 / Șase luni a rezistat spaniolul Robert Moreno pe banca lui AS Monaco. A fost numit pe 28 decembrie 2019 în locul lui Leonardo Jardim, dar va fi înlocuit zilele următoare cu Niko Kovac, fostul tehnician al lui Bayern Munchen. Tinând cont că Ligue 1 a fost oprită definitiv de la începutul lunii martie, se poate spune că Moreno nici nu a avut timp să-și despacheteze bagajele în Principat, el antrenând pe AS Monaco practic mai puțin de 3 luni.


Dinamo se gândește să readucă în lot doi jucători

UPDATE, 18 iulie, ora 10:23 / Cu lotul decimat după apariția a 7 cazuri de coronavirus în rândul jucătorilor, Dinamo se gândește la o soluție extremă pentru a putea supraviețui pe acest final de sezon. Astfel, conducătorii clubului „alb-roșu” se gândesc tot mai serios să îi readucă la echipă pe Ioan Filip și Mamoutou N’Diaye, ale căror contracte expiraseră la finalul lui iunie și nu au mai fost prelungite.

„Ne-am gândit să îi aducem înapoi pe Filip, pe N’Diaye, fiindcă sunt doi mijlocași defensivi buni, o să vedem ce urmează. Au mai fost testați niște juniori de-ai noștri, vom completa lotul cu ei și vom încerca să ne salvăm. Mai ales în momentele astea grele, adevăratele caractere trebuie să iasă la lumină. Sunt convins că Gigi Mulțescu nu va abandona lupta și va reuși să salveze corabia asta, așa cum a făcut-o de multe ori. Nu va fi ușor, nu ne vom putea baza pe jucători importanți, titulari”, a declarat Ionel Dănciulecu la Digisport.


Younes Hamza s-a vindecat de coronavirus

UPDATE, 17 iulie, ora 23:18 / Atacantul tunisian Younes Hamza, unul dintre cei 6 jucători de la Petrolul depistați pozitiv cu coronavirus în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat și poate fi folosit în meciul de marți, cu Turris Turnu Măgurele. Digisport susține că vârful prahovenilor a efectuat trei teste COVID-19 și toate au ieșit negative. Astfel, antrenorul Costel Enache se va putea baza pe serviciile lui în meciurile care vor urma.


Formula 1 a anunțat apariția a două cazuri de coronavirus

UPDATE, 17 iulie, ora 20:46 / Înainte de disputarea Marelui Premiu al Ungariei de la Hungaroring, din acest weekend, oficialii Formulei 1 au anunțat apariția a două cazuri de coronavirus. FIA și F1 au anunțat că de vineri, 10 iulie, și până joi, 16 iulie, au fost efectuate 4.997 de teste pentru piloți, membrii echipelor și personalul auxiliar, iar dintre acestea două au ieșit pozitiv. Nu s-a precizat însă despre cine este vorba, singura informație oferită fiind aceea ca se vor repeta aceste testări la fiecare 7 zile.


Istvan Kovacs, delegat la FCSB – CFR Cluj

UPDATE, 17 iulie, ora 17:59 / Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Istvan Kovacs să conducă la centru meciul FCSB – CFR Cluj, din etapa a opta a play-off-ului.

Kovacs va fi ajutat la cele două linii de asistenții Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Rezervă va fi Lucian Rusandu, iar observator de arbitri a fost delegat Constantin Ştefan.


Poli Iași s-a despărțit de managerul executiv Adrian Ambrosie

UPDATE, 17 iulie, ora 17:39 / Clubul Poli Iași a anunțat despărțirea oficială de managerul executiv Adrian Ambrosie.

”Astăzi, s-a decis încetarea amiabilă a raporturilor contractuale dintre managerul executiv Adrian Ambrosie și Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. Domnul Adrian Ambrosie va continua activitatea în cadrul Consiliului Director al clubului din Copou și în Adunarea Generală a Membrilor Fondatori.

Îi mulțumim domnului Adrian Ambrosie pentru activitatea depusă în conducerea clubului în funcțiile de președinte executiv și manager executiv!”, se arată în comunicatul ieșenmilor.

Astăzi, s-a decis, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale dintre managerul executiv Adrian Ambrosie și…

Posted by FC Politehnica Iasi on Friday, July 17, 2020


Harlem Gnohere, aproape de o revenire la Mouscron

UPDATE, 17 iulie, ora 17:19 / Fostul atacant francez al echipei FCSB, Harlem Gnohere, este foarte aproape de o revenire la echipa belgiană Mouscron, pentru care a mai jucat în perioada ianuarie – iunie 2014.

Conform cotidianului Le Soir, ”Bizonul” urmează să semneze cât de curând cu formația belgiană. Mai mult, joi seară, Gnohere a pus pe pagina personală de Instagram o numărătoare inversă, alături de care este postat mesajul: ”Ceva se pregătește”.

știri de ultimă oră
Postarea făcută de Harlem Gnohere pe Instagram

Andre Schurrle renunță la cariera de jucător

UPDATE, 17 iulie, ora 15:58 / Fotbalistul german Andre Schurrle a decis să se retragă din activitate, deși are doar 29 de ani. El și-a reziliat contractul cu Borussia Dortmund, care era scadent în 2021, deoarece „mă simțeam singur în lumea fotbalului și perspectivele deveneau tot mai puține. Privind în urmă, au fost urcușuri și coborâșuri, dar și multe experiențe valoroase, atât în plan sportiv, cât și în cel personal. Le mulțumesc antrenorilor de la Borussia Dortmund și doresc mult succes clubului și acestor fani speciali”.

De-a lungul carierei, Schurrle a evoluat la echipe de top din fotbalul german ca Bayer Leverkusen, Vfl Wolfsburg și Borussia Dortmund, iar în străinătate la Chelsea, Fulham și Spartak Moscova. A făcut parte din lotul Germaniei la Campionatul Mondial din 2014, când a cucerit trofeul, oferind pasa decisivă la unicul gol marcat de Gotze în finala cu Argentina.


Competițiile interne de rugby nu se vor relua

UPDATE, 17 iulie, ora 13:04 / Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, că a amânat reluarea competiţiilor interne pentru seniori, deoarece starea de alertă a fost prelungită.

”Având în vederea decizia autorităţilor de a prelungi starea de alertă, situaţie în care nu există un cadru legal pentru disputarea partidelor oficiale, membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby au decis ca reluarea competitiilor rezervate seniorilor, Campionatul Naţional de Rugby 7, Cupa Romaniei si SuperLiga CEC Bank, programate a fi reluate în luna iulie, respectiv luna august, să se amâne.

În funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus şi a măsurilor ulterioare care vor fi luate de autorităţi se va alcătui un program competiţional astfel încât competiţiile menţionate mai sus să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii”, se arată pe pagina de Facebook a FRR.


Mario Manduzukic va semna cu Fiorentina

UPDATE, 17 iulie, ora 11:52 / Fostul atacant al echipei Juventus Torino, Mario Mandzukic, va reveni în Serie A din sezonul viitor, urmând să semneze un contract cu AC Fiorentina.

Conform site-ului fiorentina.it, jucătorul de 34 de ani, liber de contract după despărțirea de formația Al Duhail din Qatar, va ssemna o înțelegere pe două sezoaane ci drept de prelungire pe încă un an și va avea un salariu stagional de trei milioane de euro.


O echipă refuză participarea la Turul Sibiului după creșterea de cazuri de Covid din România

UPDATE, 17 iulie, ora 11:47 / Echipa Alpecin-Fenix a renunţat să participe la Turul Sibiului, competiţie care va avea loc în perioada 23-26 iulie, din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România.

”Ţinând cont de creşterea recentă a numărului de cazuri noi de Covid-19 în România, ţara este considerată ca o zonă de risc de către ministerul belgian al Afacerilor Externe. Aceasta implică măsuri suplimentare pentru călătorie, iar după întoarcere este puternic recomandată o carantină de 14 zile.

Staff-ul nostru medical estimează că participarea noastră la Turul Sibiului este responsabilă faţă de ciclişti, de membrii staff-ului şi de public. În consecinţă, vom relua competiţia pe 1 august cu Strade Bianche”, se arată într-un comunicat al echipei.

Alpecin-Fenix and their medical staff have decided to withdraw from the Sibiu Cycling Tour 2020. Accumulating the risk…

Posted by Alpecin-Fenix Cycling Team on Thursday, July 16, 2020

Alpecin-Fenix, echipă Pro-Continentală, ar fi trebuit să participe la Turul Sibiului, iar printre cicliștii selecționați pentru această competiție era și olandezul Mathieu van der Poel, unul dintre cei mai în vogă rutieri ai momentului, câștigător al cursei Amstel Gold Race în 2019.


CFR Cluj a transfer un mijlocaș de mare perspectivă

UPDATE, 17 iulie, ora 11:02 / CFR Cluj a reușit transferul mijlocașului ofensiv Dorinel Todoran, în vârstă de 17 ani, de la formația Viitorul Arad.

Fotbalistul se va antrena pentru moment cu echipa secundă din Gruia, ce activează în Liga a 3-a, însă în sezonul viitor există probabilitatea să fie împrumutat în liga secundă, pentru a căpăta mai multă experienţă.

știri de ultimă oră
Dorinel Todoran la prezentarea oficială la CFR Cluj. Sursă foto: sportarad.ro

”CFR Cluj a achitat grila de formare, iar clubul nostru va mai încasa 30 de mii de euro când fotbalistul va juca zece meciuri la prima echipă a clubului. În plus, ne-am menţinut un procent de 10% din viitorul transfer”, a declarat Giovanni Catanzariti, președintele celor de la Viitorul, pentru sportarad.ro.


Ianis Hagi, gol împotriva lui Ciprian Tătărușanu

UPDATE, 16 iulie, ora 22:10 / Ianis Hagi înscrie două goluri împotriva lui Ciprian Tătărușanu în amicalul Lyon – Rangers. Mijlocașul român a avut nevoie de doar 20 de minute pentru a înscrie primul gol, iar a doua reușită a venit în minutul 25.

Ladislau Boloni e dorit de Dinamo Zagreb

UPDATE, 16 iulie, ora 20:56 / Ladislau Boloni nu duce lipsă de oferte după despărțirea de Royal Mouscron, iar presa din Croația scrie că Dinamo Zagreb este interesată de serviciile tehnicianului român.

Actualul antrenor al lui Dinamo Zagreb, Matjaz Kek, se va axa pe naționala Sloveniei, under este selecționer.


Bogdan Bălănescu despre situația de la Dinamo

UPDATE 16 iulie, ora 19:42 / Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a vorbit despre situația de la clubul din „Ștefan cel Mare” și nu înțelege cum jucătorii „alb-roșilor” au fost infectați cu coronavirus:

„Jucătorii noștri nu au ieșit nicăieri, Răuță e familist convins, nu a ieșit la petreceri, Mrzljak la fel, Popescu a ieșit o singură dată la dentist. Nu cred că nu au nerespectat regulile, Fara stă în cămin la liceul Mircea Eliade, școlile sunt închise.

Dinamo a fost acuzată de niște tâmpiți, numai minciuni. Magazinerului nu i-a fost tăiată motorina, pentru că nu are carnet. 

Magazinerul a fost pozitiv, dar nu a fost retestat, a stat două săptămâni cu un bolnav COVID, iar după alte două săptămâni a fost testat și a ieșit negativ.

Uitați-vă ce se întâmplă în țară în acest moment. Din ce mi-au spus jucătorii, ei nu au făcut nimic ieșit din comun, rămâne să vedem rezultatele în urma anchetelor epidemiologice”.

Ionuț Stroe a reacționat după cazurile de coronavirus de la Dinamo

UPDATE, 16 iulie, ora 19:12 / Ministrul Ionuț Stroe a reacționat după cazurile de coronavirus de la Dinamo: „Știrea nu este una plăcută, chiar îngrijorătoare. Avem, așa, o îngrijorare în ce privește practicarea sportului.

Sportul se transformă într-un mic focar, ceea ce nu ne dorim. Le urez multa sănătate celor de la Dinamo.

Eu am fost mereu primul avocat al sportului. Trebuie să ne adaptăm acestei epidemii. Viață noastră trebuie să meargă înainte. Trebuie să ne adaptăm, dar trebuie să respectăm niște reguli”.

„Eu am încercat să relaxez anumite măsuri pentru anumite competiții. E vorba de sporturi unde riscul este extrem de redus. Cum sunt halterele, scrima, tenis de masa, de tir… Evident că aceste competiții indoor pot fi reluate cu anumite reguli.

Numărul mare de cazuri ne duce cu ideea la un anumit grad scăzut de responsabilitate socială și la un anumit nivel de înțelegere.

Asta e, trebuie să ne asumăm urgent. Vom lucra la anumite proceduri. Am spus și subliniez, depindem de evoluția acestei pandemii la nivel global. Nu vrem să riscam cu nimic sănătatea publică”, a mai spus Ionuț Stroe la TV DigiSport.


Serena Williams, șanse minime să joace la Roland Garros

UPDATE, 16 iulie, ora 14:23 / Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, spune că este greu ca o jucătoare să evolueze atât la turneele din SUA, cât şi la cele din Europa, sugerând astfel că eleva lui va juca numai la US Open, unde şi-a anunţat deja participarea, nu şi la Roland Garros.

”Programul este nebun. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar unii jucători vor fi mai pregătiţi decât alţii. Pare imposibil, mai ales schimbarea continentelor, schimbarea suprafeţei, cu totul atât de compact. Ceea ce face situaţia şi mai nebună sunt restricţiile de călătorie şi carantina.

Cum poţi face asta? Dacă nu există o regulă internaţională care să spună că dacă eşti un sportiv de vârf, oriunde te duci, nu există nicio carantină, nu văd cum poate funcţiona. Cred că jucătorii trebuie să aleagă practic. Rămâi în Europa sau mergi în America?

Trebuie să aflăm dacă va exista o carantină la întoarcerea în Europa din America. Dacă există, practic trebuie să alegeţi între SUA sau sezonul de zgură din Europa. Eşti un profesionist şi trebuie să joci, dar pe termen scurt sportivii trebuie să aleagă între SUA şi Europa”, a spus Muratoglou pentru Tennis365.


FC Porto a cucerit titlul cu număerul 29

UPDATE, 16 iulie, ora 10:10 / FC Porto a devenit pentru a 29-a oară campioană a Portugaliei, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Sporting Lisabona, în etapa a 32-a a sezonului.

Cu două etape rămase de jucat, FC Porto a acumulat 79 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de rivala Benfica Lisabona, 71 de puncte, clasată pe locul al doilea.

Imediat după încheierea meciului, mai mulţi suporteri au început să se adune în jurul Estadio do Dragao şi în centrul oraşului Porto, deşi autorităţile locale au solicitat respectarea reglementărilor sanitare şi de securitate.

La 1 august, elevii antrenaţi de Sergio Conceicao au ocazia de a realiza eventul dacă vor câştiga Cupa Portugaliei, în finală urmând să întâlnească marea rivală Benfica.


Claude Puel, la un pas de bătaie cu doi jucători

UPDATE, 15 iulie, ora 22:10 / Claude Puel, antrenorul lui Saint Etienne, s-a certat dur cu Stephane Ruffier, portarul echipei, și cu Mathieu Debuchy, fiind aproape de bătaie.

Norocul lor a fost că restul jucătorilor au intervenit și i-au desprțit, pentru ca situația să nu degenereze.


Riccardo Piscitelli și-a găsit echipă

UPDATE, 15 iulie, ora 21:44 / Riccardo Piscitelli, fostul portar al lui Dinamo care și-a reziliat contractul cu „alb-roșii” în urmă cu două săptămâni și-a găsit echipă.

Goalkeeper-ul italian a semnat cu Nacional Funchal, nou-promovată în prima ligă din Portugalia.


Cătălin Moroșanu organizează un eveniment la București

UPDATE, 15 iulie, ora 20:10 / Cătălin Moroșanu organizează o super-piramidă la București, unde câștigătorul pleacă acasă cu 10.000 de euro.

“Începând din această săptămână vom anunța rând pe rând numele celor 8 care vor lupta în piramidă. Premiul pe care îl va încasa câștigătorul va fi de 10.000 de euro.

Deoarece sălile au fost închise atât de mult timp, iar sportivii nu au putut beneficia de toate condițiile de pregătire, reprizele din piramidă vor fi de câte 2 minute”, a spus acesta.

CFR Cluj pierde un jucător important pentru finalul sezonului

UDATE, 15 iulie, ora 19:13 / CFR Cluj pierde un jucător important. Este vorba despre Kevin Boli, care a fost suspendat de Comisia de Disciplină două jocuri, primind și o amendă de 3.000 de lei.

„Întrunită miercuri, 15.07.2020, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele decizii:

AFC Astra Giurgiu vs FC CFR 1907 Cluj – Incident consemnat de arbitru – Termen 22.07.2020, ora 13.00.

FC CFR 1907 Cluj – CS Gaz Metan Mediaș – Eliminare – În baza art. 63.1. b, raportat la art. 63.2.4.a din ROAF, se sancționează jucătorul Kevin Boli (FC CFR 1907) cu suspendare pentru două jocuri și o penalitate sportivă de 3.000 lei.

ADC Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs AFC Chindia Târgoviște – Eliminare – În baza art. 63.1. g, raportat la art. 63.2.1 din ROAF, se sancționează jucătorul Josip Ivancic (AFC Chindia) cu suspendare pentru un joc și o penalitate sportivă de 740 lei.

AFC Hermannstadt vs FC Voluntari – Incident consemnat de arbitru – Termen 22.07.2020, ora 13.00”, se arată în comunicatul emis de LPF.


Regula cu cinci schimbări pe meci se poate extinde și pentru sezonul viitor

UPDATE, 15 iulie, 18:59 / Regula cu cinci schimbări pe meci se poate extinde și pentru sezonul 2020/2021, care va fi încărcat din punct de vedere al partidelor.

Decizia va rămâne la latitudinea fiecărei Federații de Fotbal, care poate să adopte noua regulă sau nu.


Bicfalvi a dat un super gol în Rusia

UPDATE, 15 iulie, ora 17:54 / Atacantul echipei Ural, Eric Bicfalvi, a marcat un super gol în partida pierdută, acasă, scor 1-3, în fața formației Arsenal Tula, în etapa a 29-a, penultima a campionatului Rusiei.

Fotbalistul român, care a jucat tot meciul, a înscris în minutul 38 golul de 1-1 printr-o superbă foarfecă din interiorul careului. VEZI AICI GOLUL


Ajax plătește 9 milioane de euro pentru noul star al fotbalului

UPDATE, 15 iulie, ora 16:58 / Ajax Amsterdam este foarte aproape de achiziționarea atacantului ghanez de la FC Nordsjaelland, Mohammed Kudus, în vârstă de 19 ani.

Conform L’Equipe, lăncierii vor plăti nouă milioane de euro pentru noul star al fotbalului. Ghanezul va efectua joi vizita medicală și apoi va semna un contract pe cinci ani cu Ajax, acolo unde va fi coleg cu Răzvan Marin.

Pentru transferul lui Kudus, Ajax a reușit să se impună în lupta cu Borussia Monchengladbach, Rennes și Strasbourg. Atacantul ghanez a mai fost și în atenția celor de la Everton și VfL Wolfsburg.


ANAD a prelungit suspendarea lui Paul Pârvulescu până pe 3 august

UPDATE 15 iulie, 15:45 / Fundaşul Paul Pârvulescu, fotbalistului Academicii, a recunoscut în mai că a făcut anumite proceduri considerate dopping în trecut, în România. El a precizat că nu a fost vorba de FCSB, refuzând să dezvăluie numele clubului de care aparţinea la ora respectivă. ANAD (Asociaţia Naţională Anti-Dopping) s-a autosesizat şi l-a suspendat provizoriu de pe 3 iunie.

Astăzi, Paul Pârvulescu, însoţit de avocatul său, a mers la ANAD pentru a depune noi probe în dosar. Printre acestea se numără şi o expertiză poligraf. „În cadrul laboratorului, subiectul a fost informat că nimeni nu-l poate obliga să se supună testului poligraf, având opțiunea să accepte sau să refuze examinarea. În fața acestor variante, subiectul a ales să se supună testului poligraf, completând în acest sens o declarație de consimțământ la examinare“, se menţionează în expertiza respectivă, precizează GSP.

Comisia ANAD a prelungit suspendarea fotbalistului până la 3 august, când vor avea loc noi audieri.


 

FC U Craiova a transferat un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Belgia

UPDATE, 15 iulie, ora 15:04 / FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, se pregătește serios de Liga 2 și a transferat un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Belgia.

Este vorba despre Jeremy Huyghebaert, fundaș central care a jucat ultima oară la Royal Mouscron.


Fostul preşedinte al Federaţiei Afgane de Fotbal, suspendat pe viaţă

UPDATE, 15 iulie, ora 13:41 / Fostul preşedinte al federaţiei de fotbal afgane, Keramuddin Karim, acuzat de violenţe sexuale împotriva unor jucătoare, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Karim a fost găsit vinovat pentru că a agresat mai multe jucătoare afgane şi a fost condamnat de FIFA la suspendare pe viaţă şi amendat cu un milion de dolari. TAS a confirmat sancţiunea subliniind că el a ”încălcat drepturile umane şi a provocat daune psihologice şi fizice tinerelor jucătoare”.


Felipe Oliveira va evolua la Jaen FS

UPDATE, 15 iulie, ora 12:36 / Internaționalul român de origine braziliană Felipe Pinto Viana de Oliveira, alias Felipe Mancha, va evolua din sezonul viitor la echipa spaniolă Jaen FS, una dintre forțele futsalului spaniol.

Conform FRF, Jaen Futbol Sala a fost semifinalistă a play-off-ului primei ligi spaniole de futsal două sezoane consecutiv, 2017-2018 și 2018-2019. În acest an a pierdut în sferturile de finală în fața viitoarei campioane Inter Movistar.


CSA Steaua e campioana Bucureștiului și va juca barajul de promovare în Liga 3

UPDATE, 15 iulie, ora 11:31 / CSA Steaua a fost declarată de AMFB drept campioană în Liga 4 bucureșteană și va juca barajul de promovare în Liga 3 împotriva campioanelor din județele Giurgiu și Ialomița.

„Am decis să înghețăm campionatul și să declarăm Steaua campioană pentru că două echipe, Bucharest United și Progresul 2005, au anunțat că nu pot indeplini condițiile protocolului medical stabilit săptămâna trecută de FRF și de ordinul MTS. Cei de la CSA Steaua și de la Rapid 1923 le-ar fi îndeplinit. Chiar și Asalt era dispusă să joace, dar ei au avut o serie de nelămuriri în legătură cu acel protocol medical. Ca să le rezolvăm ar fi fost nevoie de o altă ședință de Comitet Executiv, însă nu mai era timp. Noi stabilisem ca play-offul să se joace pe Daco – Getica, pe 19, 22 și 25 iulie, pentru că până pe 27 iulie trebuia să anunțăm campioana. Dar regulamentul nostru prevede că play-offul se dispută cu patru echipe, nu cu două sau cu trei. Rapid a insistat să se joace pe teren, dar nu era regulamentar și chiar fair-play să se joace doar un meci, ei cu Steaua. Steaua este o campioana merituoasă a Bucureștiului. Era pe primul loc, la 7 puncte de Rapid, pe care o bătuse cu 4-0 în meci direct, avea victorii pe linie. Am avut noi o serie de diferende cu domnul Talpan, am fi vrut să se joace acest play-off, dar din cauza condițiilor speciale legate de coronavirus, nu am avut altă soluție. Le urăm succes celor de la Steaua în barajul pentru Liga a 3-a”, a declarat Marian Lumânare, președintele AMF, pentru gsp.


Costel Gâlcă a reușit promovarea în prima ligă daneză

UPDATE, 14 iulie, ora 22:38 / Vejle BK, echipă antrenată de românul Constantin Gâlcă, a reușit promovarea matematică în prima ligă a Danemarcei, deși mai sunt de disputat două etape din cea de-a doua divizie. Într-un meci disputat în runda cu numărul 31, antepenultima, Vejle a trecut cu 1-0 de Nykobing și are un avans de 9 puncte față de locul 2.

Gâlcă o antrenează pe Vejle din martie 2019. În 42 de partide pe banca echipei daneze, tehnicianul român are 23 de victorii, 10 egaluri și 9 înfrângeri.

SU-SU-SUPERLIGA!!! 🔴⚪️🔥🔝#mitvejleb#sammenhold#sususuperliga

Posted by Vejle Boldklub on Tuesday, July 14, 2020


Florin Prunea, atacuri repetate la conducerea lui Dinamo

UPDATE, 14 iulie, ora 22:03 / Florin Prunea, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit despre situația de la club și îi atacă pe oficialii „alb-roșilor”: „Nu știu cum a plecat Piscitelli de la echipă, bine, au fost probleme financiare, dar el e în primii trei portari din România.

Conducătorii care și-au băgat jucătorii în șomaj tehnic și și-au bătut joc de ei se bat la retrogradare, la fel și în play-off”.


Un meci din Anglia oferă o ploaie de goluri

UPDATE, 14 iulie, ora 21:34 / Partida din Championship dintre Wigan Athletic și Hull City oferă o adevărată ploaie de goluri. Gazdele s-au distrat în prima repriză, care s-a terminat cu scorul de 7-0.

Nici în repriza a doua Wigan nu s-a lăsat și a mai înscris încă o dată prin Dowell, care a realizat hattrick-ul, ducând scorul la 8-0.


Sepsi a anunțat două transferuri

UPDATE, 14 iulie, ora 17:24 / Sepsi a anunțat transferul lui Bogdan Mitrea, fostul fundaș al FCSB-ului, și al lui Alexandru Greab, de la Concordia Chiajna.

Bogdan Mitrea a jucat ultima dată la Spartak Trnava, în Slovacia.


Dortmund transferă un puşti de 17 ani pe 23 de milioane de euro

Borussia Dortmund a reuşit transferul lui Jude Bellingham, de la Birmingham City, pentru 23 de milioane de euro. Fotbalistul de numai 17 ani, considerat noul Jadon Sancho, va semna un contract valabil 5 sezoane. Bellingham este văzut ca unul dintre cei mai talentaţi tineri din lume, de serviciile sale arătându-se interesată şi Manchester United. Puştiul poate juca oriunde la mijlocul terenului, dar preferă centrul, de unde poate coordona jocul şi îşi poate pune coechipierii în poziţii favorabile.

Dortmund se aşteaptă ca noul puşti englez să urmeze traseul celui precedent, Jadon Sancho, care este urmărit atent de marile forţe ale Europei şi poate plecat pe o sumă cu 9 cifre. În ultimii ani, Borussia a reuşit transferuri foarte bune de tineri jucători: Weigl, Dembele, Jadon Sancho sau Erling Haaland. Primii doi au plecat deja, pentru 145 de milioane de euro în total, în condiţiile în care au costat 17,5 milioane.


Deciziile luate de FRF

UPDATE. 14 iulie, ora 15:04 / Comitetul de Urgență al FRF a luat azi, 14 iulie, mai multe hotărâri, printre care cele mai importante ar fi pentru Liga 2.

Jucătorii din Liga 2 care vor primi două cartonașe galbene în două meciuri vor avea de plătit și o amendă.

„În conformitate cu Decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 mai 2020, potrivit căreia în jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediția 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menționat, stabilește penalitatea financiară aplicabilă pentru situația mai sus menționată, respectiv cumul de cartonașe galbene în 2 jocuri diferite, la suma de 455 de lei.

Având în vedere Ordinul nr. 667/1236/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber de către sportivii de performanță, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise, respectiv desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic:

Aprobă modificarea Protocolului medical, necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor aferente sezonului 2019/2020 în conformitate cu prevderile Ordinului MTS nr. 667/2020, mai sus menționat.

Aprobă Protocolul medical, necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor de fotbal amator aferente sezonului 2019/2020”, se mai arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.


Marian Ştefan, conducătorul voleiului la Dinamo, s-a pensionat

În vârstă de 57 de ani, Marian Ştefan, omul care a condus voleiul dinamovist feminin în ultimii 12 ani, s-a pensionat. Înainte de a părăsi formaţia din Ştefan cel Mare, cel supranumit „Piticu’“ a perfectat 4 transferuri la echipă, a prelungit înţelegerile cu Nneka Onyejakwe şi Maria Karaşeva şi crede că vicecampiona Dinamo se va bate la titlu şi în sezonul viitor. Echipa va fi înscrisă şi în Liga Campionilor, dar va avea staff nou. Adrian Radu va fi director tehnic, iar sârbul Milos Gavrilovici, soţul dinamovistei Karaşeva, va fi antrenor.

„Așa e în Ministerul de Interne, te pensionează calculatorul! Dar țin să mulțumesc Clubului Dinamo pentru tot ceea ce am realizat în acești 12 ani. Mulțumesc și colegilor mei, cu care am lucrat în această perioadă. M-am ocupat în special de volei, dar să nu se uite că am fost vicepreședintele clubului la jocuri sportive! Și handbalul, și baschetul au fost copiii mei“, a declarat Marian Ştefan.

Marian Ştefan a mai fost la Rapid, unde a câştigat două campionate în 4 ani, la RATB, alte două titluri, dar şi la Petrom Ploieşti masculin, formaţie care a devenit triplă campioană a României.

„Nu-mi pare rău și știi de ce? Pentru că sunt bătrân, am 57 de ani. Dacă aveam 45, atunci, da! Dar acum e vremea să vină alții mai tineri. Voleiul a fost și va rămâne viața mea. Datorită voleiului sunt cine sunt, prin el m-am realizat ca om“, a precizat oficialul.


Un nou caz de coronavirus în NBA

Russell Westbrook, baschetbalistul celor de la Houston Rockets, a anunţat luni, 13 iulie, că a primit rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19. „Am fost testat pozitiv cu Covid-19 înainte de plecarea echipei mele la Orlando. Mă simt bine, sunt în carantină şi abia aştept să mă alătur coechipierilor mei când voi fi vindecat. Vă rog, luaţi în serios acest virus. Staţi în siguranţă. Purtaţi mască!“. Primul meci al echipei sale va fi pe 1 august, contra formaţiei Dallas Mavericks.

Russel Westbrook din NBA are Covid-19. FOTO: twitter
Russel Westbrook din NBA are Covid-19. FOTO: twitter

Perioada de transferuri în România se deschide azi

FRF a anunţaţ că perioada de transferuri pentru cluburile din România începe astăzi, 14 iulie, şi se va încheia pe 5 octombrie. Toate formaţiile pot perfecta mutări pentru sezonul viitor. Fotbaliştii transferaţi nu vor avea drept de joc la noua echipă pe finalul acestui sezon de Liga 1.

Perioada de transferuri a fost decalată, ca şi competiţiile, din cauza pandemiei de coronavirus. Intervalul efectiv disponibil pentru tranzacţii a rămas de 84 de zile (12 săptămâni). Această perioadă a fost aprobată în Comitetul Executiv al FRF în data de 25 iunie a.c.


Simona Halep, petrecere la un an de la câştigarea Wimbledonului

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep reuşea cea mai mare performanţă a unui român pe iarba engleză, cucerind titlul de Wimbledon în faţa Serenei Williams. La un an distanţă, campioana a sărbătorit succesul respectiv, alături de câtiva prieteni, la un restaurant din Herăstrău.

Turneul de la Wimbledon a fost anulat în 2020, din cauza pandemiei, astfel că Simona Halep îşi va păstra titlul timp de doi ani. Constânţeanca are două trofee de Grand Slam: Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019.


Alex Băluţă pleacă de la Slavia Praga

Alex Băluţa a revenit la Slavia Praga după împrumutul său la Slovan Liberec, dar este pe picior de plecare. Digisport anunţă că fotbalistul cotat la 2 milioane de euro este la un pas să semneze în Ungaria, cu Academia Puşkas, locul 3 în campionat. Fostul fotbalist al Craiovei a ajuns la Slavia în 2018, contra sumei de 2,6 milioane de euro.

Mijlocaşul îşi doreşte o mutare care să îi asigure locul de titular pentru a rămâne în vederile selecţionerului Mirel Rădoi. Interesată de serviciile lui Băluţă este şi Legia Varşovia, care i-ar oferi un pachet salarial superior celui din Ungaria, dar polonezii nu au ajuns la un acord cu Slavia. În acest sezon, mijlocaşul a jucat 29 de meciuri pentru Slovan Liberec, în care a marcat 6 goluri.

ADVERTISEMENT
Tags: