Sport

Știrile zilei din sport, vineri 15 octombrie. FIA a aprobat calendarul pentru sezonul 2022 în F1

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 15 octombrie.
Stirile zilei din sport vineri 15 octombrie FIA a aprobat calendarul pentru sezonul 2022 in F1
ADVERTISEMENT
15-10-2021
17:31

Viitorul sezon în Formula 1 va debuta pe 20 martie cu MP al Bahrain

Federația internațională de automobilism a dat publicității calendarul sezonului 2022 în Formula 1. Acesta va debuta în Bahrain, pe 20 martie.

În total, piloții din Marele circ vor alerga în 23 de Grand Prix-uri, dacă nu vor apărea anulări sau reprogramări din cauza pandemiei de coronavirus.

Spre deosebire de sezonul în curs, în 2022 nu se va mai organiza Marele Premiu al Chinei, anulat din considerente de siguranță a sportivilor și a staff-urilor tehnice.

Calendarul complet al curselor din Formula 1 pentru 2022

  • 20 martie – MP al Bahrain (circuitul de la Sakhir)
  • 27 martie – MP al Arabiei Saudite (Jeddah)
  • 10 aprilie – MP al Australiei (Melbourne)
  • 24 aprilie – MP Emilia-Romagna (Imola)
  • 8 mai – MP de la Miami
  • 22 mai – MP al Spaniei (Barcelona)
  • 29 mai – MP al Monaco (Monaco)
  • 12 iunie – MP al Azerbaidjan (Baku)
  • 19 iunie – MP al Canadei (Montreal)
  • 3 iulie – MP al Marii Britanii (Silverstone)
  • 10 iulie – MP al Austriei (Spielberg)
  • 24 iulie – MP al Franţei (Le Castellet)
  • 31 iulie – MP al Ungariei (Budapesta)
  • 28 august – MP al Belgiei (Spa-Francorchamps)
  • 4 septembrie – MP al Olandei (Zandvoort)
  • 11 septembrie – MP al Italiei (Monza)
  • 25 septembrie – MP al Rusiei (Soci)
  • 2 octombrie – MP al Singapore (Singapore)
  • 9 octombrie – MP al Japoniei (Suzuka)
  • 23 octombrie – MP al SUA (Austin)
  • 30 octombrie – MP al Mexicului (Ciudad de Mexico)
  • 13 noiembrie – MP al Braziliei (Sao Paulo)
  • 20 noiembrie – MP al Abu Dhabi (Yas Marina)
15-10-2021
15:59

Radu Văduva, campion european la drift. De-a lungul sezonului a concurat cu o mașină împrumutată

Radu Văduva a devenit campion european Pro2 la International Drift Kings, după o victorie de zile mari obținută în etapa finală, desfășurată vineri, pe circuitul Serres din Grecia. Niciun pilot român nu mai reușise să obțină prima poziție în cei 16 ani de existență a competiției.

O performanță cu atât mai importantă cu cât mașina folosită în cea mai mare parte a sezonului era împrumutată. „Dacă mă întrebai acum câțiva ani dacă voi reuși această performanță, nici nu îndrăzneam să visez că voi fi campion în Drift Kings.

Mașina mea de concurs cu care eram obișnuit a avut probleme, așa că am apelat la un coleg. Deși nu am avut aceeași putere ca a multora dintre contracandidați, sunt fericit că am încheiat pe 1”, a declarat Radu Văduva.

15-10-2021
14:40

Tânărul Alexandru Capac, vândut de U Craiova la Torino

După Valentin Mihăilă, a venit rândul unui alt tânăr de perspectivă să fie cedat de Universitatea Craiova în Serie A. Este vorba despre Alexandru Capac, un atacant central de 16 ani pe care Torino l-a transferat definitiv.

De îndată ce va primi acordul FIFA pentru a evolua în meciurile oficiale, acesta va face parte, cel mai probabil, din lotul formației U17 (n.r. Allievi Nazionali). Dincolo de golul înscris pentru „satelitul” alb-albaștrilor pe când avea doar 15 ani, Capac se poate lăuda cu o reușită și în tricoul naționalei U16, într-o partidă disputată la Buftea, chiar în compania echipei de club. 

15-10-2021
13:39

Știința Baia Mare și Steaua își dispută, sâmbătă, cel mai râvnit trofeu din întrecerile interne de rugby

Sâmbătă, de la ora 17:30, TVR 1 va transmite în direct finala Superligii Naționale de rugby. Meciul le va opune pe CSM Știința Baia Mare, campioana en titre și Steaua București.

Ultima dată când cele două oponente au jucat cu trofeul pe masă s-a întâmplat în 2018. Atunci maramureșenii s-au impus cu scorul de 24-22, grație unui eseu marcat în ultimele minute ale întâlnirii.

Tot sâmbătă, în deschiderea finalei se vor duela Dinamo și SCM Timișoara în finala pentru locurile 3-4 ale campionatului. Ambele partide vor fi găzduite de arena Arcul de Triumf.

15-10-2021
12:46

Marius Marin ar putea forma cuplul de mijlocași centrali la Cagliari cu Răzvan Marin

Fostul căpitan al echipei naționale de tineret, Marius Marin, este în vizorul oficialilor clubului Cagliarii pentru un transfer, după ce sarzii au rămas fără mijlocași centrali, din cauza accidentărilor.

În vârstă de 23 de ani, Marius Marin și-a câștigat locul de titular la Pisa și are evoluții tot mai apreciate de specialiști, iar acest lucru i-ar putea aduce un transfer în Serie A mai devreme decât s-ar fi așteptat.

Presa din Italia scrie că Marius Marin este văzut drept partenerul ideal la mijlocul terenului pentru celălalt român din lotul lui Cagliari, Răzvan Marin. Jurnaliștii din Peninsulă notează că Marius Marin ar putea fi împrumutat până la sfârșitul actualului sezon cu opțiune de cumpărare definitivă, așa cum s-a întâmplat și cu Răzvan Marin.

15-10-2021
10:46

Mihai Leca a semnat cu ucrainenii de la PFK Leviv. Ar putea debuta chiar împotriva lui Mircea Lucescu

Încă un fotbalist român a ajuns să evolueze în Ucraina. Este vorba despre Mihai Leca, fostul jucător al lui FC Argeș, care a semnat un contract valabil până în vara anului viitor cu PFK Lviv și poate debuta în această etapă, chiar împotriva campioanei en-titre, Dinamo Kiev, antrenate de Mircea Lucescu.

De-a lungul carierei, fundașul central a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, Oțelul Galați, Zakho (Irak), FC Brașov, The New Saints (Țara Galilor), Zimbru Chișinău (Republica Moldova), Daco-Getica București și Chindia Târgoviște și FC Argeș. Cea mai recentă apariție pe prima scenă a fotbalului românesc datează din februarie 2021, când piteștenii au reușit să o învingă, scor 2-0, pe Astra Giurgiu.

15-10-2021
09:42

Emmanuel Macron, pe terenul de fotbal într-un meci caritabil. A marcat un gol

Mare fan al fotbalului, Emmanuel Macron s-a numărat printre personalitățile care au participat, seara trecută, la un meci caritabil ale cărui încasări vor fi donate spitalului Poissy Saint-Germain-en-Laye, situat în apropierea Parisului.

Purtând tricoul cu numărul trei, președintele Franței a evoluat pe post de mijlocaș ofensiv și chiar a reușit să deschidă scorul, imediat după fluierul de start, din lovitură de la 11 metri. Din echipa sa au făcut parte staruri ale „sportului rege” precum Rudi Garcia, Robert Pires, Dominique Rocheteau sau Arsene Wenger.

 

15-10-2021
07:14

Preliminarii CM Qatar 2022. Neymar și Brazilia, show în fața Uruguayului

Brazilia s-a distrat cu naționala din Uruguay în preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor. Selecționata lui Tite a câștigat cu 4-1, în ziua în care Argentina a învins-o cu emoții pe Peru, scor 1-0.

Golurile „Selecao” au fost marcate de Neymar (10), Raphinha (18, 58) și Gabriel Barbosa (83). În urma acestei victorii, brazilienii au 31 de puncte după 11 partide și sunt pe primul loc în calificări. De cealaltă parte, Uruguay este pe 5, prima poziție care asigură calificarea directă la World Cup. Locul 4 îi aparține Columbiei, care are 16 puncte, la fel ca Uruguay, dar cu un golaveraj superior.

În aceeași zi, Argentina a câștigat cu 1-0, acasă, cu Peru. Singurul gol al meciului a fost înscris de Lautaro Martinez, în minutul 43, din centrarea lui Molina. „Pumele” au 25 de puncte și sunt pe locul 2, în vreme ce Peru este penultima, locul 9, cu  11 puncte.

Clasamentul grupei de calificare din preliminariile sud-americane:

15-10-2021
07:01

FIFA evacuează 100 de refugiați din Afganistan, printre care și naționala de fotbal feminin

FIFA, cu ajutorul autorităților din Qatar, a evacuat 100 de refugiați, majoritatea femei, din Kabul, Afganistan.

După îndelungi negocieri, care au durat luni de zile, cel puțin 20 de membri din echipa afgană de fotbal feminin au aterizat la Doha în cursul zilei de joi, potrivit The Independent.

Negocierile privind evacuarea refugiaților au început în august, când forțele Statelor Unite ale Americii și coaliției au părăsit Afganistanul.

Momentan nu se știe unde vor merge refugiații după sosirea în Qatar și ce se va întâmpla cu naționala feminină. Aceeași sursă a detaliat că grupului, format din jucătoare, antrenori și staff, li s-au eliberat pașapoarte și documente oficiale înainte de plecarea lor.

Monopolul pus de talibani pe Afganistan amenință în special viața femeilor. În timpul primei lor guvernări din Afganistan, din 1996 până în 2001, talibanii au împiedicat femeile să meargă la școală. Acum, aceștia ar dori chiar să le interzică femeilor să participe la orice sport.

Căpitanul lui Burnley, testat pozitiv cu coronavirus înaintea meciului cu Manchester City

Veste proastă pentru Burnley înaintea meciului cu Manchester City. Ben Mee, căpitanul echipei, a fost testat pozitiv cu COVID-19 și nu va putea juca împotriva campioanei Angliei.

Managerul lui Burnley, Sean Dyche, a declarat, potrivit Sky Sports că fotbalistul este într-o stare bună și că este doar un caz izolat. În ceea ce privește vaccinarea, tehnicianul nu a vrut să spună câți dintre fotbaliștii săi au făcut injecția, susținând că fiecare are libertatea să facă ce vrea cu viața lui.

ADVERTISEMENT

„Fiecare are libertatea de a decide ceea ce doreşte să decidă. Eu am făcut ambele doze de vaccin, din câte ştiu şi staful meu s-a vaccinat. Copiii mei au făcut ambele doze, familia mea a făcut ambele doze. Recomand vaccinarea, dar este o alegere personală. Nu pot impune nimic nimănui”, a declarat Sean Dyche, potrivit Sky Sports.

Manchester City – Burnley, programat în etapa cu numărul 8 din Premier League, se joacă sâmbătă, de la ora 17.00.

ADVERTISEMENT